Remedii contra oboselii obrazului

Redactia
Fără greș, obrazul nostru e frate cu sufletul și cu oboseala.

Fericirea n-are nevoie de "corecturi". Starea de bine se vede în primul rând pe expresia feței, care înti­nerește și strălucește, fără aju­toare cosmetice. Dar ce te faci atunci când gri­­ji­le zilei, stresul și obo­sea­la își pun am­prenta po­so­morâtă pe chipul unei fe­mei? Când privirea "atâr­nă" și tenul bate în cenușiu? Obo­­seala cronică și de­pre­sia nu se vindecă pes­te noap­te, cu pudră Lan­come. Cosme­tica modernă oferă însă so­lu­ții viabile, me­nite să combată nu cauza oboselii, ci efec­tele ei, vizibile pe obraz. Mai ales da­că sunteți femei active, cu via­ță pro­fesională intensă - remediile pe care le pre­zentăm vă vor fi de ajutor.

Luminați-vă trăsăturile


Când sunteți obosite, nu exagerați cu machiajul. Evitați nuanțele închi­se, în fa­voarea celor blânde. Pe po­meți da­ți-vă cu un fard în cu­loarea pier­sicii sau un roz tran­da­fi­riu. Dacă ochii sunt stinși, ac­centuați culoa­rea bu­ze­lor, folosind un ruj de cu­loa­re vie. Pentru zo­nele în­tunecate ale obra­­­zului - cutele care co­boară de la nas spre gură sau cele din jurul bu­ze­lor, cutele de pe frunte etc. - folosiți un creion corector (se gă­sește peste tot, la ma­ga­zi­nele de cosme­tice), de cu­loare bej, care conține pigmenți care reflectă lu­mina.

Ten ofilit? Recurgeți la crema cu suc de fructe

Femeile știu prea bine cum arată un obraz "delăsat", ofilit de lipsa de vlagă. Ca să ieșiți din în­curcătură, apelați la o cre­mă hidratantă, pe bază de vitamine, în ca­re stoarceți câteva pi­că­turi de suc proaspăt de mere, por­­tocale, stru­guri sau grepfruit. Ames­tecați bine, apoi întin­deți cre­ma pe față cu mișcări de masaj: dinspre centrul obrazului către exterior, de la bărbie spre gât (5 minute). În final, "ardeți-vă" câteva palme, pentru a sti­mula circulația sângelui. Cine practică zil­nic acest tip de masaj fa­cial (părțile mai lăsate ale obrazului pot fi bătute ca alua­tul, folosind degetele sau dosul pal­me­lor) nu va mai avea probleme cu obo­sea­la epidermei. Măștile zilnice cu miere proas­pătă de albine, precum și cele săp­tă­mânale cu praf de argilă + apă + câteva picături de suc de lămâie, cas­travete sau fructe, au același be­nefic efect de învio­rare.

Ochi obosiți? Apelați la gheața din frigider

Lipsa suficientă de somn, la fel ca su­pă­rarea cu lacrimi, umflă ochii și bo­sum­flă obrazul. Ce puteți face pen­tru a îndrep­ta situația? Mai întâi de­ma­chiați-vă con­știincios, apoi apelați la cuburi de gheață din frigider, com­pre­se cu apă rece, pli­cu­lețe cu ceai chinezesc sau rusesc, opărite și răcite, felii de cartof crud sau rotocoale de cas­­travete. Așeza­ți-le pe pungile de sub ochi și pe pleoape și așteptați să-și facă efectul, circa 15 mi­nu­te, stând în timpul acesta întinse la pat. Pasul doi: aplicați în zona ochilor o cre­mă ușoară sau o cre­mă specială an­ti­rid și masați-o cu vâr­ful degetelor, efec­tuând mișcări circulare către exterior, pen­­tru a acti­va vasele limfatice. Un sfat final: da­că vă temeți că din pri­cina stării dvs. interioare riscați să plân­­geți, chiar și fără motiv, folosiți un rimel re­zistent la apă și nu plecați de aca­să fără o cutie de pudră com­pactă în po­șetă și o dischetă pentru ma­chiaj. Urmele la­crimilor se șterg ușor cu discheta, iar nasul (roșu) se pudrează de două ori.