ZODIACUL ANULUI 2019

Tana Rosca
- Venus va domina cerurile până pe 20 martie. Dar împreună cu această energie feminină, se face simțită deja energia neutră a lui Mercur. Din 20 martie, el rămâne singur stăpân pe bolta cerească și ne stimulează in­te­lec­tul, dar ne poate da ghes să ni-l folosim în scopuri nu tocmai etice. Ne dă capacitatea să jonglăm cu mai multe ac­tivități în același timp și să le ducem la capăt mulțumitor. În astrologia tradițională, "numărul de aur" care corespunde anu­lui 2019 este 6. Cum ne putem ajuta de energia lui? De exemplu, programând evenimente importante, în zile de 6, 15 sau 24 sau la ora 6. Cifra 6 corespunde planetei Venus, deci aduce un plus de energie, atât la întâlnirile romantice, cât și în chestiunile legate de câștig. Aspectul cel mai îngrijorător al anului este conjuncția între marele malefic Saturn și ne­­cruțătorul Pluton, care se formează în martie. Un aspect similar s-a produs în 1914-1915, iar efectul său a persistat cir­­ca trei ani. O descriere succintă a consecințelor sale este o expunere brutală a tot ceea ce este putred, din care pot apă­rea germenii unei schimbări. Dintre cele cinci eclipse ale anului, patru vor potența conjuncția Saturn-Pluton, îm­pre­u­nă cu efectele sale. Jupiter în Săgetător se străduiește până pe 3 decembrie să atenueze din radicalismul evenimentelor impuse de Saturn-Pluton -

BERBEC
Cu toate pânzele sus


Vântul vă intră în pânze din 2 ianuarie, când Marte pă­trunde în semnul dvs., înarmân­du-vă cu motivația și energia ne­ce­sare de a face schimbări în viața dvs. Mar­te vă acompaniază până pe 14 februarie, dar impetuosul Ura­nus rămâne aici până pe 6 martie. Acest răs­timp vă e dat ca să învățați să faceți distincția între intuiție și im­pulsivitate. Perioada în care Mar­te este "în cădere", putându-vă afec­ta ne­gativ gospodăria sau viața fa­mi­­lia­lă, e cuprinsă între 17 mai și 1 iu­­lie, când puteți fi irascibili. Ju­pi­ter vă poate propulsa în lumina re­flec­toarelor până pe 3 decembrie sau să ieșiți în evidență la școală.
BANI: Începe o perioadă ce du­rează până în iulie 2025, cât timp Uranus creează sus­pans la capitolul venituri. Între mai și noiembrie 2018 ați văzut prima oară cum e. Fiți deci prudenți și conservatori.
CARIERĂ: Trei dintre cele cinci eclipse ale acestui an vă pot schimba perspectiva profe­sio­nală. Ele se petrec pe 6 ianuarie, 16 iulie și 26 decembrie, arătân­du-vă ce e perimat prin contextul pe care îl creează.
DRAGOSTE: Fără să vă dați sea­ma, puteți abor­da din nou un comportament deran­jant de independent față de parte­ner, până la începutul lui martie. Da­că exagerați, s-ar putea să vă coste.
SĂNĂTATE: Digestia poate fi problematică la sfâr­­­șitul verii, din iunie până în no­iem­brie se pot acutiza probleme ale sis­temului limfatic.


TAUR
Mai tăiați-vă coarnele


Pregătiți-vă pentru vizita de du­ra­tă a intempestivului Uranus, ca­re intră în zodia dvs. pe 6 martie și nu se va mai da dus decât hăt, în iulie 2025. Până atunci, cereți-i lui Dum­ne­zeu și mai multă răbdare decât cea cu care v-a înzestrat, în special între 7 și 31 martie. Ascultați-i pe cei ce vă atrag atenția că sunteți încăpățânați. E în fo­losul dvs. să fiți mai maleabili. În pri­vin­ța simțului dvs. artistic cel bine dez­voltat, vă puteți aștepta la o schim­bare, o înclinație către excentricitate, care nu se potrivește cu valorile dvs. cla­sice. 16 mai-9 iunie e intervalul în ca­re Venus vă conferă o stare de echi­libru.
BANI: Până pe 3 decembrie, Ju­piter se ocupă de creșterea pro­fitului dvs., cu condiția să nu vă ex­tindeți prea mult. Evitați riscuri la finele lui aprilie, dar mai ales în prima jumătate a lui mai, 6 fiind ziua de maxim pericol. Intervalul optim pen­tru câștig e 2-26 noiembrie.
CARIERĂ: Consolidați relațiile cu șefii între 2 și 26 mar­tie, când aceștia sunt predispuși să vă valideze calitățile profesionale.
DRAGOSTE: Echilibrul dvs. emo­țional e afectat de Ura­­nus, care detestă restricțiile. Din august încolo se simt consecințele unei asemenea atitudini.
SĂNĂTATE: Accidentări sunt po­sibile la începutul lui ianuarie. Rinichii și plămânii ar trebui me­najați între 5 octombrie și 19 noiem­brie.


