"Soțul meu are diabet și glicemia o ia razna"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru ANTONIA M., F. AS nr. 1341)

Sunt un cititor înrăit al acestei reviste și o citesc online din Anglia. Am și eu diabet, din 1990, ajun­sesem la un moment dat dependent de insulină și mă simțeam din ce în ce mai rău. Fiind cititor fidel al acestui ziar (și mulțumesc cu această ocazie re­dacției pentru frumoasele sfaturi ce le primim), am citit de un cabinet naturist în București, care folo­sește un tratament finlandez de mare succes. M-am prezentat și eu cu problema mea, și vreau să vă spun că mi-a scăzut glicemia. Stăteam pe glicemii numai de 300 mg cu insulină, iar acum nu mai fac deloc insulină și am glicemii până în 150 mg. Mare lucru că numai după 2 luni de tratament naturist, ceea ce nu au putut să facă medicii aici, în Anglia, s-a rezolvat la un cabinet naturist în România.
Mă bucur mult și vă recomand și dvs. să luați legătura cu acest cabinet (Calea Moșilor 124, par­ter, ap. 1, interfon 01), dr. Spânu, tel. 0766/48.82.02.
Vă transmit cele mai calde urări de sănătate de aici, din Anglia.
Cu mult drag, al dumneavoastră.
MIHAI ZAMFIR

"Se poate trata spondilita anchilozantă autoimună?"
(Răspuns pentru ANA - Alba-Iulia, F. AS nr. 1342)


Mă numesc Chiriac Petrache, sunt născut în 1936 și m-am chinuit cu aceeași boală, ani de zile. Am găsit un doctor care făcea după o carte chine­zească, acupunctură. Datorită acestui tratament am avut o bătrânețe ca la 30 de ani. Cât făceam acest tratament de 12 zile, se ținea post, fără carne, fără grăsimi. De 10 ani folosesc o alifie, Diclosal gel 0,5. Se găsește la farma­cii. Scrie în prospect pentru ce se folo­sește.
Să vă dea Dumnezeu multă sănă­tate! Și dum­nea­voastră, celor ce mun­ciți la acest ziar, să vă dea Dumnezeu multă sănătate și mult bine, că multă lume ajutați. Cu drag și respect,
PETRACHE CHIRIAC - Iași

"Cum îi pot ușura suferința soției mele, bolnavă de Alzheimer?"
(Răspuns pentru VIRGIL A. - Iași, F. AS nr. 1342)


Stimată redacție,
Sunt o cititoare fidelă a acestui ziar. Vă scriu pentru că știu cât de greu este să ai pe cineva apropiat bolnav de Alzheimer, și poate îl pot ajuta pe domnul Virgil, așa cum și pe mine m-au ajutat răspunsurile cititorilor dvs. În urmă cu doi ani, m-am trezit brusc că mama mea nu mai știe ce face. La început am zis că este o glu­mă, dar mai târziu, ne-am con­fruntat cu o suferință groaznică. Ne-am dus la medic, dar acesta ne-a spus că nu are cum să ne ajute, diagnosticul era de Alz­hei­mer cu demență. Nu am putut accepta acest răspuns, și m-am pus pe răsfoit "Formula AS", cău­tând o soluție. Așa am dat de ca­binetul Lacrima naturii din Bucu­rești, unde am fost cu mama și mi s-a prescris un tratament naturist finlandez, cu Clear Brain și Fos­foser Memory, cu recomandarea să nu întrerupem tratamentul pre­scris de medic. În prezent, mama mea este foarte bine. Este foarte lucidă, dar mai are momente de pierderi de memorie, și atunci o punem să aleagă orez alb amestecat cu orez negru și se liniștește imediat. Telefonul cabinetului este: 0744/87.01.94.
Vă doresc sănătate dvs. și întregii redacții. Doamne ajută!
ANGELICA URSULEAN

"Caut remediu pentru lichen scleroatrofic vulvar"
(Răspuns pentru S.R., F. AS nr. 1344)


Și eu mă confrunt cu această pro­blemă de patru ani. Am ur­mat mai multe tratamente, nu sunt vindecată complet, dar cu ultimele tratamente sunt amelio­rată. Pentru igiena lo­cală folo­sesc săpun special sau gel Sa­forelle, cumpărat de la farmacie. Unguent Nidoflor. Pentru mân­cărimi, pastila Borenar, una pe zi, între mese. Mi s-au reco­man­dat și mie Vitaminele A și E.
Îți doresc însănătoșire grab­nică.
ELENA

"Există leac pentru chist renal parapielic?"
(Răspuns pentru SOFIA D., F. AS nr. 1346)


Sofia dragă, nu dispera în problema ta de sănă­tate, te încurajez, întrucât și eu am trecut în urmă cu câțiva ani prin aceleași emoții și gânduri negre. Durerile nu mă lăsau, iar doctorii spuneau că nu au ce să facă pentru mine. După un RMN, chistul avea mărimea de 80/50 mm și am fost propusă ur­gent la operație, pe care nu am vrut să o fac, pentru că un doctor specialist mi-a spus că o să se refacă chistul. Atunci am început să caut leacuri băbești, iar din una în alta, am ajuns la acest minunat ziar, în care am găsit numărul de telefon al doamnei dr. Himovith (tel. 0748/11.24.20) și am început să fac tratamentul cu produsele domniei sale. După 6 luni de zile, am re­curs la un nou RMN, iar rezulta­tul era in­credibil, chistul nu mai apă­rea. Nu știam ce să cred, dar la nici o săptămână, am mai inves­tit niște bani, mi-am repetat RMN-ul în altă parte, dar rezul­tatul a fost același: nici un chist. Încearcă, poate vei avea și tu același noroc ca și mine!
Îți doresc succes și Dum­nezeu să te ajute! Să știi că eu îți scriu de ziua mea, de Sfântul Ștefan, când m-am întors de la biserică.
ȘTEFANIA I. - Arad

"De zece ani nu reușesc să scap de migrene"
(Răspuns pentru MĂDĂLINA - București, F. AS nr. 1347)


Vă sugerez să efectuați investigații la specia­litățile reumatologie-coloană vertebrală-oftalmo­logie, boli interne - vezică biliară, tub digestiv. Medicament SUMACTA (sumatriptan, substanța activă). Vă doresc sănătate!
dr. LELIA ANTON

"Cum se elimină punctele de grăsime din jurul ochilor?"
(Răspuns pentru LAURA - Arad, F. AS nr. 1348)


Bună ziua! Mă numesc Ioana Chiriță. Sunt un cititor fidel al revistei "Formula AS". Am citit zilele trecute, postat de Laura din Arad, în numărul 1348 din ianuarie 2019, despre o problemă cu care m-am confruntat și eu. Este vorba despre petele de grăsi­me din jurul ochilor. Acestea sunt pete de coles­terol. Un prieten de familie, medic generalist, mi-a explicat că vor dispărea de la sine, fără medicație și fără efort. Așa s-a și întâmplat. Așa cum au apă­rut, fără veste, au și dispărut. Nu știu însă cât timp a durat acest proces. Oricum, este vorba de o peri­oa­dă de circa 2 ani. Nu a rămas niciun semn măcar.
Deci, nu trebuie decât multă răbdare!
Cu considerație,
IOANA C. - jud. Buzău