Recuperare rapidă, în două părți

Redactia
- În pofida sărbătorilor lui fastuoase, sfârșitul anului înseamnă o povară mare de oboseală. Dar cum e "musai" ca de Crăciun și de Anul Nou să zâmbiți, aveți nevoie de un program rapid de recuperare. Oferta noastră e sigură și se întinde pe două numere ale revistei -

Dacă aveți o expresie obosită...

* Beți, înainte de-a vă culca
Apă, bineînțeles, sau o infuzie de plante cu efect diuretic: mătase de po­­rumb, cozi de cireșe, urzici. În timpul repausului nocturn, trupul vos­tru va elimina toate toxinele acu­mulate în zilele de sărbătoare și tenul va deveni curat și clar.

* Puneți pe pleoape comprese cu albăstrele
Nicio altă plantă nu le este ochilor atât de prielnică precum al­băs­treaua. Faceți o infuzie cu o lin­gu­riță de plan­tă la o cană de apă și pu­neți tam­poane călduțe peste pleoapele închise.

* Decongestionați-vă globul ocular cu bitter suedez
Vreme de o săptămână, folosiți bit­terul suedez pentru a vă limpezi ochii obosiți. Umeziți vârful dege­te­lor, șter­gân­du-le bine de marginea sti­clei, apoi atin­geți colțurile inte­rioare și ex­te­rioare ale pleoapelor. Veți avea sen­zația că vi se ridică un văl de pe ochi.

* Practicați masajul limfatic
* Treceți ușor cu vârful degetelor arătătoare de-a lungul pleoapei, din colțul interior către colțul exterior.
* Așezați-vă vârful degetelor mij­locii sub pleoapa inferioară și vârful degetelor arătătoare peste sprâncene. Apăsați concomitent de 5 ori.

* Pensați-vă sprâncenele
Sprâncenele căzute sau drepte pot să dea o im­presie de privire obo­sită. Pensați-le mai mult ca de obicei, în­cer­când să eliberați o porțiune cât mai mare de arcadă. Mari actrițe ca Mar­lène Dietrich și Ma­rilyn Monroe au folosit trucul aces­ta cu mult suc­ces.

* Faceți exerciții de concentrare cu lumânarea
Oboseala le stinge ochilor expre­sia vie, înlocuind-o cu așa-numita privire de "pește mort". Cauza este internă: o diminuare a energiei vitale. Dacă vreți ca privirea să vă fie iarăși pătrunzătoare, luați-vă timp pentru a face exerciții de concentrare. Aprin­deți o lumânare, așezați-o la o distan­ță convenabilă față de ochi (nu tre­buie să lăcrimeze) și concentrați-vă asu­pra flăcării vreme de 5 minute. E o tehnică yoghină, cu bune rezultate și pentru memorie.

Cum să scăpați de ridurile accentuate de oboseală...

* Dormiți pe spate
Vă dezvăluim un secret... Pentru a-și menține tinerețea obrazului, ma­nechinele și actrițele dorm pe spate.
* Relaxați-vă mușchii sprâncenelor
Așezați vârful degetului arătător pe cuta care se formează între sprân­cene. Încruntați-vă cât mai tare, oprind mișcarea cu degetul. Mențineți poziția câteva secunde, apoi relaxați-vă sprâncenele.
* Dormiți cu un plasture între sprâncene
Americancele îi spun acestui truc "Frownies". În cauză e un mic plas­tu­re, care se fixează seara între sprân­cene, pentru a atenua ridul leu­lui.

* Strâmbați-vă cât mai mult
Strâmbăturile sunt o adevărată gim­­­nastică de recuperare pentru obraz. De câte ori o faceți, puneți în miș­care cei 170 de mușchi care susțin obrazul și gâtul. Rezultatul: circulația sânge­lui este dinamizată, favorizând pro­duc­ția de colagen și de elastină.