GEMENI
Sub protecția lui Mercur


Pentru că Mercur, planeta zo­diei dvs., guvernează și anul 2019, veți fi plini de avânt. Planeta vă garantează vitalitate și spor la comunicare. Dar nu vă stră­duiți să știți chiar tot, asta stârnește invidii. Perioada în care se poate să vă doriți să NU fi aflat anumite lucruri e între sfâr­șitul lui martie și până în iunie, re­înce­pând în noiembrie. În perioa­dele de retrogradație a lui Mercur puteți re­zol­va chestiuni rămase res­tante cu circa trei luni în urmă. Ia­tă-le: 6-28 martie în Pești, 8 iulie-2 august în Leu și Rac precum și 1-21 noiem­brie în Scorpion.
BANI: Patru dintre cele cinci e­clip­se din 2019 indică schim­­bări în felul în care câștigați ori in­vestiți banii. E vorba despre 6 ia­nua­rie, 2 și 16 iulie și 26 de­cem­brie.
CARIERĂ: Gemenii năs­cuți la mijlocul zodiei ar tre­bui să facă efor­turi pentru a rămâne realiști. Creș­teri pro­fe­sio­nale se pro­duc mai ușor între 27 martie și 20 aprilie.
DRAGOSTE: Cu partenerul totul pare roz până în decembrie, dacă veți evi­ta ocheadele cu alții.
SĂNĂTATE: Calitatea și durata somnului decid în mare măsură starea dvs. fizică, mai ales în mai și iunie.


RAC
Energie și avânt


Zodia dvs. se află sub in­flu­ența eclipselor. Aceas­ta a început oda­tă cu eclipsa par­țială de Soa­re din 13 iu­lie 2018 și con­­tinuă a­nul aces­ta cu eclip­sa totală de Soare din 2 iu­lie în Rac. Încă două se vor pe­trece anul viitor. Cea din 2 iulie e do­vada vie că nu toate eclip­sele sunt de rău augur, putând avea ca efect îm­bunătățirea stării fi­zice, a vieții sociale și familiale. Pozitiv este faptul că nu veți lua decizii profesionale și finan­ciare pripite.
BANI: Eclipsa totală de Lună din 21 ianuarie vă poate face vulnerabili față de cei care do­resc să obțină beneficii de pe urma dvs. Pla­sa­mente financiare inspirate puteți face între 2 și 26 martie, în timp ce câș­tigurile directe au șansa să spo­reas­că între 29 iulie și 21 august.
CARIERĂ: Avântul pe care-l prin­­deți ca urmare a ener­giei exuberante, încrezătoare a lui Ju­piter, vă duce până pe 3 decem­brie, dar nu e exclus ca între 11 apri­lie și 12 august să fie cazul să reduceți din proiecte.
DRAGOSTE: N-ar fi deloc o idee bună să dați par­tenerului toa­­­tă pu­te­rea pe care și-o do­rește. Pre­siunile sale în acest sens se pot inten­sifica în­cepând din martie și până în iunie, făcân­du-se simțite din nou din noiem­brie.
SĂNĂTATE: Dis­puneți de mai mul­­tă energie, cir­cu­­lația se îmbunătățește.


