"Sufăr de tahicardie și am amețeli continue"

Cititor Formula AS
"După o infecție cu citomegalovirus, fiica mea are dureri ușoare de splină"

Dragă redacție, vă scriu cu speranța că voi primi o îndrumare de la specialiștii dvs. sau de la cititorii care s-au confruntat cu o situație ase­mănătoare. Fiica mea, în vârstă de 18 ani, a făcut în decembrie anul trecut o infecție cu citome­ga­lovirus - ganglioni inflamați, dureri de cap, obo­seală, ficatul și splina mărite. În plus, la analize s-au constatat valori mari ale transaminazelor (600). Nu i s-a prescris tratament, medicul spu­nân­du-mi că odată infecția tratată, și transa­minazele vor reveni la normal. Când am repetat analizele după terminarea trata­men­tului, trans­ami­nazele erau într-adevăr nor­male. Totuși, sunt foarte îngrijorată pentru că și acum, după aproape un an, o deranjează splina la cel mai mic efort (ea spune că nu o doare, doar își "simte" splina). Vă rog să-mi spuneți la ce specialist să apelez. Vă mulțumesc.
LĂCRĂMIOARA - Galați

"Am dureri în zona capului, dar doar pe partea stângă"

Bună ziua. Vă prezint cazul meu, în speranța că voi primi un sfat de la specialiști. Am dureri aproape zilnic sub clavicula stân­gă, la gât, la ceafă sau la cap, toate în partea stângă. Câteodată, dure­rea coboară și spre brațul stâng. Menționez că nu am dureri în toate aceste locuri deodată. Durerea se "plimbă" dintr-un punct în altul. Medicul de familie mi-a prescris tratament cu antiinflamatoare, dar nu a avut niciun rezultat. Am fost și la cardiolog, care mi-a făcut investigații complete, dar nu mi-a găsit nimic. Ce alte investigații îmi sugerați să fac? Vă mulțumesc și aștept cu nerăbdare răspun­surile dvs.
LUCIANA - jud. Iași

"Sufăr de tahicardie și am amețeli continue"

Mă numesc Alexandru, am 27 de ani și vă scriu la sugestia mamei mele (care e abonată la revista dvs.), pentru că nu mai știu încotro să mă îndrept. Problemele mele au început acum doi ani, când m-am trezit într-o zi cu stări de vomă, amețeli puternice, ce mai, aveam o stare generală foarte proastă. Mama a chemat Salvarea și am stat internat în spital trei săptămâni, timp în care m-au controlat peste tot - inimă, plămâni, tiroidă, stomac, mi s-a făcut chiar și o tomografie cra­niană - toate rezultatele au fost bune. Negăsin­du-se cauza, mi-au fost tratate simptomele, și m-am simțit mai bine, dar de atunci am rămas cu o amețeală continuă. Nu e puternică, nu îmi pierd echilibrul, dar dacă mă uit în sus sau întorc capul brusc într-o parte, se învârte totul cu mine.
În luna mai, a mai apărut o pro­ble­mă: mi s-a pus deodată un nod în gât și am simțit că inima o ia la galop. Mi-am luat tensiu­nea - bună, dar pulsul era 115 și a tot crescut, până la 128. Am fost de urgență la cardiolog și acesta mi-a pus di­ag­nosticul tahicardie sinusală. Mi-a prescris trata­ment cu Corlen­trol (5mg) și la înce­put, când se de­clanșa tahicardia, luam o pas­tilă și în câteva minute mă linișteam. Acum nu mai are același e­fect. Trebuie să stau întins și să-mi contro­lez respirația, ca să ies din criză. Am observat că tahicardia se de­clan­șează mai ales atunci când mă enervez sau am o surpriză, o emoție. Menționez că nu fumez, nu beau cafea, alcool sau băuturi energizante, dar am un serviciu stresant. Ce sfat îmi puteți da? Aș vrea să mă vindec, pentru că, dacă am probleme cu inima de la 27 de ani... Vă mulțumesc și aștept răspuns în revistă!
ALEXANDRU

"Sunt însărcinată și am probleme cu hemoroizii"

Sunt însărcinată în 21 de săptămâni și mă con­frunt cu pro­blema hemoroizilor. Menționez că nu sunt constipată și nu mănânc condimentat. Cu toate astea, hemoroizii sângerează aproape de fiecare dată când am scaun. Ce remedii naturiste îmi recomandați, care să nu afecteze copilul? Vă mulțumesc!
ANDREEA - Slobozia

"Soțul meu are diabet și glicemia o ia razna"

Bună ziua! Vă scriu cu speranța că specialiștii dvs. îmi vor da o lămurire referitor la boala soțului meu. A fost diagnosticat cu diabet insulino-dependent (la analize avea glicemia 483!) și a început tratamentul cu insulină. Problema este că are oscilații foarte mari ale glicemiei. Dacă dimineața are gli­cemia 200, la o oră după ce își face insulina, gli­cemia crește brusc la 400! Diabetologul care îl are în evidență ne-a spus că glicemia se va regla în câteva luni și să continuăm tratamentul. Sunteți de aceeași părere? Ce sfat îmi puteți da? Vă mul­țumesc.
ANTONIA M.

"Am o problemă la vezica urinară"

Bună ziua. Vă scriu în ideea că s-a mai confruntat cineva cu un caz ca al meu și-mi poate da un sfat. Lucrez cu publicul și de ani de zile nu urinez atunci când e momentul, mă țin până am o pauză. Acum aproape o lună, a început să mă doară vezica, atunci când nu mă duceam la toaletă pentru mai mult timp. După o săptămână a apărut febra (37,5-38°C) însoțită de mici frisoane, stări de moleșeală, greață, transpirații nocturne. Am fost la medic și mi-a dat să fac urocultură, dar a ieșit bine. Am luat Urinal Akut și acum mai simt doar o ușoară jenă în zona vezi­cii. Aș vrea să știu ce poate să fie. Menționez că nu am avut abdo­menul umflat și nu m-a du­rut la palpare. În schimb, parcă radiază o ușoară amorțeală pe piciorul stâng. Ce analize să mai fac? Vă mulțumesc și doresc tu­turor sănătate.
ELENA D.