Un leac fără moarte: MIEREA DE ALBINE

Iulia Vlad
Deși industria medicamentelor explo­dează continuu, asumându-și capaci­tatea de a vindeca orice, remediile popu­­lare și sfatul bunicilor rezistă și câștigă teren, nu doar la noi, ci pe întreg mapamondul. Motivul e simplu: funcționează și nu au urmări. Exact cum se întâmplă și cu mierea de albine, un produs na­tural care nu trebuie să lipsească din nicio casă.

Ce trebuie să știți

* Pentru ca mierea să fie cu adevărat eficientă, trebuie să vă asigurați că este naturală, crudă, ne­prelucrată termic. Cumpărați miere de la un apicul­tor care locuiește în zona dvs. sau din magazine bio-organice.
* Mierea cristalizată are aceleași proprietăți ca mierea fluidă.
* Când este încălzită la o temperatură mai mare de 40°, mierea își pierde o mare parte din pro­prie­tăți. De asemenea, expunerea la căldură a mie­rii duce la deteriorarea ei.
* Mierea își pierde proprietățile și atunci când este expusă la lumină pentru o perioadă lungă de timp.
* Cea mai bună modalitate de a păstra mierea este în recipiente de sticlă, închise la culoare, într-un loc răcoros, întunecat și uscat.

* Arzător de grăsime
Miere și scorțișoară

Există remedii naturale cunoscute care folosesc această combinație cu rezultate foarte bune. Ceaiul de scorțișoară cu miere este perfect pentru a activa metabolismul, a arde grăsimea și a o scoate din de­pozite.
Ingrediente: o jumătate de linguriță cu scorți­șoa­­ră pulbere, o lingură cu miere, o cană cu apă.
Puneți pe foc o cană cu apă, când clocotește adăugați o linguriță cu scorțișoară și lăsați apoi să se infuzeze 20 de minute. Adăugați mierea și ames­tecați. Se beau două căni pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese.
Ca o completare a acțiunii metabolice, ceaiul de scorțișoară are și efect împotriva durerilor men­struale. Ceaiul preparat în acest fel sus se ia de 2 ori, în fiecare zi, timp de 3-4 zile, înainte de menstruație.

* Tuse, răceală
Miere și lămâie

Mierea cu lămâie formează un remediu infaili­bil, atunci când ne întrebăm cum să eliminăm ră­ceala și tusea.
Ingrediente: o ceapă mică, sucul de la o lămâie, 2 linguri cu miere, 2 pahare cu apă.
Mai întâi, ceapa se taie în bucăți și se fierbe în apă la foc mic, timp de aproximativ 15 minute. Când s-a răcit, strecurați. Mierea și sucul de lămâie se adaugă în lichidul rezultat. În acest fel, veți ob­ține un sirop de casă pentru tuse, pentru gâtul iritat și inflamat. Se ia câte o lingură, de 4-5 ori pe zi.

* Dinți albi și gingii sănătoase
Miere, lămâie și ulei de măsline

A avea dinți albi este ceva dorit de toată lumea. Artiștii renumiți cheltuiesc sume importante pen­tru a obține un "zâmbet" strălucitor. Cu toate aces­tea, nu toată lumea are posibilitatea de a accesa aceste tratamente minune. Dar nu vă faceți griji, pasta de miere și lămâie pentru dinți are același efect. În plus, pasta este un tratament bun împotriva gingivitei și tartrului.
Ingrediente: o lingură cu miere; sucul de la o jumătate de lămâie; o linguriță cu ulei de măsline; o linguriță cu sare de mare.
Se amestecă toate ingredientele pentru a obține o pastă de dinți. Pasta se folosește o dată sau de două ori pe săptămână, timp de cel puțin trei sau patru săptămâni. Nu mai des, altfel puteți deteriora "emailul" natural al dinților.