LEU
Clar de minte


Din iulie 2017, eclipsele au ve­nit grămadă peste dvs., în nu­măr de patru. Ultima, a cincea, are loc pe 21 ianuarie și ați scăpat! E o eclip­să totală de Lună, care vă va spune ce progrese ați făcut la capitolul auto­control, cum vi s-a rafinat no­­­țiunea de putere. Ve­deți lu­cru­rile mai lim­pede, dar nu vă re­­peziți să faceți schimbări. Pro­fesional, a do­ua jumătate a anu­lui va fi de ex­cep­ție. Aceia din­tre dvs., mulți la nu­măr, înzes­trați cu haruri ar­tistice, pot profita de pe urma im­pre­sa­riatului ma­relui bene­fic, Jupi­ter, până pe 3 de­cembrie, dar de neoprit veți fi în iu­lie și august. Păstrați-vă modestia și nu antagonizați cu nimeni, căci in­vi­dioșii vă pot face rău în spe­cial între 17 mai și 1 iulie.
BANI: La început de an și apoi vara, în iunie și iulie, ar fi cazul să nu vă implicați în proiecte fi­nanciare, căci puteți fi induși în eroare.
CARIERĂ: Când Uranus intră în Taur, pe 6 martie, ar fi in­dicat să deveniți atenți la felul în ca­re decurg relațiile cu șefii. Ma­ni­fes­tările lor de prie­te­nie pot fi sin­cere, pe mo­ment, dar urmate de iz­buc­niri de ne­mul­țu­mire, în alte momente. Mai bine păstrați distanța.
DRAGOSTE: Va fi un an plin de ofer­te sen­ti­mentale, dar nu trebuie să vă repeziți. Cuplurile do­ri­toare de copii își pot vedea visul cu ochii, pâ­nă pe 3 de­cembrie, spune Jupiter. Leii li­beri au mult succes, până atunci, dar vara se tot gândesc și se răzgândesc.
SĂNĂTATE: Mare grijă la infecții, piele, dinți și oase.


FECIOARĂ
Fără "jocuri"


Să vă jucați o să aveți ocazii destule anul acesta, v-o pro­mi­te Mercur. Să jucați, însă, fi­nan­ciar, s-ar pu­tea dovedi o îndelet­ni­cire deosebit de periculoasă. Martie-iunie și no­iembrie-decembrie sunt lunile cele mai păguboase. Ideal ar fi să evitați cu totul speculațiile. Viața de familie poate avea o sa­voa­re deosebită, poate fiindcă i se adau­gă un nou membru. Relațiile cu ru­dele prin alianță pot fi și ele produc­tive.
BANI: Concentrați-vă până pe 6 mar­tie asupra unor pro­ble­me care persistă de prin 2011. Amin­tiți-vă de i­dei pe care le-ați avut, dar nu ați ajuns să le pu­neți în practică. Acum e mo­­­men­tul. Între 22 au­gust și 14 oc­tom­brie pot apă­rea afa­ceri pro­fitabile.
CARIERĂ: Aveți șase luni, după eclipsa din 21 ia­nua­rie, pentru a regla conturile cu cei care v-au subminat pe tăcute.
DRAGOSTE: În relațiile stabile, bate vânt proaspăt. Ce­libatarii au oferte mari la pri­mă­vară. Cuplurile prăfuite pot merge mai departe doar dacă se confruntă cu trecutul.
SĂNĂTATE: Faceți mai multe pauze! Sunt perioa­dele de Mercur retrograd în care nu vă simțiți în formă, res­pec­tiv: 6-28 martie în Pești, 8 iulie-2 august în Leu și Rac, 1-21 no­iem­brie în Scor­pion.


BALANȚĂ
Miză mare pe anturaj


Aceia dintre dvs. care își doresc prieteni cu mintea des­chisă, care au ceva de spus, nu vor fi deza­mă­giți, căci marele benefic Jupiter se va ocupa personal de lărgirea cercului lor de prieteni. N-ar fi exclus ca printre noile dvs. achiziții pe plan social să se numere și un mentor. Dar se mai poate și ca dvs. înșivă să fiți ales ca exemplu vrednic de urmat de persoane mai tinere, din anturajul dvs. social. Alt­fel se prezintă situația în familie, unde se pot is­ca dispute privitoare la o persoană mai în vârstă, pentru care vi se cere să preluați responsabilități (nu vă grăbiți să acceptați să le purtați singuri). Sau, mărul discordiei îl poate reprezenta o moștenire, râvnită de mai mulți.
BANI: Începând din 5 martie ar trebui să fiți conservatori în investiții. Nu vă luați după prieteni, analizați singuri situațiile. Veniturile pot crește cel mai ușor în octombrie.
CARIERĂ: De la mijlocul lui mai și până la eclipsa din 2 iulie s-ar putea să vă stră­duiți prea mult să avansați. Cu cât rămâneți mai re­laxați, cu atât vă așteaptă perspective mai frumoase.
DRAGOSTE: Vi se poate face curte insistent, până pe 20 martie, dacă sunteți solo. Dacă v-ați găsit perechea, aceasta v-ar putea da de furcă până pe 6 martie.
SĂNĂTATE: Limfa circulă greoi, picioarele sunt sensibile mai tot anul. Și bron­­­hiile.


