Întrucât sunteți bolnavă de diabet, este necesar să vă tratați în primul rând această afecțiune care generează un dezechilibru major al metabolismului, cu influențe grave asupra întregului organism. Fiind și o persoană vârstnică, la solicitarea dvs. de a vi se indica unele mijloace de revigorare a organismului, v-aș recomanda următoarele preparate românești, care vă permit un tratament eficient, ușor de aplicat și ieftin.
* Apilarnilprop drajeuri, care asociază un extract liofilizat de larve de albine-trântor cu propolisul, un alt produs apicol deosebit de valoros, asociere care îi conferă, pe lângă proprietăți biostimulatoare, și proprietăți trofice, antiinflamatorii, antiseptice și cicatrizante, făcându-l recomandat în cazuri de debilitate fizică, surmenaj, astenie, îmbătrânire precoce, faringite, laringite, traheobronșite, gastrite și boli ulceroase. O cutie pe care o puteți procura de la farmacii sau de la magazinele Apicola conține 100 drajeuri, recomandându-se de trei ori pe zi câte două drajeuri supte sau înghițite înainte de mesele principale. Tratamentul poate fi continuat în cure de câteva luni, separate prin pauze de câte o lună.
* Gerovital drajeuri - 2 drajeuri pe zi. Un ambalaj conține 25 drajeuri. Tratamentul poate continua, de asemenea, câteva luni, separate prin pauze de câte o lună.
* Lăptișor de matcă liofilizat tablete - 2 tablete pe zi. O cutie conține 20 tablete. Tratamentul se efectuează analog celor anterioare. După ce vă mai întremați, ar fi util să renunțați la imobilizarea la pat, mici plimbări contribuind la ameliorarea stării dvs. generale.
ANTONIA - Timișoara
"Fiul meu suferă de boala Crohn și abces perianal"
(Răspuns pentru d-na GHEORGHE - Milano, Italia, F. AS nr. 1334)
Vă trimit tratamentul cu Năpraznic, urmat de sora mea, diagnosticată cu boala Crohn. Sper să puteți să-l transmiteți sau să-l publicați cât mai repede. Cu stimă și admirație pentru minunata echipă a revistei,
LIVIA - Iași
Geranium Robertianum - Năpraznic - Tratament pentru boala Crohn
Produse:
* Năpraznic (Geranium Robertianum) - ceai.
* Năpraznic, capsule, 250 mg.
Preparare (ceai dublu macerat):
Infuzie din 1-2 linguri cu vârf de plantă uscată se pun la macerat în 250 ml apă rece, pentru câteva ore (maxim 12 ore). Se strecoară lichidul, ceaiul rămas (strecurătura), se fierbe 1-2 minute, în alte 250 ml apă clocotită. Se lasă să se răcorească 30 minute. Se folosește oral sau pentru clismă, în maximum 48 de ore.
Modul meu de utilizare:
Primul an (2010):
* 1 linguriță de ceai de Năpraznic măcinat (pulbere cu granulație de cafea măcinată) sau conținutul a 1-2 capsule de Năpraznic (se găsește în Plafaruri), amestecat cu un gălbenuș de ou crud, cu 5 minute înainte de masa de dimineață.
* 2 capsule, de două ori pe zi, prânz și seara, cu 20 minute înainte de masă.
* 2-3 clisme pe săptămână cu 500 ml ceai dublu macerat (vezi rețeta). Lichidul se menține în colon pentru 10 minute.
Următorii 3 ani (2011-2013):
* 2 capsule de Năpraznic, de două ori pe zi.
* Clismă, de două ori pe săptămână.
Anii 2014-2016:
* 2 capsule, de două ori pe zi, timp de 5 zile, cu pauză de două zile, la sfârșit de săptămână.
* Clismă, o dată pe săptămână.
Din 2017:
* 2 capsule, de două ori pe zi, timp de 5 zile, cu pauză de 2 zile la sfârșit de săptămână.
* Clismă - sporadic - o dată pe lună sau chiar la distanță de 2-3 luni.
Istoric boală: debut în 2001, cu diaree, dureri abdominale, apariție de scurgeri de puroi în zona perianală. Boala Crohn a fost diagnosticată în 2002. S-au constatat 4-5 fistule.
* 2002-2008 - tratament principal cu imunosupresoare. Au apărut alte fistule (în total au fost 10-12 fistule).
* 2008, intervenție chirurgicală - ileostomie. Rezultat: ameliorare temporară, 6-8 luni, după care boala a devenit din nou agresivă. Fistulele au rămas active.
* 2010 august - am început tratamentul cu Năpraznic. La sfârșitul anului, examenul colonoscopic a relevat închiderea unor leziuni interioare, precum și a 2-3 fistule.
* 2011 - până la sfârșitul anului toate leziunile de pe colon și toate fistulele (cu excepția uneia, în care s-a plasat inițial un seton) s-au închis.
Colonoscopiile anuale următoare arată lipsa de infecție a colonului. Fistulele sunt în continuare închise.
