Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Sunt prizonierul propriului meu corp"

Stimată doamnă director Sânziana Pop,
Numele meu este Florin Coconu, am 38 de ani și locuiesc în orașul Brăila. Sunt tetraplegic, ca urmare a unei fracturi de coloană cervicală (la nivelul gâ­tului). În anul 1995, am mers cu prietenii la Du­năre și, într-un moment teribil de neatenție, am plon­jat în apă (cu capul înainte) fără să controlez adân­cimea; am dat cu capul de fundul apei și în acel șoc, coloana a cedat. Urmarea... sunt de 23 de ani utili­zator de scaun rulant și total dependent de însoțitor, în cazul meu fiind părinții. A fost foarte greu, este foarte greu și va fi în continuare, pentru ei și pentru mine, dar... viața este o luptă, pentru oricine. Duc o durere pe care greu o exprim în cuvinte și anume, faptul că în loc să fiu eu sprijinul și ocrotitorul pă­rinților mei, si­tuația este exact invers. Bătrânețile bat la ușă și groa­za mă cuprinde ca o menghină.
Problema mea este că locuiesc la etajul 1 și nu pot să cobor pe scări. Până acum câțiva ani, reușeam cu tata (cu multă greutate) dar, datorită unei boli car­diace, acum nu mai are voie să depună acest efort. Mama are probleme cu coloana vertebrală, dar și cu tensiunea arterială. Pot spune că sunt prizonierul propriului corp, dar și cel al apartamentului în care locuiesc. Este incredibil de greu să nu poți ieși afară din casă cu săptămânile și, uneori, cu lunile...
Am tot căutat soluții pe internet și am găsit un elevator de transport pe scări. Practic, acest elevator se atașează sub căruțul rulant și, cu ajutorul lui, co­bo­rârea și urcarea treptelor devine mult mai ușoară și fără un efort deo­sebit. Problema e că nu avem capa­citatea financiară să achiziționăm acest elevator. Am­bii părinți sunt pen­sionari, pensii foarte mici, iar eu, ca persoană cu handicap de gradul 1, nici nu pot visa că voi reu­și să-l cumpăr.
Astfel, îmi strig durerea și frus­trarea către dum­neavoastră și către oamenii buni care îmi vor auzi po­vestea, în speranța că voi reuși, în sfârșit, "să cobor și să urc niște simple scări".
Vă mulțumesc pentru orice aju­tor și vă doresc Sărbători Fericite și un an nou bun! Doamne ajută!
Am deschis cont la Banca Transilvania, pe numele Coconu Florin:
RO55BTRLRONCRT0348492701.
Numărul meu de tel. 0728/89.80.44
COCONU FLORIN - Cartierul Obor, str. Hipodrom (colț cu Albinei), nr. 63, sc. 2, et. 1, Brăila
(Am atașat copii acte doveditoare: bilete ieșire din spital, certificat persoană cu handicap, buletin.)


"Ajutați-mă să mai trăiesc!"

Stimată doamnă Sânziana Pop,
Subsemnatul June Iosif din comuna Rapoltu-Mare, nr. 110, jud. Hunedoara, în vârstă de 75 de ani, vă rog cu lacrimi în ochi să publicați scrisoarea mea în cadrul paginii S.O.S., prin care fac apel la cititorii revistei din țară și străinătate, să-mi întindă o mână de ajutor. Eu sunt un om sărman și nenorocit. Din naștere sufăr de o boală incurabilă, numită ma­ladia Obstein (oase de sticlă) și din cauza acestei boli nu am umblat niciodată pe picioare, decât ajutat de două cârje sau de un scaun cu rotile. În luna februarie 2018, am căzut și mi-am rupt piciorul stâng, și nu mai pot umbla, sunt imobilizat la pat și nu am copii să mă ajute. Soția este și ea bătrână și bolnavă de Par­kin­son și de diabet. Pe spate și pe picioare mi s-au făcut niște bube numite esca­re, care mă dor în­grozitor. Zilnic plătesc două persoane să mă panseze, să mă îngrijească și banii din pensia mea de handicap nu îmi ajung. Fac apel la oamenii care au inimă bună să mă ajute cu ceva, nu neapărat cu bani, ci măcar cu medicamente, pamperși nr. 4. Am nevoie de spray Menalind, unguent Me­­nalind, șer­ve­țe­le Menalind. Mulțumesc an­ti­cipat celor ce se vor îndura să mă ajute și îi rog pe Dum­nezeu, pe Sfânta Fe­cioa­ră Maria și pe dom­nul Iisus, să le răsplă­tească fapta.
Anexez și un cer­tificat medical și vă mul­țumesc pentru înțe­legere. Cu multă stimă,
JUNE IOSIF - com. Rapoltu-Mare, nr. 110, jud. Hunedoara, cod 337365, tel. 0254/26.40.03

"Nu mai pot să umblu în cârje"

Dragă redacție,
Stimată d-nă Sânziana Pop,
Mă numesc Măriuța Dumitru și sunt în vârstă de 48 de ani. În urmă cu trei ani, am făcut un accident stupid, căzând dintr-un pom. Mi s-a fracturat laba unui picior. Nu i-am dat importanță, rana a făcut infecție care a urcat pe picior, ajungând la genunchi. Până la urmă am mers la spital, singura soluție fiind amputarea piciorului stâng. De atunci, viața mea a devenit un chin. Marea mea dorință este de a-mi procura proteză, ca să pot merge și fără cârje. Acesta este motivul pentru care am apelat la această presti­gioasă revistă, care ajunge în toată țara și în străi­nă­tate. Am anexat scrisorii toate analizele și operațiile pe care le-am suferit.
Îi rog pe cei care vor să mă ajute să-mi trimită prin poștă câți bani îi lasă inima. Venitul meu este de 380 lei, pe care îi primesc lunar.
Cu stimă și respect,
MĂRIUȚA DUMITRU - sat Poiana Mărului, com. Mălini, str. Principală nr. 380, jud. Suceava, cod 727353, tel. 0747/56.89.77

"Îmi este din ce în ce mai rău"

Mă numesc Munteanu Vasile, sunt din Câm­­­­pi­na, am vârsta de 66 de ani și am o pensie de 655 de lei. Soția mea nu are niciun venit. Su­­făr de tumoră la cap pe partea dreaptă, pa­reză pe partea dreap­tă, glandă cu noduli. Am fost internat la Bucu­rești, la Spitalul Bag­da­sar Arseni, mi s-a reco­mandat să merg să fac RMN-uri, care mă costă 600 de lei, și tra­ta­ment, timp de 6 luni, dar nu am posi­bi­li­tatea să le achit. Doamnă di­rec­­toare, ultima mea speranță este la dum­nea­voastră și la citito­rii revistei. Pe cei ca­re pot îi rog să mă ajute cât de puțin, ca să pot mer­ge la con­­trol, la Bucu­rești. Îmi este din ce în ce mai rău, nu pot să mă mai dau jos din pat, să mai fac efort. Vă mulțumesc din tot sufletul, cu speranța că mă veți ajuta.
MUNTEANU VASILE - Câmpina, str. Prundului nr. 36, jud. Prahova, tel. 0730/22.93.31