SCORPION
Veniturile dospesc


Spune-mi cu cine te întâlnești, ca să îți spun cine ești, zic în cor Saturn și Pluton, de­oa­rece pe perioada acestui an nu prea există în­tâl­niri întâmplătoare. Cei din anturajul dvs., vecinii, rudele vă pot schimba radical viața. Vă im­pre­sio­nează ceea ce li se întâmplă sau vă fac să vă dați sea­­­ma de lucruri care vi se întâmplă dvs., ne­ob­ser­vate încă. Nu vă mulțumesc răspunsurile sim­ple, mergeți în profunzime, ceea ce uneori e du­reros. Vă transformați, mai ales din martie până în iunie, și apoi în noiembrie-decembrie. Evitați locu­rile în care spiritele se încing și fiți deosebit de atenți la con­dus, între 16 mai și 1 iulie. Ar fi bine să culti­vați compania persoanelor pozitive.
BANI: Au britanicii o vorbă: Banii n-aduc fericirea, dar cel puțin poți suferi cu stil. Acest lux vă este promis de Jupiter, care face ca ve­niturile să crească precum drojdia aluatul. Până pe 3 decembrie.
CARIERĂ: Profesional sunteți sprijiniți de Saturn. Dați dovadă de răb­­dare și diplo­ma­ție până pe 6 mar­tie și nu veți avea decât de câștigat.
DRAGOSTE: Partenerul vă poa­te sur­prin­de mai de­grabă neplăcut, începând din 7 mar­tie. Încercați întâi să înțelegeți ce se în­tâm­­plă cu el, înainte de-a vă supăra că totul se schim­bă.
SĂNĂTATE: Tensiunea poate oscila ne­con­trolat, până pe 6 martie, gleznele sunt slabe, gambele amorțesc.


SĂGETĂTOR
Un super an


Din 25 noiembrie 2006 și 18 decembrie 2007 nu v-a mai mers așa de bine cum vă va mer­­ge anul acesta, până pe 3 decembrie. E vorba des­pre vi­zita guvernatorului semnului dvs., Ju­piter, care vă dă încredere și optimism. Pro­iec­tele dvs. personale arată foarte promițător, dacă nu vă risipiți în prea multe direcții. În caz contrar, va trebui să vă ajustați planurile, între 11 aprilie-12 august. Sta­bi­lindu-vă obiective realiste, nu veți avea de renunțat la mare lucru, poate doar între 16 mai și finele lui iunie.
BANI: Patru eclipse din cinci, cele din 6 ia­nua­rie, 2 și 16 iulie, iar apoi 26 de­cem­brie, vă pot pune pe gânduri cu privire la felul în care ob­țineți acum venituri. E posibil să treceți prin pe­rioade de austeritate, între finele lui martie și până în iunie și din nou din noiembrie. Ultima eclipsă poate veni ca o eliberare, cu soluții bune.
CARIERĂ: Propuneți-vă de acum, ca înce­pând din 7 martie, să nu ames­te­cați re­la­ții­le de muncă cu cele de prietenie. Co­le­gia­litatea onestă e soluția cea mai bună. Cu privire la ideile trăsnite care apar, cereți părerea unor specialiști obiectivi.
DRAGOSTE: Sunteți atrăgători în ochii multora dar nu prea dornici de aventuri.
SĂNĂTATE: Din 7 martie, nesomnul vă seacă de energie, circulația venoasă în gambe lasă de dorit și gâtul sau tiroida pot ridica pro­bleme.