* Ajutor pentru imunitate și afecțiuni respiratorii
Miere și oțet de mere

Ingrediente: o jumătate ceașcă cu oțet de mere, o jumătate ceașcă cu miere, o ju­mă­tate ceașcă cu apă, sucul de la o jumătate de lămâie, coaja rasă de la o jumătate de lămâie, doi căței de usturoi (dacă sunt foar­te mari, folosiți numai unul).
Zdrobiți într-un mojar ustu­roiul curățat și puneți preparatul într-un recipient de sticlă. Apoi adăugați restul ingredientelor, oțet, miere, apă, suc și coajă de lămâie și amestecați bine. Lăsați să se odihnească 10 ore. Apoi strecurați și puneți preparatul obținut într-o sticlă, la rece.
Se ia câte o linguriță cu pre­parat, la fiecare două sau trei ore. După câteva doze, veți începe să observați diferențe. Puteți utiliza, de asemenea, pentru a vă întări sistemul imunitar, 4-6 lingurițe de amestec pe zi.

* Obezitate, tensiune arterială crescută și/ sau colesterol ridicat
Combinația miere-oțet de mere are darul de a accelera metabolismul și a aduce la normal ten­siunea arterială și colesterolul.
Ingrediente: o cană cu apă, o linguriță cu mie­re, o lingură cu oțet de mere.
Beți în fiecare dimineață o cană cu apă la tem­peratura camerei, la care adăugați o linguriță cu miere și o lingură cu oțet de mere.

* Digestie dificilă, greață, balonare, dureri abdominale
Miere și ghimbir

Ambele ingrediente se re­mar­că prin proprietățile lor digestive și antiin­fla­matorii, capabile să ac­celereze diminuarea disconfor­tu­lui la nivel digestiv.
Ingrediente: o cană cu apă, o lin­gură ghimbir ras, 2 linguri cu miere.
Puneți pe foc apa, și când dă în fiert, adăugați ghimbirul ras. Lăsați să stea timp de 20 minute, stre­curați și adăugați mierea. Se bea câte o cană, de 2 ori pe zi.

* Împotriva obstrucției nazale, sinuzitei, rinitei
Ingrediente: o linguriță suc proaspăt de ghim­bir, o linguriță cu miere.
Pentru a curăța și dezinflama căile respiratorii superioare, luați un amestec dintr-o linguriță cu suc de ghimbir proaspăt și o linguriță cu miere, de două sau trei ori pe zi.

* Ajutor de iarnă
Miere și ceai negru

Ceaiul negru cu miere este o opțiune excelentă dacă sunteți în căutarea unei băuturi pentru a trece iarna cu bine. Vă energizează cu mai puțină cafeină decât cafeaua, stimulează circulația și vă încăl­zește - foarte util în iernile reci! În același timp, se opune "asaltului" bacteriilor și virusurilor de răceli și gripe specifice vremii friguroase. De asemenea, consumul zilnic de ceai negru cu miere menține sănă­tatea tractului digestiv, datorită con­ținutului de tanin. Aceste tani­nuri vă ajută să scăpați de afecțiuni intestinale și gastrice.
Ingrediente: o linguriță cu mie­re, o lingură cu ceai negru, o cană cu apă.
Puneți apa pe foc, și când cloco­tește, o turnați peste ceaiul negru. Lă­sați să se infuzeze între 3-5 mi­nute, în funcție de preferințele dvs. Pentru un ceai mai puternic, utili­zați mai multe frunze de ceai și in­fuzați-l prelungit. Apoi strecurați. Când ceaiul este călduț, adăugați mierea. Beți 3 căni pe zi.

* Somnifer natural
Miere și tei

O relaxare de seară, ce duce la un somn imediat și odihnitor, obțineți dacă apelați la o infuzie de tei, îndulcită cu o linguriță cu miere. Iar dacă mierea este, de asemenea, de tei, va constitui o completare per­fectă. Încercați și vedeți rezultatele.
Ingrediente: o cană cu apă, o lingură cu flori de tei, o linguriță cu miere
Puneți apa pe foc și când clocotește, turnați-o peste florile de tei. Lăsați să se infuzeze 15 minute, strecurați și adăugați mierea. Beți o cană, cu o oră înainte de culcare.

* Împotriva anxietății
Miere și portocale

Anxietatea, însoțită sau nu de atacuri de panică, poate fi diminuată sau chiar îndepărtată, cu ajutorul acestui remediu aromat și delicios.
Ingrediente: un pahar cu suc de portocale, o linguriță cu miere, un praf de nucșoară.
Amestecați sucul proaspăt de portocale cu mie­rea și nucșoara și beți de două ori pe zi, câte un pahar.