Dieta cu apă de lămâie

Iulia Vlad
O băutură ușor de preparat, ce combină calitățile apei cu cele ale sucului de lămâie, a devenit foarte populară, după ce a fost adoptată de actrițe și de fotomodele, care o folo­sesc cu dieta de slăbit sau de menți­nere a siluetei.

Nutriționiștii au sta­bi­lit că apa de lămâie sprijină sis­temul imunitar, îmbunătățește ni­ve­lul de energie și chiar și starea de spirit. Ea accelerează metabo­lis­­mul, arderea grăsimilor, elimi­na­rea apei în exces, curăță, deto­xi­fică, ceea ce ajută la pierderea în greutate.

Cum se prepară apa de lămâie

Ingrediente: un pahar cu apă la temperatura camerei, sucul de la o jumătate de lămâie, proaspăt stors. Se pot adăuga, după preferință, 2-3 frun­ze de mentă proaspătă, puțină coajă rasă de lămâie, sau un "praf" de scorțișoară. Amestecați in­gredientele și consumați bău­tura ime­diat.
Mod de administrare: se bea dimineața, cu ju­mătate de oră înainte de micul dejun, unul sau două pa­hare cu apă de lămâie proas­­păt preparată (nu se păs­trează la frigider). La fel pro­cedați și înainte de prânz și cină. "Cu­ra" cu apă de lămâie se ține cel puțin o lună. Slăbiți până la 4 kg pe lună.