CAPRICORN
Viața e o luptă­


Dvs. sunteți, din păcate, încercați de energiile reunite ale lui Saturn și a lui Pluton, două planete pline de încărcătură karmică. Vizați sunt în primul rând Capricornii născuți la mijlocul zodiei (al doilea decan), care pot fi cuprinși, fie de stări gre­le de descurajare, ori de dorința de a controla totul. Pe­rioa­dele în care aveți cea mai mare nevoie de cu­raj și de o atitudine constructivă sunt cuprinse între finele lui martie și până în iunie și din nou din noiembrie. Eclipsele din 6 ianuarie și 16 iulie, ce cad în zodia dvs., pot contribui la tensiunile in­te­rioa­re puternice prin care treceți. Dar ultima eclipsă a anului, cea din 26 decembrie, vă poate despovăra. Cei care au credință sunt secondați de Jupiter și pot crește spiritualicește în urma încercărilor.
BANI: 2-26 martie e perioada în care puteți miza pe venituri suplimentare. Între 16 mai și 9 iunie niște bani pot pica din cer, în timp ce august vine cu oportunități de afaceri.
CARIERĂ: Cineva influent vă urmărește discret progresele. Nu vă bazați însă pe protecție, între 11 aprilie și 12 august.
DRAGOSTE: Numai de asta nu vă arde, și totuși e posibil să aveți niște experiențe ie­șite din comun, după 6 martie. Dar nu relații de durată.
SĂNĂTATE: Îngrijiți-vă ficatul, Jupiter se ocu­pă de rest.


VĂRSĂTOR
Relațiile de familie, pe valuri


Planeta dvs. guvernatoare, Uranus, pătrunde pe 7 mar­­tie în Taur, ceea ce va aduce schim­­bări con­siderabile și neașteptate în viața de familie și/sau în situația dvs. locativă. Pregătiți-vă su­fle­tește să vă mutați măcar o dată, să achiziționați o casă sau pământ împreună cu un prie­ten sau să vi se schim­be ra­dical relațiile familiale. E ușor să pier­deți le­gătura cu cei din familie, căci legăturile de pri­e­tenie devin deosebit de puternice. Sau se poate ca re­velații legate de copilărie să vă facă să re­con­si­derați anumite relații familiale. In­te­resant, dar extenuant.
BANI: Din martie începeți să scăpați de anu­mite griji, probabil exagerate, dar care v-au împiedicat să mergeți cu curaj înainte. Cei născuți în mijlocul zodiei au încă nevoie de ghidaj din partea unor terți.
CARIERĂ: Cei care vă dușmănesc uneltesc îm­potriva dvs., în special de la finele lui martie până în iunie și, din nou, din noiembrie până la finele anului. Cel mai riscant interval e 17 mai - 1 iulie.
DRAGOSTE: În urma eclipsei totale de Lună din 21 ianuarie poate interveni o clarificare emoțională, dacă nu acționați impulsiv.
SĂNĂTATE: În primăvară și la sfârșit de an e cazul să vă îngrijiți minuțios dan­tura, pielea, oasele. Periculoase sunt și infecțiile aparatului uro-genital.


PEȘTI
Zbor liber


Un an bun, financiar și profesional. Planeta dvs., Neptun, trece anul acesta de jumătatea drumului pe care-l stră­ba­te în zo­dia dvs. Se simte o schimbare de ener­gie, și pen­tru că asteroidul Chiron părăsește pe 19 fe­bruarie semnul dvs., în care nu s-a simțit deloc bine. Ei bi­ne, și dvs. vă veți simți mai bine fără el. Dar mul­țu­miți-i, căci v-a învățat să fiți mai puțin cre­duli și mai înțelepți. Confuzia neptuniană se men­­ține la Peștii născuți la mijlocul zodiei. Puteți pri­mi observații destul de aspre, menite să vă adu­că cu picioarele pe pământ, din partea prietenilor mai în vârstă. Apar și prieteni noi, din 7 martie, po­sibil ex­­cen­trici. Sunt fascinanți, dar nu e cazul să îi imitați.
BANI: Tulburarea produsă de Uranus în chestiunile bănești se liniștește după 6 martie, dar pentru a rămâne cu buzunarele pline e bine să nu cedați pornirilor impulsive din acea perioadă. Fiți temperați.
CARIERĂ: Jupiter vă obține ocaziile necesare pentru a face un salt semnificativ în carieră, dar de dvs. depinde să le fructificați. Stabiliți o prioritate clară a proiectelor (puține, dar bune) în care vă angajați.
DRAGOSTE: De la jumătatea lui mai și în iunie, persoana iubită poate avea hachițe. Prin urmare, eclipsa din 2 iulie vă poate schimba sentimentele.
SĂNĂTATE: Eclipsa din 21 ianuarie poate evi­denția probleme cardiace sau ale coloanei vertebrale.