"Mi s-a pus diagnosticul alopecie areata"

Cititor Formula AS
"Vreau să scap de secrețiile din gât"

Bună ziua! Am și eu o problemă, care, fără a fi gravă, este foarte neplăcută, inestetică și stân­jenitoare. De când eram foarte tânără, nici nu mai știu de când, mi se strâng secreții în gât, pe care trebuie să le curăț, mai ales dimineața, la sculare. Câteodată chiar și în timpul zilei. Care este cauza acestei anomalii fiziologice și care sunt reme­diile? Vă rog din suflet să mă ajutați, căci în curând o să mă mărit și este extrem de stânjenitor să-mi curăț gâtul în prezența soțului meu. Mul­țumesc din suflet!
Cu această ocazie, țin să-mi exprim apre­cierea pentru articolele din revista dvs., mai ales pe teme de spiritualitate, frumusețe, sănătate, slăbit. As­tăzi am fost la naturopatul meu (locuiesc în Ca­nada) și i-am semnalat niște remedii despre care am citit lucruri extraordinare în paginile publi­cației "Formula AS".
Vă doresc numai bine și viață lungă tuturor membrilor redacției revistei "For­mula AS". Cu respect și bucurie că existați,
MONICA DĂNIȘOR - Canada

"Urinez foarte des și pierd urină"

Am 57 de ani și din luna iulie, urinez foarte des și foarte puțin, simt o presiune în abdomen (mă balonez foarte mult). Când se apropie să merg la toaletă, mai pierd și urină, din când în când. Nu am dureri sau usturimi la urinare și nu am ruptură de perineu. Vă rog, spuneți-mi ce să fac?
Vă mulțumesc!
MARIA - Târgoviște

"Mi s-a pus diagnosticul alopecie areata"

Vă rog din suflet să mă ajutați. Am 40 de ani, și acum patru ani mi-a căzut părul de pe o por­țiune de scalp. La început, a fost cât o măslină, dar cu timpul s-a tot mărit. Am fost la un medic dermatolog, care m-a diagnosticat cu alopecie areata și mi-a recomandat Minoxidil soluție, dar boala nu s-a ameliorat. Am fost la alt medic, care a confirmat diagnosticul și mi-a dat Dithranol (unguent). Același rezultat. Am încercat și leacuri mai "băbești" - cu petrol, cu usturoi, cu vitamina A, dar tot nimic. Ultima mea speranță sunteți dum­nea­voas­tră. Poate unul dintre cititorii revistei a trecut prin așa ceva și îmi poate da și mie un sfat. Cu mul­țumiri,
S. T. - București

"Soția mea are uveo-neuroretinită oculară"

Vă scriu despre cazul soției mele, în vârstă de 31 de ani, că­reia i s-a pus diagnos­ti­cul de uveo-­neu­roretinită ocu­lară determinată de toxo­plas­moză. A făcut trata­ment cu Biseptol, Mono­cid, Pred­ni­son, in­jecții cu De­xame­ta­zonă. Pentru că nu s-a sim­țit bine, me­dicul i-a oprit tra­tamentul. Rog cititorii care au suferit de această boală, luată de la animale, și au reușit să se vin­dece, să o ajute și pe soția mea. Vă mul­țumesc!
BOGDAN - Iași

"Sunt disperată! Fetița mea are scolioză"

Am o fetiță în vârstă de 9 ani, care a fost diagnosticată cu sco­­lioză. I s-a re­coman­dat să poarte corset pe care însă nu l-a putut su­porta. Când i-l pu­neam, nu se mai oprea din plâns. A­cum face gimnas­tică și înot, totuși spatele ei nu arată deloc bine și a în­ceput să acuze du­reri la șolduri. Sunt disperată! Am avut o rudă cu scolioză și știu ce dureri îngro­zitoare avea. Nu vreau să treacă și fetița mea prin așa ceva. Dacă cineva poate să mă ajute sau să mă îndrume către un medic bun, îl rog din suflet să scrie pe adresa redacției.
ALINA - Cluj

"Soțul meu, bolnav de ciroză, nu vrea să renunțe la băutură"

Bună ziua. Sunt o femeie sim­plă, de la țară, și am soțul bol­nav de ciroză hepatică de­compen­sată. Stă mult prin spital, dar când vine acasă, se oprește direct la beci. Nu se poate lăsa de băut, nici cu un picior în groapă. Are doar 42 de ani și avem patru copii de crescut. Vă rog, ajutați-mă cu un sfat sau cu o rețetă pentru a renunța la băutură. Vă mul­țumesc,
CATI D.

"Mă dor picioarele, am insomnii și sufăr de constipație"

În prezent am trei probleme de sănătate la care nu am găsit nici o soluție de rezolvare, astfel:
* Dureri de picioare de la pulpe în jos, până la laba piciorului. Folosesc unguentul Diclosal gel 10 mg.
* Constipație - pentru care iau Laxativ natu­ral cu senna și aloe.
* Cele mai mari probleme le am din cauza insomniei, pentru care folosesc Olanzapina Acta­vis 5 mg, o pastilă, seara, la culcare. Necazul meu este că am devenit dependentă de acest medi­ca­ment, care se eliberează numai pe bază de rețetă. Acum mă gândesc cu frică ce mă fac dacă nu gă­sesc medicul care să mi-o dea.
Rog pe cine a avut una dintre problemele de mai sus și a găsit soluția, să mi-o transmită și mie la rubrica "Cititorii răspund", cât mai repede. Vă mulțumesc pentru ajutor.
M. I. - Slatina
(Apelați la somniferul natural al d-lui farma­cist Bobaru. Are efect rapid și niciun fel de contraindicații. Tel. 0239.61.59.31.)

"Caut un meșter de păpuși"

Vă rog să-mi spuneți dacă știți cumva: mai există cineva care să repare o păpușă veche, la care țin foarte mult, făcută la fabrica "Ară­­deanca"?
Vă mulțumesc anticipat.
S.B.