"Caut tratament pentru neuropatie senzitivă"

Cititor Formula AS
"Fiica mea e disperată: îi cade părul foarte tare"

Mă numesc Monika și locuiesc în Germania de 50 de ani. Sunt o pasionată cititoare a revistei "Formula AS". Mă adresez dvs. cu o rugăminte privind problema de sănătate a fiicei mele. Are 30 de ani și este foarte disperată: îi cade părul foarte rău și are peladă pe o porțiune mare a ca­pului. A urmat un tratament, dar fără succes. Din această cauză suferă foarte mult, are probleme psiholo­gice și chiar depresie. Aș dori să aflu de la cititorii revistei, care au avut aceleași probleme ca noi, un tratament eficient. A avut cineva noro­cul să scape de peladă? Sperăm pe această cale să găsim și un doctor care are experiență cu această boală.
Vă mulțumesc pentru că existați și ați făcut posibilă apariția acestei reviste unice. Sunteți o rază de lumină și de speranță pentru noi toți. Vă doresc din suflet multă, multă să­nătate și numai bine! Cu mulțumiri și respect,
MONIKA

"Caut tratament pentru neuropatie senzitivă"

Caut un tratament eficace pen­tru neuropatie senzitivă peri­ferică (nu am diabet, dar mă ustură și vârful limbii) și demență (vascu­lară și tip Parkinson). Aceste boli cumplite sunt greu de suportat. Dacă se știe, aș vrea să aflu și despre cauză, pentru a o trata.
Cu un ultim efort de gândire, aduc un omagiu și mii de mulțumiri pentru ce faceți pentru sănă­tatea oamenilor.
MIRA - Timișoara

"Știe cineva un tratament eficient pentru psoriazis gutat?"

Am vârsta de 46 de ani și în urmă cu patru ani, apărându-mi niște pete roșii pe corp, mi s-a pus diagnosticul psoriazis gutat. Am folosit Dipro­salic, soluție și unguent. În urma tratamentului, am ținut cât de cât sub control aceste pete - îmi trec, dar îmi apar din nou.
Aș dori dacă se poate să îmi recomandați un tratament mai eficient. Mulțumesc,
MIHAI-CRISTIAN S.

"Am fost diagnosticată cu disfonie hiperfuncțională"

Mă numesc Aurelia, am 38 de ani și sunt pro­fesoară de muzică. Anul trecut am avut probleme cu corzile vocale. Am avut perioade când, pur și simplu, nu puteam să vorbesc. Am fost la o policlinică parti­culară unde, în urma con­trolului făcut la corzile vocale, mi s-a spus că sufăr de laringită acută. Am urmat tra­tamentul prescris, dar nu am simțit nici cea mai mică stare de îmbunătățire. Dimpotrivă, boala s-a agra­vat. Am mers apoi la Spitalul "Pan­duri", unde mi s-a pus diagnos­ticul disfonie hiperfuncțională. Am stat internată în spital două săptămâni, unde am urmat, pe lângă tratament, și re­paus vocal. Acum, slavă Domnului, sta­rea mea s-a mai îm­bunătățit, dar încă am probleme. De exem­plu, sunt perioade, atunci când in­terpretez o partitură, când nu mai pot urca vocea la o notă de sus. Răgu­șesc foar­te repede, te miri din ce cauză, ori că am cântat prea mult sau am vorbit prea mult, ori din cauza prafului, a fri­gului etc. Întrebarea mea ar fi dacă există posibilitatea de a fi vindecată aceas­tă disfonie hiperfuncțională, pe ce căi și prin ce mijloace. Vă mulțumesc.
AURELIA V. - București

"Vreau să mă vindec de constipație și insomnie"

Cine a suferit de constipație și insomnie și a folosit tratamente care au dat rezultate (adică a scăpat de aceste suferințe) e rugat să mi le trans­mită și mie prin re­vistă. Vă mulțumesc anticipat!
M. I. - Slatina

"Caut un leac pentru dischinezie esofagiană"

De aproape un an sufăr de dischinezie esofagiană, diagnostic mai rar întâlnit, pus în urma in­vesti­ga­țiilor făcute. Boala se manifestă prin du­reri discontinue pe tot traseul esofagului. Am făcut tratament cu Coordinox, dar du­rerile nu cedează. Am căutat soluții alter­native, dar fără rezultat. A trecut cineva prin această situație? Știe cineva vreun remediu eficient în tratarea acestei boli? Le mulțumesc anticipat tuturor celor care mă vor ajuta.
LAURA - Tg. Frumos, jud. Iași

"Vreau să revin la o greutate normală"

Am o problemă mare și vă rog să mă ajutați. Am 21 de ani și în prezent am 100 de kilograme, la înălțimea de 1,56 m. Am încercat ne­numărate "cure de slă­bire", am fost la diferiți me­dici. Toți mă pri­vesc ciudat din cauza greutății mele, nu am prieteni, am impresia că sunt cel mai singur om de pe pământ. Vă rog să îmi reco­mandați un bun nutri­țio­nist sau o rețetă magică, care să mă ajute să revin la o greutate normală! Vă mulțumesc și doresc "Formulei AS" viață lungă!
L. N.

"Există remediu naturist pentru papilomatoză laringiană?"

Nepoțelul meu, în vârstă de 14 ani, are diagnosticul papilo­matoză larin­giană. A fost operat de două ori la Spitalul "Budi­mex". Din nefe­ri­cire, după fie­care operație îi cresc pe larin­ge un fel de negi, încât ajunge să nu mai poată vorbi și are senzația că se sufocă. Medicii nu au altă so­luție în afară de operație. S-a mai confruntat cineva cu boala asta? Știți vreun remediu naturist pen­tru a nu recidiva? Vă mulțumesc.
MARIA F. - București