Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Sperăm că veți decide să fiți alături de noi"

Către "Formula AS",
Luând la cunoștință despre importanța deo­se­bită pe care o are firma dumnea­voastră pe piața presei românești, am dori să vă prezentăm acti­vi­tatea asociației noastre, în vederea unei co­laborări ulte­rioa­re.
Asociația Sfântul Aco­pe­rământ al Mai­cii Dom­nului din Satu Mare a fost înființată în anul 2010, cu scopul de a spri­jini din punct de vedere spiritual, cultural, educa­țional și mate­rial familiile aflate în dificultate, mai ales cele cu mulți copii, bătrâni, precum și ce­tățeni aflați în ne­voi sau ră­mași fără spri­jin, bolnavi de boli grave sau incu­rabile, in­diferent de na­ționalitate, con­fe­siune, sex sau apar­tenență po­li­tică.
În prezent, asociația își des­fă­șoară acti­vi­tatea în cadrul Centrului de zi "Sfânta Tatia­na", de pe stra­da Trotușului nr. 2, inaugurat în 23 octombrie 2018, după o muncă asiduă de reabilitare și trans­formare a unei foste Centrale termice, lucrări care au durat peste 3 ani și au fost realizate în totalitate din donații.
Asociația noastră desfășoară diferite activități cu caracter social:
* de trei ori pe săp­tămână oferă o masă caldă unui nu­măr de 120 per­soane defa­vo­rizate, din­tre care 80 de copii, fără dis­criminare et­ni­că sau religioasă, numită "Masa prieteniei";
* oferă consiliere psiho­lo­gică și sprijin pentru părinți și copii;
* educație parentală în vederea evitării separării copilului de familie;
* program de ajutor la teme "Școala e șansa mea" pentru 40 de copii;
* monitorizarea frecvenței școlare în vederea evitării abandonului școlar;
* desfășoară cu diferite ocazii activități cultu­rale, educaționale, programe artistice, activități creative și recreative în vederea dezvoltă­rii armo­nioase a copiilor;
* face colecte de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care le distribuie în mod organizat persoanelor asistate în cadrul unor campanii sau programe;
* oferă asistență materială sub diferite forme (ajutor finan­ciar, obiec­te de mo­bi­lier, alimente, pro­duse de igienă etc.) distri­buite tuturor cetățe­nilor nevoiași fără a ține cont de etnie, confesiune sau alte criterii.
Pentru a oferi mai multe șanse de adaptare și integrare în societate ale copiilor proveniți din fa­miliile nevoiașe, cărora asociația le acordă asis­tență, dorim să introducem noi activități și să dezvoltăm programele existente:
* Activități în aer liber (excursii, tabere, concursuri sportive).
* Cursuri de înot pentru copii.
* Cursuri de pictură pentru copii - "Icoane pe sticlă".
* Activități de informare a părinților - "Școala părinților".
* Activități de educare ale copiilor "Școala e șansa mea".
Realizarea acestor activități/programe, care sperăm să completeze munca desfășurată de voluntarii asociației noastre, depinde de resursele financiare, motiv pentru care îndrăznim să apelăm la generozitatea dum­neavoastră cu o so­li­citare de a ne spon­so­riza activitatea. Spri­jinul acordat va adu­ce o imensă bucurie în sufletele celor 120 de persoane defavo­rizate, mai ales ale celor 80 de copii care merită o șansă la o viață mai bună.
În speranța că dumnea­voastră veți decide să fiți alături de noi, printr-o spon­sorizare și/sau o do­na­ție, care va face posibilă continuarea misiunii noas­tre, vă mulțumim.
Vicepreședinte,
Ing. MARINELA GLIGA, tel. 0740/79.96. 22
Asociația "Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului" Satu Mare,
Cod fiscal: 27220342
Cont: RO46CECESM0130RON0363930 - CEC BANK SA
SATU MARE, str. Paris nr. 23, Cod poștal: 440073
Pagina web: http://amd-sm.ro E-mail: amd_satumare@yahoo.ro

"Sper să scap de mizeria în care trăiesc"

Mă numesc Pongori Sanda, am 65 de ani, am lo­cuit în județul Alba, unde am avut o casă care s-a dă­râmat și nu am mai putut să locuiesc în ea. Fiind bă­trâ­nă și bolnavă, nu am mai putut să o recons­truiesc. Din data de 19.05.2018, locuiesc în orașul Rodna, județul Bistrița-Năsăud, într-o garsonieră în care nu am nici lumină, nici apă, nici căldură. Sunt imobilizată la pat și sufăr, printre alte boli, de AVC ischemic, encefalopatie hi­per­tensivă, cardiopatie hipertensivă, obezitate, go­nar­troză. Atașez și acte doveditoare. Solicit un ajutor, fiind o persoană singură și neajutorată. Pe persoanele care vor voi să mă ajute le rog să-mi li­vreze banii în con­tul următor: RO16RNCB028308099880001, deschis la Banca B.C.R Rodna, titular de cont: Pongori Sanda.
Vă mulțumesc cu multă recu­noștință. Poate scap de mizeria în care trăiesc. Telefoanele unde pot fi contactată: 0742/59.85.67, 0742/ 54.38.39.
Adresa mea actuală: PONGORI SANDA - str. Principală, bl. 78, sc. A, ap. 10, loc. Rodna, jud. Bistrița-Năsăud, cod 427245