Leacuri proaspete, pentru anii copți - Hormonii din plante

Iulia Vlad
Se știe că aspectul plăcut al femeilor e mult influențat de valorile hormonilor, care după meno­pauză încep să scadă. Din fericire, există câteva plante ce con­țin hormoni naturali, care favorizează reechili­brarea și restructurarea pielii, și prin aceasta mult dorita "tinerețe fără bă­trâ­nețe".

Mărarul
Prietenul sânilor fermi


Adăugat proaspăt în salate și mân­căruri, mărarul verde are e­fecte minu­nate asupra frumu­seții. Dar și pus în creme și loțiuni, sub formă de ulei esen­țial ori tinctură din semințe de mărar, este de mare ajutor. De mare efect pentru creșterea sânilor în volum este adminis­trarea orală a tincturii de mă­rar.
Cum se folosește: se adau­gă 5-6 pi­cături de ulei esențial de semințe de mărar, la 100 ml ulei de măsline sau ulei de migdale și se masează sânii di­mineața și seara. Pe cale internă, tinc­tu­ra de mărar se ia conform indica­țiilor din prospect.

Germenii de grâu
Garantul tinereții


Uleiul de germeni de grâu este o sursă de substanțe cu efect puter­nic regenerant și de încetinire a pro­cesului de îmbătrânire.
Cum se folosește: se masea­ză zi de zi, dimineața și seara, cu câteva pică­turi de ulei de germeni de grâu, tenul, sânii, gâtul și decolteul sau o altă zonă de pe corp, unde pie­lea arată uscată și ofilită. Uleiul de ger­meni de grâu poa­te "îm­bo­găți" crema de față sau de corp, dacă îi adăugați câteva picături din el.

Schinduful
Alt ajutor pentru sâni


Din timpuri străvechi, schinduful este un condiment apreciat mai ales în țările asiatice. Reputația lui principală este de plantă medicinală cu efecte ex­cepționale într-o serie largă de afec­ți­uni, printre care și dereglările hormonale.
Cum se folosește: se aplică pe sâni, în fiecare seară, com­prese cu ceai de semințe de schinduf, care se țin ju­mă­ta­te de oră. Pe cale internă, se iau pas­tile cu extract de schinduf sau se bea ceai de pulbere de semințe de schin­duf, conform indicațiilor din prospect.

Feniculul
Anti-celulită


Condiment foarte apreciat, semin­țele de fenicul au o mulțime de efecte binefăcătoare, prin­tre care și cele re­echilibrante hor­mo­nal, de întine­rire.
Cum se folo­seș­te: se amestecă 4-5 picături ulei esen­țial de fenicul cu 100 ml ulei ve­getal de măsline și se ma­sează zonele corpului cu celulită, cu piele lăsată, di­mineața și seara.
Efect la fel de bun au și cu­re­le cu ceai sau tinctură de fenicul.

Soia
Ten de porțelan


Aliment de bază în ță­rile asia­tice, soia este cu sigu­ranță una dintre "cau­zele" aspec­tului fără vârstă al japo­nezelor și chinezoaicelor, și al tenului lor de "porțelan".
Cum se folosește: pe fața, gâtul și decolteul proaspăt spă­la­te, aplicați comprese din tifon, în­muiate în ulei de soia încălzit ușor pe aburi. Lăsați să acționeze 20 de minu­te, apoi clătiți lo­curile cu apă călduță. Sau: amestecați 2 linguri de făină de soia cu apă, până obțineți o pastă, pe care o aplicați pe față. După 15 minute spălați-vă.

Hameiul
Întărește pielea


Folosit încă din Evul me­diu, în pre­parate de frumusețe, ha­meiul toni­fică și întinerește pielea vlăguită în urma de­reglărilor hormonale, cu­relor de slă­bire sau înain­tării în vâr­stă.
Cum se folosește: pre­parați un ceai concentrat din conuri de hamei. Cu un tampon înmuiat în acest ceai, ștergeți tenul, gâtul și decolteul proaspăt spă­late, dimineața și seara. De asemenea, după duș, ungeți sânii, gâtul și de­col­teul cu bere - hameiul este un ingredient important al berii.