"Ce se poate face pentru lipsa poftei de mâncare?"

Cititor Formula AS
"Tumora de la vezica urinară a recidivat"

Sunt pensionar, am 67 de ani, și în luna iulie am fost operat pentru a mi se extirpa o tumoră din vezica urinară, cu dimensiunea de 2.5/1,5 cm. În luna decembrie, la control, medicii au constatat că tumora malignă a recidivat și acum mă pregă­tesc pentru o nouă intervenție chirurgicală. Vă rog să-mi recomandați un tratament naturist pen­tru a împiedica o nouă recidivă. Cu mulțumiri,
D. S. - Iași

"După cancerul la sân, am metastaze osoase"

Vă rog să-mi recomandați un tratament pentru metastază osoasă, de care sufăr în urma operației de cancer la sân. Aș dori să știu dacă există cineva care s-a vindecat de așa ceva și cum. Sau poate cunoașteți vreun medic care tratează metastazele osoase. Menționez că am 58 de ani și până să mă îmbolnăvesc de cancer nu am su­ferit decât de răceli, iarna. În rest, toată viața am fost o fe­meie să­nătoasă, am născut și am crescut trei copii, am muncit la câmp, am tăiat lemne... Nu pot să cred că acum sunt atât de ne­putincioasă. Vă rog din suflet, ajutați-mă! Cu mulțu­miri,
VALERICA P. - jud. Olt

"Ce se poate face pentru lipsa poftei de mâncare?"

Dragi cititori, am un băiețel de aproape 4 ani, care nu are deloc poftă de mâncare. Trebuie să-l forțez, să-l amă­gesc, să-l "mituiesc" ca să mă­nânce ceva. Cred că dacă nu l-aș hrăni o săptă­mână, tot nu s-ar plân­ge de foame. Am fost cu el la pediatru, i s-au făcut ana­lize, dar nu s-a găsit nimic în neregulă. Totuși, nu este un copil slab, are energie, nu înțe­leg... Ce pot face să aibă cât de cât poftă de mân­care? Le mulțumesc celor ce îmi pot da un sfat. Vă doresc un An Nou fericit!
ALICE D. - București

"Prietenul meu are psoriazis la unghii"

Prietenul meu, în vârstă de 23 de ani, suferă de la 17 ani de psoriazis la unghiile de la mâini. Unghiile sunt groase, și-au schimbat culoarea și forma, sunt noduroase și îi provoacă dureri. A fă­cut mai multe tratamente, dar nu a reușit să se vin­dece. Eu știu că nu e contagios, pentru că suntem prieteni din copilărie și nu m-am ferit niciodată să-i strâng mâna, dar când cei care nu-l cunosc îi văd mâinile, se feresc, și de asta nu poate nici să se angajeze. Îi rog pe citi­torii care au su­ferit de această boală sau pe me­di­cii care au avut rezultate în trata­rea ei să ne dea un sfat. Cu mulțu­miri,
RADU G. - Vaslui

"Sunt infectată cu citomegalovirus"

Dragă redacție, am 31 de ani și vă scriu cu speranța că voi găsi ajutor la specialiștii care răspund cititorilor în revista dvs. Acum câteva luni, au debutat tul­bu­rările diges­tive, apoi totul a luat-o raza. Aveam dureri în zo­nele gan­glio­nilor limfa­tici (la axile și in­ghinal), dureri arti­cu­lare, mus­culare, osoase, un sindrom subfe­bril prelungit, du­reri la nivelul ure­chilor și al gâtului, ce mai, mă simțeam sfâr­șită. Am fost la medic și mi-a dat să fac analize, după care am fost diagnosticată cu infecție cu citome­ga­lovirus. Me­dicul care m-a consultat mi-a pre­scris doar o cură de vitamine. Din ce-am mai citit pe internet am înțeles că nu există un tratament specific. Iau vitamine de trei luni și chiar dacă manifestările au scăzut în inten­sitate, sunt supără­toare. Aștept sfa­turile specia­liștilor sau ale cititorilor care s-au confruntat cu această afec­țiune. Vă mulțumesc.
DOINA G. - Dr. Turnu-Severin

"Cum pot scăpa de lăcrimarea abundentă?"

De aproape trei ani mă chinui cu o afec­țiune oculară: când ies din casă, indife­rent de anotimp, ochii mei lăcrimează abun­dent, de parcă aș plânge. Oftalmologul mi-a spus că e o iritație sau o inflamație din interiorul ochilor, iar lacrimile reprezintă modul în care ochii se protejează și curăță infecțiile. Mi-a prescris pică­turi Visine, pe care le-am folosit, dar fără niciun rezultat. Îi rog pe cititorii care s-au confruntat cu această afecțiune să mă ajute. Vă mulțumesc.
LUCREȚIA - București
(Tamponați-vă colțurile ochilor cu bitter suedez, pus pe vârful degetului.)


"Nu mă pot vindeca de o întindere de ligamente"

În urmă cu doi ani, am încercat să ridic un sac cu cartofi. Am simțit o durere ascuțită la mâna dreaptă, apoi nu m-a mai durut, dar am observat că mâna îmi amorțea destul de des, până am ajuns să n-o mai pot folosi. Am fost la mulți specia­liști, m-au controlat la co­loană, la mâini, am făcut tomografie, iar diagnosticul a fost întin­dere de ligamente. Am făcut fiziotera­pie, kinetoterapie și acupunc­tură, dar singurul câștig este că nu îmi mai simt mâna amorțită. Acum pot ridica obiecte mai grele, dar am probleme cu cele "fine": nu pot ține un pix, o furculiță, o cană... Încerc să mă descurc cu mâna stângă, dar deh!, stânga e cam... stângace. Am doar 38 de ani și trebuie să pot munci pentru a-mi întreține familia. Medicii nu mi-au dat niciun tra­tament medica­mentos. Există vreun remediu care să mă ajute să mă recuperez mai repede? Aștept răspunsurile dvs. cu nerăb­dare. Mulțumesc din suflet!
PETRE F. - jud. Mureș

"Cum se elimină punctele de grăsime din jurul ochilor?"

Am 41 de ani și de câtva timp au început să-mi apară în jurul ochilor puncte inestetice de gră­sime. Dacă îmi poate recomanda cineva un remediu care să le "to­peas­că", i-aș fi foarte recunoscă­toare. Vă mulțumesc.
LAURA - Arad