10 sugestii utile... pentru a petrece Revelionul până la ziuă

Redactia
- O noapte albă, și mai ales în plină formă, necesită cu mult mai mult decât o simplă improvizație. Pentru a vă ajuta să rezistați până la capăt fără să clacați, vă prezentăm mai jos 10 dintre cele mai eficiente secrete ale specialiștilor în materie -

Dați înapoi ceasul biologic

Cu două-trei zile înaintea ma­relui eveniment, încercați să amânați cu 45 de minute ora dvs. de culcare. În felul acesta veți suporta mai ușor mo­mentul "Moș Ene pe la gene". Damien Léger, spe­cialist fran­cez în probleme de somn, afirmă că aceas­tă precauție vă va permite să nu vă "bus­culați" ceasul biologic, mai ales dacă vă numărați printre cei obișnuiți să se culce devreme (circa 20% din popu­lație).

Hrăniți-vă cu energie

În ziua dinaintea Revelionului, mân­cați 3 mese complete, sărace în grăsimi, dar bogate în zaharuri len­te, adică: griș, paste făinoase și alte fe­cule. A­cești "carburanți" au avan­ta­jul că sunt consumați foarte mult de organism. Nimic mai bun pen­tru a evita momentele de oboseală vreme de cel puțin 14 ore! Nu mai con­tați pe ca­fea, pe ceai, pe coctei­lurile cu vita­mi­ne sau alte băuturi ener­gi­zante, pen­­tru a vă menține în for­mă! Hervé Le­­wis, instructorul care an­tre­nează vedetele din Franța înaintea con­certelor sau a filmărilor, este cate­goric îm­po­tri­vă. "A­ces­te «lovituri de bici» epuizează or­ga­nis­mul. Arsă rapid, ener­gia cade ca o plăcintă."

Faceți o siestă-fulger

Cincisprezece minute de somn sunt suficiente pen­tru reîncărcarea bateriilor. Îna­inte de a face baie, în­tin­deți-vă pe spate în patul dvs., cu picioarele și bra­țele rela­xate, și inspirați încet, um­flân­du-vă abdomenul. Expirați, apoi, sugând burta. Repetați de 3 ori aceste mișcări de des­­tindere care fa­vo­rizează instalarea stării de som­no­len­ță. Dacă nu reușiți să ador­miți, ră­mâneți culcate și concen­trați-vă aten­ția asupra sunetului propriei res­pi­rații. Oricum, nu uitați să puneți cea­­sul să sune!

Faceți o baie dinamizantă

O baie care vă destinde fără să adormiți. Tem­peratura apei nu trebuie să depășească 28°. Faceți mai întâi un duș, spălați-vă, șter­ge­ți-vă, un­geți-vă pe tot corpul cu un ulei parfumat. Cufun­da­ți-vă, apoi, 5 minute în apă. Pentru a spori efectul revi­go­rant al băii, pu­teți pu­ne în apă săruri re­vitali­zan­te sau o jumătate de pa­­har cu apă de co­lonie. Volatile, e­sen­țele parfu­ma­te au un veritabil efect do­pant asu­pra siste­mului ner­­vos: ex­ce­lente pen­tru a vă lim­pezi gân­­du­rile. În fi­nal, clă­tiți-vă cu apă căl­duță, șter­geți-vă bine, apli­cați pe piele un lapte hi­dra­tant și pulve­ri­zați pe tot corpul apă de toa­letă.

Protejați-vă stomacul

Nutriționiștii ne sfătuiesc să nu mergem niciodată flămânzi la o pe­trecere, ci pe jumătate sătui, ceea ce include și una-două banane mes­te­cate încet. Bananele au o valoare nu­tritivă deose­bită și conțin două subs­tanțe minerale care combat oboseala: potasiu și magneziu. În plus, miezul lor "capitonează" mucoasele stoma­ca­le, reducând ast­fel absorbția grăsi­mi­lor și a alcoolului, principalii respon­sa­bili pentru starea de oboseală. Un "și­retlic" mult mai agreabil decât fai­moasa linguriță cu ulei de măsline.

Mizați pe homeopatie

O masă festivă este prin definiție copioasă și udată din belșug. Pentru a evita indiges­tiile și durerile de cap care provoacă somnolență, fiți pre­vă­zătoare: înainte de a vă de­fi­ni­ti­va machiajul, înghi­țiți 5 granule de Nux Vomica. A­ces­te minuscule re­­me­dii homeo­pati­ce sunt minunate!

Purtați ciorapi elastici

Datorită țesu­tu­lui special al acestor colanți, picioarele dvs. vor fi supuse unui veritabil masaj, de la tălpi până la coapse. Chiar dacă par a fi ceva mai groși, pe picior ei arată foarte bine, deci puteți să-i purtați fără nicio rezervă și în noaptea de Revelion. N-o să mai simțiți deloc oboseala dan­sului. Vă re­coman­dăm să alegeți colanți cu elastan (20 Den).

Încercați o pauză yoga

Pentru a nu lăsa somnul să vă dea târcoale în toiul distracției, executați următoa­rea mișcare yoga: așezați-vă pe sca­un cu spatele drept și aple­cați ca­pul înainte, expirând prelung. Re­veniți, apoi, încet, în poziția ini­țială, inspirând și sugând burta. A­ceastă poziție decontractează muș­chii spatelui și reactivează cir­culația san­guină cerebrală.

Alternați vinul și apa

Dacă sunteți lipsite de privi­le­giul de a gusta un vin de soi re­numit, care se bea numai sec, fiți pre­cau­te și alter­nați vinul cu apa. Nu ca să nu vă ame­țiți, ci ca să nu vă des­hi­dratați, lăsând oboseala să pună stă­pâ­nire pe dvs. Faceți exact ca marii cam­pioni: beți 5-6 guri de apă mine­rală la temperatura camerei, din ju­­mă­tate în jumătate de oră. De pre­fe­rință, o apă mi­ne­rală bo­gată în mag­ne­ziu.

Luați cu dvs. o trusă de "prim ajutor"

În afară de pudra compactă și de rujul de buze - indispensabile mi­cilor retușuri - nu uitați să puneți în geantă un vaporizator cu apă ter­ma­lă, pentru a vă pu­tea reîmprospăta, dis­cret, fața, gâtul, decol­te­ul și, de ce nu, picioa­re­le. Foarte utile sunt și șervețelele dema­chian­te, care dau mâi­ni­lor și buzelor o sen­zație plăcută de pros­pe­ți­me. Și pen­tru că obo­sea­la se vede în primul rând pe ochi, puteți aplica o cremă-con­tur, care să netezească ri­durile. Și încă ceva: un gloss transparent pen­tru buze. La ora 4 di­mineața o să arate mai bine decât un ruj mat de culoare închisă.

În formă, a doua zi

Nu se poate decât urmând re­gi­mul "zen" al nutriționis­tului France Guillo­mon: după noaptea cea lungă, beți pe parcursul întregii zile ceai verde și mân­cați numai mere (între 6 și 8). Aceste două alimente elimină toxi­nele și rehi­dra­tează organis­mul.


Cele trei trucuri "trăsnet" ale dr. Ducardonnet, medic sportiv

* Lăsați să curgă apă rece pe încheieturile mâinilor dvs., pen­tru a "biciui" circulația sân­ge­lui.

* Căscați fără reținere. A­ceste mișcări ale feței sunt sem­nale reflexe transmise de creier pen­tru a se decontracta și a ră­mâne treaz.

* Mâncați! Este cel mai bun mij­loc pentru a nu adormi, înce­pând cu ora 3. Foarte eficientă: supa de ceapă!