MARIA ORHEI - Coquitlam, BC, Canada, e-mail: mariaorhei@shaw.ca
Surse pe internet: http://www.herbarespecial. com.au/free-herb-information/herb-robert.htm
Altă sursă: https://middlepath.com.au/plant/ herb-robert_geranium-robertianum_anti-cancer-tea-tincture.php
"Mă dor picioarele, am insomnii și sufăr de constipație"
(Răspuns pentru M.I. - Slatina, F. AS nr. 1337)
Petrecând foarte mult timp în picioare, nu ne surprinde că acestea încep să doară. Durerile pot fi provocate de: oboseală sau de anumite boli cum ar fi: artrita, diabetul zaharat, circulația deficitară sau chiar o boală a tiroidei. De asemenea, durerile pot fi pricinuite și de niște pantofi necorespunzători, o ciupercă, o unghie încarnată sau bătături. Ca tratament începeți cu un masaj revigorant.
* Faceți hidromasaj, luați două ligheane: umpleți un lighean cu apă rece și altul cu apă caldă cât puteți suporta și puneți-vă picioarele, timp de cinci minute, întâi în ligheanul cu apă rece, apoi în cel cu apă caldă. Acest procedeu determină alternativ dilatarea și contracția vaselor de sânge, stimulând circulația.
* Înmuiați-vă picioarele timp de zece minute într-un lighean cu apă caldă în care adăugați două picături de ulei de mentă și patru picături de ulei de eucalipt sau rozmarin. Dacă nu aveți la îndemână aceste uleiuri, pregătiți o cană de ceai de mentă foarte concentrat și-l adăugați în apă. Acesta îmbunătățește circulația și face ca durerea să dispară.
Insomniile:
Insomnia este un adevărat coșmar care face ca a doua zi să te scoli buimac și nervos. Cele mai frecvente cauze sunt: stresul, depresia sau alte boli nedepistate, unele medicamente, mesele copioase seara târziu.
* Serviți masa de seară până la orele 18-19. Renunțați la alimente grele: mezeluri, prăjeli, carne, cafea.
* Consumați multe legume și fructe, carne de vită, pui, pește.
* Beți seara cu o oră înainte de culcare un ceai de tei îndulcit cu miere sau o cană de lapte cald îndulcit cu puțină miere și cu puțin praf de scorțișoară, care are ușoare proprietăți sedative.
* Seara, o baie aromatizată adăugând în apă 5-6 picături de ulei de levănțică este benefică.
* Un somnifer cu efect rapid este valeriana: câteva picături pe o bucățică de zahăr sau pe pâine. Renunțați la somnifere.
* Evitați programele stresante de la televizor, în special seara.
* O plimbare de 30 de minute înainte de culcare ajută foarte mult la instalarea unui somn liniștit.
Constipația:
Cea mai bună metodă de a reveni la normal este să mâncați la ore fixe, să consumați multe fibre (20-35 g/zi). Acestea absorb apa și fac scaunul mai moale și mai voluminos, accelerând procesul de digestie. Începeți ziua consumând dimineața tărâțe de cereale, fulgi de porumb cu lapte degresat sau un iaurt cu conținut mic de grăsime. Fibrele solubile se găsesc în prune uscate, smochine, pere, banane, legume, stafide. Acestea au un efect laxativ.
* O băutură caldă dimineața (o cafea sau un ceai cald). O cană consumată dimineața eliberează tractul digestiv stimulând colonul. Cel mai eficient este ceaiul de păpădie, de cicoare - o linguriță de plantă uscată la o cană cu apă fiartă, trei căni pe zi. Acestea se găsesc la farmacie sau la magazinele de produse naturiste.
* Semințe de in râșnite - o lingură de semințe, de 2-3 ori pe zi.
* Faceți plimbări zilnic.
* Evitați pe cât posibil laxativele.
* Consumați zilnic suficiente lichide, 1,5-2 litri pe zi.
Sănătate multă!
N.G. ZAMFIR - Drăgășani
"Sufăr de tahicardie și am amețeli continue"
(Răspuns pentru ALEXANDRU, F. AS nr. 1341)
Tot din cauza unei slujbe foarte stresante, și eu am avut asemenea simptome, pe care le-am rărit considerabil, urmând simpla recomandare a unui doctor de urechi. Mi-a spus că urechea se curăță singură, să nu folosesc nimic să o curăț (bețișoare), și când am simptome de amețeală, să iau pe degetul mic ulei de măsline și să ung urechea în interior, fără să forțez, câteva zile la rând.
Din cauza acestor amețeli, care păreau că n-au nici o explicație, dezvoltasem atac de panică, ce se manifesta cu bătăi ciudate de inimă și dificultate de respirație. Am încercat ceva medicamente un timp, fără efect. Mi-a trecut cu autosugestie și cu rugăciuni. Încercam să conștientizez că este atac de panică și îmi spuneam: "Va trece în două-trei minute, va trece" și spuneam Tatăl nostru și Crezul. Am fost norocoasă, de asemenea, că am putut să-mi schimb și slujba.
Îți doresc sănătate deplină și să ai încredere în tine și în Dumnezeu. Viața ta cere o schimbare, încearcă să o faci.
Cu mult drag,
ELENA