Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Nu am pe nimeni să mă ajute decât pe dvs., dragi cititori"

Dragă redacție a revistei "Formula AS",
Dragi cititori, stimată dnă Sânziana Pop,
Mă numesc Anchidin Anica și sunt din comuna Țibucani, jud. Neamț. Sunt programată la Iași, la spitalul clinic "Dr. C.I. Parhon" pentru o operație de pietre la rinichi. Am calculi tip A coraliformi, foarte mari. Este o operație foarte grea, din cauza pietrelor foarte mari. Voi fi operată de o echipă de medici de la Iași, de la spitalul Fundeni, și o echipă de medici de la Târgu Mureș.
Medicul de la Târgu Mureș mi-a spus că de când este medic nu a văzut pietre așa de mari, mi-au afectat rău rinichii. Am dureri cumplite. Am ajuns la o greutate de 42 kg! Am 30 de ani și sunt mamă a doi copii, o fetiță în clasa întâi și un băiat în clasa a VI-a. Măcar să trăiesc pentru ei, au mare ne­voie de mine. Mă simt foarte slăbită, nu mai pot, am dureri groaznice, de nu pot nici să dorm. Am de suferit o operație foarte grea. Nu am venituri, nu am nimic. Nu am pe nimeni să mă ajute, decât pe dvs., dragă redacție, și pe dvs., dragi cititori. Sunt o cititoare fidelă a revistei "Formula AS" și nu am crezut că voi avea și eu nevoie de ajutor. Dar acum sunt la capătul puterilor. Am citit foarte multe cazuri în care oameni bolnavi, ca și mine, au fost ajutați de dvs. Îmi pun și eu nădejdea în dvs. Ne-am luptat din răsputeri să avem o viață normală. Am construit eu cu soțul meu o căsuță, dar nu am ter­minat-o din lipsă de bani. Boala cruntă m-a stră­puns, de umblu din spital în spital. Mă gândesc la ce-i mai rău. În orice moment mi se pot bloca rini­chii. Nu aș vrea să mor, vreau să trăiesc pentru acești copii.
Vă rog din tot sufletul, doamnă directoare Sân­ziana Pop și dragi cititori, ajutați-mă și pe mine. Pe lângă boală, a venit iarna, avem nevoie de lemne, și cu deplasările din Neamț (Țibucani) până la Iași, ne-am înfundat în datorii.
Am un cont deschis la CEC, sucursala ju­de­țeană CEC Neamț, unitatea Piatra-Neamț, pe nu­­mele BĂLUȚ AURICA, mama mea, IBAN RO65CECENT3708RON0415952.
Tel. 0743/34.19.82
Adresa: BĂLUȚ AURICA (pentru AN­CHI­DIN ANICA) - str. Sondei nr. 254, com. Ți­bu­cani, sat Țibucanii de Sus, jud. Neamț, cod 617485


"A fost și este un chin să îl vedem crescând fără să poată merge"

Suntem Cristina și Octavian Olteanu și vă sun­tem extrem de recunoscători dacă vă rupeți puțin din timpul dumneavoastră pentru a afla povestea băiatului, nostru Răzvan.
În iunie 2012, am fost binecuvântați cu doi băieți. Din păcate, copiii s-au născut prematur, provenind dintr-o sarcină gemelară, iar unul dintre ei a fost diagnosticat, la vârsta de o lună, cu para­lizie cerbrală, care a dus apoi la stabilirea diag­nos­ticului de tetrapareză spastică.
A fost și este un chin să îl vedem crescând fără să poată merge, să se joace în voie, să își petreacă timpul cu alți copii de vârsta lui. Acum are 6 ani, și deși face permanent kinetoterapie, terapie Bobath, ergoterapie, terapie pedia și multe altele, pro­gresele sunt mici și foarte lente. Anul acesta, prin intermediul Inter­ne­tu­lui, am aflat de minunile fă­cute de doctorul T. S. Park și echipa sa, la Spitalul de copii din St. Louis, SUA. Intervențiile chirurgicale de acolo, cea de rizotomie dor­sală selectivă (RDS), com­pletată de cea ortopedică (PERCS), combinate cu te­rapia recuperatorie, au avut rezultate miraculoase, in­clusiv în cazul unor copii de la noi din țară. După ce am citit zeci de mărturii și chiar am luat legătura cu părinții unor copii operați de dr. Park, ne-am luat inima în dinti și am solicitat și noi o programare. În urma unei consultații la distanță, în cadrul căreia doc­to­rii din SUA au primit toate documentele medicale, radiografiile și un material video realizat conform unor indicații riguroase, am primit acceptul cli­nicii: Răzvan îndeplinește condițiile și va putea fi operat! Am fost puși pe lista de așteptare și suntem foarte fericiți de șansa pe care am primit-o. Consi­derăm că îi suntem datori băiatului nostru să nu ra­tăm această oportunitate, mai ales pentru că alter­nativa este una de coșmar: nu va putea să mear­gă niciodată și va deveni prizonier pe viață al unui scaun cu rotile. Există însă un handicap: cos­tul tratamentului este în jur de 75.000 de dolari, iar această sumă este peste puterile familiei noas­tre.
Din această cauză apelăm la ajutorul și bună­voința dumneavoastră, având încredere că oamenii cu inimă mare pot schimba destinul lui Răzvan.
Vă mulțumim din suflet!
Dacă doriți să ne ajutați, contul nostru în lei, deschis la BRD Balș, jud. Olt, este:
RO97BRDE290SV38217062900, titular cont Olteanu Nicoleta Cristina. Telefonul tatălui: Olteanu Octavian - tel. 0743/15.95.54

