Încercați să stabiliți o relație nouă cu mâncarea. Lăsați principiile alimentației sănătoase să devină obișnuință, de exemplu, să beți ceaiul întotdeauna fără zahăr, să mâncați muesli în fiecare zi, fructe, un fel cu pește o dată pe săptămână, chifle doar sâmbăta, la serviciu felii de pâine neagră fără unt. Cu trucurile din articolul "Slăbiți fără chinuri!", și cu câteva reguli, veți reuși ușor să dați jos kilogramele în plus și să integrați în viața dvs. o alimentație sănătoasă.
Regula 1: Nu mâncați niciodată în picioare, nici o gustare la bufet și nici la vreo tejghea. Organismul nu percepe drept masă nimic din ce mâncați în picioare. Foamea se reinstalează imediat după aceea și mâncați prea mult. Când mâncați, trebuie și ședeți comod.
Regula 2: Nu înfulecați! Mestecați și mușcați temeinic fiecare îmbucătură. Veți simți nevoia de mai puțin, dacă mestecați intens fiecare îmbucătură. Cu timpul, nu veți mai mânca așa de mult. Porțiile vor deveni tot mai mici și, totuși, vă veți sătura. Mestecați o felie de pâine cu șuncă atât cât vă trebuia înainte pentru 4 felii. Ceea ce înseamnă că trebuie să mestecați fiecare îmbucătură de 50-60 de ori. În felul acesta, veți putea slăbi până la 8 kg pe parcursul unui an, fără să vă supuneți organismul la cazne.
Regula 3: Nu vorbiți mult la masă, pentru că vă încărcați stomacul cu aer. Consecința: nevoia de a râgâi și chiar balonări. Concentrați-vă mai bine asupra mâncării din farfurie și asupra mestecatului și veți vedea că nu vi se va mai face foame prea curând.
Regula 4: Nu mâncați prea fierbinte. Este valabil mai ales pentru supe, sosuri și legume. Mâncarea fierbinte vă afectează mucoasa bucală, astfel că sistemul imunitar va fi mai slab la nivelul gurii și al faringelui. Iar bacteriile și virusurile vor putea pătrunde mai ușor.
Regula 5: Nu puneți prea multă sare în mâncăruri. Omul are nevoie de 3 g de sare pe zi, dar noi consumăm, adeseori, până la 17 g. Sarea în cantitate mare leagă apa din țesuturi și dereglează echilibrul lichidelor din organism.
Regula 6: Nu fixați ultima masă prea târziu, seara, pentru că poate deveni o povară pentru ficat, stomac și intestin, și stimulează producția de colesterol. În plus, dormiți rău, îmbătrâniți mai devreme și, cu timpul, valorile colesterolului vor fi mai ridicate sau prea ridicate.
Regula 7: Concentrați-vă pe deplin asupra mâncării. Savurați-o și mâncați porții mici. Este o premisă foarte bună pentru o digestie fără probleme și pentru semnale de saturație care să funcționeze perfect.
Regula 8: Evitați în timpul meselor muzica ritmată și filmele de acțiune. În timpul unui film polițist, de pildă, se mănâncă de două ori mai mult decât de obicei.
Regula 9: Nu mâncați din obișnuință. Unii merg să mănânce la cantină doar pentru că s-au obișnuit cu compania colegilor. Mâncați doar atunci când vă e foame și, atenție: nu confundați foamea cu pofta de mâncare.
Regula 10: Beți suficient! Cele mai sănătoase sunt apa minerală (1,5 - 2 l pe zi) și ceaiul de plante. Dar și pepenele, castraveții, strugurii și roșiile coapte conțin lichide în cantitate mare.
În China, se bea ceai verde diluat, călduț și neîndulcit. În lumea arabă, preferințele se îndreaptă spre ceaiul de mentă. Cei cărora nu le place ceaiul pot bea apă minerală plată. Pentru toți cei ce uită să bea: țineți la îndemână, dimineața, 2-3 sticle cu apă minerală, pe care trebuie să le goliți până seara!