Săptămâna 9-15 noiembrie

Tana Rosca
Iată-l pe marele benefic Jupiter în poziția de for­ță pe care o deține în calitate de stăpân al zodiei pe care o va traversa timp de un an - Săgetătorul. În Săgetător, Ju­piter e preocupat cu spunerea ade­vărului cu A mare. E o pla­netă asociată cu Drep­tatea la nivel de prin­ci­piu moral. De aceea, Jupiter guvernează atât ins­tan­țele superioare, care sub influența lui chiar pot face drep­tate, dar și în­vă­țământul superior, care, în for­ma sa optimă, cultivă moralitatea, toleranța și des­chiderea. Mulți dintre noi vor fi cuprinși de febra că­lătoriilor îndepărtate sau de nevoia de-a ne lărgi orizontul. Pe termen scurt, Jupiter se va certa puțintel cu Mar­te, cel aflat în Vărsător, ceea ce vom simți mai ales miercuri și joi, când, mânați de dorința de-a crește într-o zi cât alții într-un an, ne putem nă­pus­ti cu capul înainte, în situații cărora le vom face față cu greu.

Semnele cardinale:

BERBECII
își iau avânt să iasă în față. Unii dintre dvs. vor pleca să studieze în străinătate, alții vor dori doar să își lăr­geas­că orizonturile călătorind. Unii vor explora uni­versul credinței, alții pe cel cultural. Aveți sus­ți­nere din partea prietenilor care pot fi însă su­biectivi.
RACII câștigă tot mai multă popularitate printre colegii de muncă. Veniți cu idei ge­neroase cu care îi contaminați pe toți. Și glumele dvs. se bucură de apreciere. Sin­gurii care nu se bucură sunt ficatul și pan­crea­sul, a căror sensibilitate la toxine crește exponențial.
BALANȚELE trec printr-o perioadă de creativitate sporită. Aveți însă grijă să nu recurgeți la idei prea excentrice dacă vreți să vă bucurați de apreciere. Un domeniu care v-a interesat superficial poate deveni un subiect de studiu intens.
CAPRICORNII au idei îndrăznețe pri­vind noi surse de venituri. E bine să le notați, pentru că nu le puteți concretiza pe toate odată. Dacă vă stabiliți priorități clare, ele pot fi dezvoltate pe rând.

Semnele fixe:

TAURII
nu vor mai primi, probabil, atât sprijin și înțelegere din partea par­tenerului de cuplu sau de afaceri odată cu intrarea lui Jupiter în Săgetător. În schimb, veți putea primi multiple oferte de afaceri ori veți deveni interesați de domeniul esotericului.
LEII sunt într-o oarecare tensiune în relația de parteneriat, fie de cuplu, fie de afaceri. Asta, deoarece partenerul are mo­mente în care dorește să se impună cu tot dina­din­sul, în timp ce dvs. găsiți soluții creative și ve­deți că ele nu sunt apreciate la justa valoare.
SCORPIONII rămân cu o nostalgie după plecarea binevoitorului Jupiter din semnul lor. Marele benefic v-a dat un bun echilibru emoțional vreme de un an de zi­le. Dar dvs. vă înveseliți și când vă cresc câș­ti­gu­rile, lucru de care Jupiter se ocupă în următorul an.
VĂRSĂTORII se năpustesc în tot fe­lul de proiecte cu impact social. Mo­ti­vația dvs. este admirabilă, dar chiar cre­deți că le veți putea face bine pe toate? Așa cum vă asigură prietenii? Analizați-le cu dis­cer­­nământ dacă vreți să faceți muncă de calitate.

Semnele mutabile:

GEMENII
, mai greu de prins în relații ex­clusive, se pot decide, până în de­cem­brie anul viitor, să-și pună verigheta sau să semneze un contract de asociere pe termen lung. Aceste legături încep sub binecuvântarea marelui benefic Jupiter și pot duce departe.
FECIOARELE iubitoare de copii se pot atașa de un nou venit în familie, care va funcționa pentru ele ca un fel de mascotă. Dacă iubiți mai mult casele și pământurile, Jupiter vă oferă posibilitatea de a cumpăra proprietăți.
SĂGETĂTORII fac bine dacă își aduc aminte ce grzoav le-a mers în urmă cu 12 ani, respectiv între noiembrie 2006 și de­cem­brie 2007, deoarece șanse similare vor apărea în viața lor până pe 3 decembrie 2019. E însă im­por­tant să cântăriți corect cele pe care le alegeți.
PEȘTII îl au și ei ca stăpânitor pe marele benefic Jupiter, care vreme de un an de zi­le se va ocupa de dezvoltarea carierei și a statutului social. Saltul dvs. poate fi atât de brusc și de neașteptat, încât poate provoca dușmănii.