Tratamente cu mere

Gilda Fildan
- Abia culese din pomi, coapte și pline de vitamine, merele roșioare și aurii fac minuni de sănătate. Ele curăță în special ficatul, rinichii și vezica biliară -

Curățarea ficatului cu suc de mere

Utilizați doar suc de mere proaspăt stors (sucul cumpărat de la magazin nu conduce la rezultatele dorite). Folosiți în special mere dulci - adăugați doar câteva mere dintr-un soi mai acru, pentru a ob­ține un gust mai plăcut. Beți în sorbituri mici și țineți un timp în gură fiecare cantitate sorbită, pentru a lăsa sucul să se amestece cu saliva. Persoanele cu o floră nesănătoasă în tractul digestiv pot suferi, după băutul sucului, unele neplă­ceri stomacale, cum ar fi ba­lonări. Pentru a preîntâmpina aceste neplă­ceri, aces­te per­soane pot să filtreze din suc și ulti­mele par­ticule din pul­pa fructului. Sau puteți să vă an­tre­nați sistemul digestiv să poa­tă aborda înalta aciditate a me­­re­lor, bând o jumătate de pa­har de suc de mere la 15 mi­nu­te după fiecare masă, în tim­pul săptămâ­nii anterioare. Curățarea durează trei zile. Trebuie să vă abțineți de la orice altă mâncare. Iar activitățile fizice în afara casei nu pot decât să ajute.
În fiecare zi din timpul procedurii, beți doar suc de mere în următoarele cantități:
* ora 8 - un pahar * ora 16 - două pahare
* ora 10 - un pahar * ora 18 - un pahar
* ora 12 - două pahare * ora 20 - un pahar.
* ora 14 - două pahare

Dacă în timpul tratamentului nu simțiți nevoia de a merge la toaletă, puteți să beți băuturi din ier­buri care stimulează scaunul sau, și mai bine, faceți o clismă.

Tratamente cu oțet de mere

Una dintre calitățile cele mai valoroase ale oțe­tului din mere este conținutul foarte înalt în potasiu, nece­sar pentru calmarea sistemului nervos, reglarea func­țiilor hormonale și reținerea calciului, a fierului, a magneziului și a siliciului în organism.
* Zona zoster. Aplicați pe zonele afectate un tampon de tifon îmbibat în oțet din cidru de mere nediluat, de patru ori pe zi și de trei ori pe noapte (dacă mâncărimea nu vă lasă să dormiți). Remediul ușurează durerile în 5-10 minute și vindecă zona zoster în 3-7 zile.
* Arsuri. Folosiți un tampon din tifon îmbibat în oțet de mere pentru a spăla zonele afectate. Oțetul va ușura durerea și va preveni formarea de cicatrice.
* Vene varicoase. Spălați pielea din zona cu vene dilatate cu un tampon îm­bibat cu oțet de mere, atât diminea­ța, cât și seara. În plus, beți o soluție din două lingurițe de oțet de mere, adăugate într-o cană de apă fiartă și răcită, de două ori pe zi. De obicei, venele umflate încep să se retragă după o lună de tra­tament regulat.
* Reducerea greutății. Beți o cană de apă fiar­tă cu două lingurițe de oțet de mere, înainte de fiecare masă.
* Lăcrimare excesivă. Faceți o soluție din­tr-o linguriță de oțet de mere, o picătură de iod și o cană de apă. Beți în fiecare zi, timp de două săp­tă­mâni. Apoi de două ori pe săptămână (de pildă, mar­țea și joia), timp de două luni.
* Articulație inflamată. Luați înainte de fie­care masă zece lingurițe de oțet de mere. Trata­men­tul ar trebui să reducă durerea cu 20% după două zile, cu 50% după cinci zile și să o elimine complet după 30 de zile.
* Hipertensiune. O reducere semnificativă a tensiunii sangvine se poate obține consumând 1 până la 3 lingurițe de oțet de mere înainte de fiecare masă. Pentru efecte optime, puteți lua ocazional oțet de mere cu o linguriță de miere.
* Dureri de cap. Turnați într-o oală o jumă­tate de cană de oțet de mere și o jumătate de cană de apă fiartă. Amestecați soluția, încălziți treptat până la punctul de fierbere și opriți focul. Inhalați lent vaporii de 75 de ori. Durerea de cap va dispărea sau cel puțin va fi semnificativ redusă.