"Dacă nu mă operez, risc să orbesc"

Doamnă director Sânziana Pop,
Mă numesc Lupu Valeria, am 59 de ani și lo­cu­iesc în Bujoru, jud. Teleorman. Sunt văduvă de 6 ani. Mă aflu într-o situație foarte grea, sunt asis­tată social și am o foarte mare problemă de sănă­ta­te: trebuie să fiu operată de urgență la ochiul stâng, altfel risc să rămân oarbă. Anul trecut, în pri­măvară, m-am operat la ochiul drept, cu aju­torul fiului meu, dar acum a rămas fără muncă și nu mai poate. Iată de ce, rugămintea la dum­neavoastră și la citi­torii revistei este să fiu ajutată, ca să nu rămân oarbă. Cum v-am spus, eu am ajutor social, care este de 142 lei, pe ca­re îl dau lunar pe me­dicamente și picături oftalmologice. Alt venit nu am. Intervenția la ochi nu este grea, dar scumpă, trebuie să îmi pun im­plant de cristalin.
Vă rog mult să mă ajutați. Vă mulțumesc,
LUPU VALERIA - comuna Bujoru, jud. Teleorman, tel. 0775/39.12.97

"Vă solicit sprijinul pentru un om bolnav, diagnosticat cu tumoră gastrică"

Stimată redacție a "Formulei AS",
Stimată doamnă directoare,
Sunt omul care întinde o mână după cum poate, către semenii săi, poate și datorită meseriei mele de asistent medical. Numele meu este fără impor­tanță. Ajut ca și dumneavoastră, dar infim de puțin, oameni neputincioși, care ajung la spital. Înțeleg omul bolnav pentru că și eu am trăit neputința, având cândva cancer.
Vă solicit sprijinul pentru un om bolnav, diag­nos­ticat cu tumoră gastrică cu metastaze hepatice. Se numește Luncan Ghiorghe și are 68 de ani. Până în prezent a reușit să urmeze 12 ședințe de chimioterapie, dar lipsurile își spun cuvântul, chiar dacă primește o pensie de aproximativ 1000 lei. Este singurul din familie cu un venit. Soția, bol­navă, e casnică, iar unica fiică are, și ea, handicap, fiind bolnavă. Ca om care compătimește cu nepu­tin­țele celor din jur, solicit ajutorul pentru ei, cât de puțin, banii se cheltuiesc pe medicamente și dru­muri la spital. Iarna și-a spus și ea cuvântul, și această familie a ajuns în imposibilitatea să-și cumpere lemne de foc. Ar fi nevoie și de haine, în­călțăminte groasă, pentru soție și dânsul. Și, nu în ultimul rând, bani pentru o alimentație corespun­ză­toare unui bolnav cu probleme oncologice așa de grave. A ajuns să folosească un cărucior pentru han­dicapat, pentru că de-abia se mai ține pe pi­cioa­re. Trebuie transportat la spital din două în două săptămâni.
Cont deschis la agenția Toplița/Miercurea Ciuc, CEC BANK, RO82CECEHR0908RON0371882, ti­tular cont: Luncan Ghiorghe.
Vă mulțumesc!
Adresa: LUNCAN GHIORGHE - loc. Gă­lăuțaș, str. Părău nr. 347A, jud. Harghita.

"Am doar 41 de ani, dar sunt bolnav din naștere"

Stimată doamnă director,
Mă numesc Șerban Ion și locuiesc în Brăila. Am doar 41 de ani, dar sunt bolnav din naștere. Nu am putut învăța carte. Am retard mintal cu tul­burări de comportament, oligofrenie, epilepsie și scor GAFS 30. Am rămas singur după moartea părinților mei. Nu am cu ce trăi, dintr-o pensie de boală mi­zeră. Am nevoie de alimente, lemne și ochelari pen­tru vedere, am nevoie să îmi repar dantura, nu am cu ce plăti apa și lumina, nici chiria și gunoiul. Mă simt singur și fără nici un ajutor. Am mare ne­voie de sprijinul dumneavoastră. Nu mă lăsați! Vă rog mult ajutați-mă, sunteți singura mea speranță.
ȘERBAN ION - str. Vișinului nr. 6, Brăila, jud. Brăila, tel. 0742/84.20.89