Tratamente cu chefir

Redactia
Mască de păr antiseboreică

Tratamentul este recomandat pen­tru prevenirea și echilibrarea excesu­lui de sebum. Cu un tampon îmbibat în chefir se freacă rădăcina părului și se lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi se spală părul cu șam­pon. Masca se aplică de două ori pe săptămână, timp de cinci săptămâni.

Tratamente pentru ten uscat

Cremă exfoliantă. Se face o pas­tă din cinci linguri de fulgi de ovăz, cinci linguri de che­fir, o lingură de sare de mare (fără co­loranți), o lin­gură de mie­re. Se curăță fața, cu ex­cepția ochilor și a buzelor, prin miș­cări circulare, după care se clă­tește cu apă călduță. Este re­co­man­dată o dată pe săptămână, seara.
Mască. Două linguri de chefir, o lin­gură de brânză de vaci și un gălbe­nuș de ou se amestecă bine și se aplică pe fața în prealabil curățată. Se lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi se clătește cu apă căl­duță. Masca se aplică de două ori pe săptămână.

Tratamente pentru ten gras

Cremă exfoliantă. Cinci linguri de tărâțe de grâu se amestecă cu cinci linguri de chefir și o lingură de sare de mare. Se freacă tenul cu aceas­tă mix­tură, prin mișcări circu­lare, apoi se clă­tește cu apă călduță.
Mască. Două linguri de chefir și două linguri de pulbere de argilă albă se ames­tecă bine, apoi mixtura se în­tin­de pe față, lăsând să acțio­neze timp de 20 de minute (de preferat di­minea­ța). Se clătește cu apă călduță, din abun­dență.

Mască împotriva ridurilor

Două linguri de chefir, o lingură de miere, o lingură de ulei de măs­line, două linguri de fulgi de ovăz se ames­­tecă bine și se aplică pe față (cu excep­ția zonei din jurul ochilor) și pe gât. După 20 de minute, se clătește cu apă călduță. Se aplică seara, de două ori pe săptămână.
di­mineața.