"Soțul meu are ganglionii măriți"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru L.L. POP - București, F. AS 798)

Pentru a stopa evoluția bolii, procedați în felul următor: pregătiți un amestec din coada-calului (100 g), coada-șoricelului (100 g), urzică vie (100 g), gălbenele (300 g). Peste acest amestec turnați 2 l de apă clocotită. Lăsați acoperit 20 minute. Beți 3 căni pe zi înaintea meselor princi­pale. Puneți în ceai și câte o lingură de bitter suedez. Mai puteți folosi vâscul. Se pun la ma­cerat, la rece, 2 lingurițe de plantă, la 500 ml apă. Se lasă 8 ore. Se filtrează, se bea într-o zi, în­dulcit cu miere. Ungeți seara ganglionii, la exte­rior, cu alifie de gălbenele de la farmacie. Multă sănătate!
GHEORGHE B. - Argeș

"Am o tuse veche, provocată de lipsa salivei"
(Răspuns pentru IULIA, F. AS nr. 1137)


Culegeți frunze de pătlagină, spălați-le și tocați-le mă­runt. Puneți într-un vas o linguriță de tocătură, peste care turnați 200 ml de apă în clocot. Strecurați și îndulciți ceaiul cu miere. Consumați câte o lingură, din două în două ore. Repetați cura vreme de o lună. Noaptea nu se bea ceai. Eu am încercat această rețetă și tusea a încetat, iar saliva a reapărut.
N. C. - Topoloveni, jud. Argeș

"Cum să-mi ajut fiul bolnav de rectocolită hemoragică?"
(Răspuns pentru LIVIA - Padova, F. AS nr. 1327)


Dragă doamnă Livia,
Eu sunt un cetățean româno-american, și pot să vă spun că soția mea, americancă, s-a născut pentru a doua oară, cu ajutorul unor produse naturale cumpărate din România. Mulți ani de suferință s-au sfârșit, din fericire, cu ajutorul acestor produse. După ce mi-am cunoscut soția, tocmai când terminasem facultatea de drept, aceasta îmi spunea de multe ori că nu poate să vină la întâlnirea programată cu o zi sau două înain­te. La început am crezut că îmi as­cunde ceva, o iubeam atât de mult, că nu mă interesa nimic din ceea ce ar fi putut să umbrească relația noas­tră. La întrebarea mea, de ce nu ne putem vedea și cerându-i un răspuns adevărat, ea mi-a spus că suferă de rectocolită ulcero-hemo­ragică și că tocmai este într-o peri­oadă de dezlănțuire a acestei boli. I-am spus că nimic nu ne poate îm­piedica să avem o familie și copii, boala o vom învinge împreună, in­diferent cât de grea este. Ne-am căsătorit, aveam clipele grele, pe care soția mea le trăia în momen­tele de criză, știind că boala ei nu are niciun tratament ca s-o poată stăpâni cât de cât. Am început in­vestigații mai amănunțite, întrucât apăruseră și alte simptome, în afara balonărilor, a durerilor de burtă, a gazelor, și nu mică ne-a fost surpriza când doc­torul ne-a trimis să facem o colonoscopie, sub suspiciunea de cancer colono-rectal. Ajunși îna­poi la gastroen­terolog, acesta ne-a sugerat să mai așteptăm câ­teva luni și să continuăm cu trata­men­tul cu anti­inflamatoare. La următoarea inves­tigație care avea să aibă loc după 6 luni, soția mea a fost diag­nosticată cu gastrită, provocată de toate medicamentele luate de-a lungul anilor, pen­tru a ameliora pentru o zi sau două crizele date de colita ulcero-hemoragică. Am stat de vorbă îm­preună îndelung, ne-am consultat și am zis că dacă tot trecuseră atâția ani în care soția mea luase medicamente degeaba, în ideea de a se vindeca, dar se alesese, pe lângă boala ei, și cu o gastrită, hai să încercăm și calea naturii.
Tot atunci mi-am a­min­tit de varza murată pe care bunica mea obișnuia să o facă și să-i bea zeama pe tot parcursul iernii, spunând că este un ade­vărat miracol pentru siste­mul digestiv. Într-una din­tre seri, având o discuție cu o mătușă de-a mea rămasă în Româ­nia, de alt­fel singura, mi-a reco­man­dat să încerce soția mea și o cură cu produsele doamnei dr. Himovith, des­pre care auzisem de la prie­teni, din ziare, de la televizor și, bineînțeles, ne-a făcut re­comandarea să caut pe inter­net și să citesc "Formula AS".  În nicio săptămână, aveam să primesc un pachet în care erau cel puțin 20 de numere ale revistei "Formu­la AS", cu mărturii de la di­ferite persoane, suferinde cu diverse afec­țiuni. Este ade­vărat că aproape în niciuna dintre cele 20 de reviste nu am găsit mărturia cuiva cu afecțiuni asemănătoare cu cele ale soției mele. Dar asta nu ne-a împiedicat să facem comandă, pentru primele 4 luni de cură, care au fost însoțite și de recomandări alimentare. Astăzi, noi credem că jumătate din succesul nostru, adică adminis­trarea de Elixir of Youth Canadian Sweet Extract, Di­gestton Canadian Sweet Extract și Pectoralis Canadian Sweet Extract ne-au adus liniștea mult așteptată de ani de zile în familie și, ce este mai important, sănătatea soției mele, și asta, în numai 8 luni de cură cu aceste remedii natu­rale. Desi­gur, este de menționat și importanța abona­mentului pe care mătușa mea îl are la "Formula AS", revistă pe care ne-o trimite și nouă, în fie­care lună, la... pachet. Acum, și noi, la rândul nostru, recomandăm priete­ni­lor noștri din țara să citeas­că revista, și pentru conținutul atât de interesant, dar mai ales pentru cei care, ca soția mea și ca mine, știm cât ne sunt de folos sfaturile pentru sănătate. Revista "Formula AS" este cunoscută deja de mulți ro­mâni stabiliți în statul New York. 
Am precizat că jumătate din succesul pe care soția mea l-a avut în a scăpa de aceste boli au fost re­comandările alimentare pe care le-am urmat cu strictețe.
Din alimentația noastră, și în special a soției mele, nu au lipsit și nu lipsesc în continuare salatele din rădăcinoase, verdețurile și, bineîn­țeles, shake-ul din verdețuri, pre­parat după rețeta d-nei dr. Himo­vith, din pătrunjel, o pară sau un măr, iarbă grasă, un pic de spanac și, bineînțeles, îndulcitorul și ali­mentul complet, adică curmalele, și nu nu­mai. Semințele și legumele sunt controlate până la ultima pentru a nu fi verzi, mucegăite sau în­colțite. Nu mai consumăm  carne de vită, lapte și produse lactate, conserve, pre­parate din carne, cum ar fi salamuri, șuncă. Nu ne lipsește carnea, de 2-3 ori pe săptămână (aici facem o precizare, că de câțiva ani, de când soția mea este un om normal, fără văitături, avem o fermă de păsări care cresc liber și o fermă mică de porci). Aș fi în stare să scriu, probabil, ro­mane, dacă aș fi talentat, despre toate suferințele, dar mai ales despre succesul pe care l-am avut cu aceste pro­duse naturale. Soția mea s-a născut a doua oară, și tot a doua oară este în România, țară pe care nu prea ar vrea să o mai părăsească, dar o aș­teaptă în America fermele cu animale, iar pe mine mă aș­teaptă colegii, de la care am avut înțelegere ani de zile și pe care nu pot să îi pără­sesc.
Deci, doamnă Livia, dacă băiatul dumnea­voastră o să ur­meze cura cu remediile mai sus amintite și dacă o să-și re­zerve timp ca să-și facă shake-ul de dimineață, iar mâncarea de zi cu zi va fi așa cum o spun mulți învățați: "Nu trăim ca să mân­căm, mâncăm ca să trăim", sunt sigur că își va con­tinua o viață liniștită, până la adânci bătrâ­neți.
Orice întrebare doriți să-mi puneți, o puteți face la e-mail:  delsackcramig@gmail. com, iar produsele pot fi co­mandate la tel. 0748/11.24.20. 
(Îmi cer scuze pentru ex­primare, sunt plecat de 24 de ani din România, și nu am o ex­primare corectă și nici un scris corect, deși învățătoare mi-a fost chiar mama mea.)
CRAIG  D. - USA

"Cum scap de un chist suburetral?"
(Răspuns pentru LUCIAN - Brăila, F. AS nr. 1333)


Folosiți extract purificat de rășină Mumie, cu castan. Mod de utilizare: intern, în funcție de greutatea corporală. Până la 70 kg, 2 tablete pe zi (dimineața și seara, cu 10-15 minute înainte de mese). Între 70-80 kg, 3 tablete pe zi. Între 80-90 kg, 4 tablete pe zi. Peste 90 kg, 5 tablete pe zi. Se poate lua cu apă plată, lapte, suc natural, ceai, miere. Tratamentul este de durată (între 1 și 2 ani). Eu, pentru un chist pe rinichi fac această cură de 4 luni, iar la 6 luni, fac o ecografie să văd efectul. Mumie se găsește la Plafar. Când cum­părați, solicitați și prospectul de folosire.
Multă sănătate!
IONEL DUMITRAȘCU - Buzău

"Ulcerul gastric îmi dă senzație de arsuri în intestine"
(Răspuns pentru ANASTASIA - Iași, F. AS nr. 1342)


Se spală bine un cartof mare cu coajă cu tot, se rade pe răzătoarea mică și se stoarce cu mâna, nu prin tifon. Se bea dimineața pe nemâncate și se mănâncă după o jumătate de oră. Tratamentul durează 7 zile, apoi pauză 10 zile. Se poate repeta dacă este nevoie.
MARIA - Alba-Iulia

"Am o depunere albă pe limbă"
(Răspuns pentru SANDU T., F. AS nr. 1342)


Două lingurițe bicarbonat de sodiu, dizolvat în 200 ml apă călduță. Se face gargară după mesele principale. Seara, se bea și o înghițitură din amestec, pentru esofag. Vindecarea apare într-o lună. După vindecare, vă rog să scrieți despre acest tratament în revistă.
MARIA - Alba-Iulia