"Cum pot scăpa de o ciupercă intestinală?"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru CORNEL - Satu Mare, F. AS nr. 724)

Pentru ciupercă intestinală: 30 g rădăcină de obligeană se lasă peste noapte în 250 ml apă. A doua zi se încălzește ușor și se strecoară. Se bea cu înghițituri mici o cană cu ceai pe parcursul zilei.
ANA C. - Sibiu

"Pielea de pe tălpi îmi crapă până la sânge"
(Răspuns pentru VALI P. - București, F. AS nr. 724)


Se pune rășină de brad în rachiu tare și se lasă la dospit, iar cu leacul ăsta se spală rana, care se închide și se vindecă fără să coacă.
ANA C. - Sibiu

"Am picioarele umflate și mă dor"
(Răspuns pentru MIRELA S., F. AS nr. 871)


Pentru durerile de picioare - se recomandă comprese cu ceai de rozmarin călduț, seara, înainte de culcare. Ceaiul se face mai concentrat și se ung părțile dureroase. Nu se șterge, se acoperă și nu se mai merge câteva ore.
ANA C. - Sibiu
"Băiatul meu are ticuri"
(Răspuns pentru IOANA - Caracal, F. AS nr. 934)


Pentru ticuri se recomandă două linguri de drojdie de bere pe zi, timp de 14 zile.
ANA C. - Sibiu

"Caut un leac pentru drenarea mâlului din fiere"
(Răspuns pentru ANGELA ENE - Iași, F. AS nr. 1307)


În 2007 eram la Olănești băi și din cauza mâlu­lui din fiere am întrerupt tratamentul după o săp­tămână. Un fost polițist, abonat la "Formula AS", mi-a zis să mă adresez la firma "Secom" din Bu­curești. Am luat legătura cu doamna doctor Costea Ana și mi-a trimis pentru fiere Milk Thistle Phy­to­some, 30 de capsule din păpădie, făcute de ame­ricani, și mi s-a golit fierea. În Iași este un magazin "Secom" în Piața Unirii, preparatele se pot cumpăra de acolo, nu e nevoie de comandă de la depozitul lor din București. Acum sunt vreo 9 farmacii "Se­com" în toată țara. Când cumperi, ți se dă "Cata­logul de produse", are ghid de utilizare pentru ce te doare (cum se zice, "mură în gură").
ROTARU TH. - Iași

"Ajutați-mă să mă vindec de Zona Zoster"
(Răspuns pentru ION V. - Galați, F. AS nr. 1317)


Zona Zoster este o boală care apare la persoa­nele trecute de 50 de ani și care au suferit de vari­celă. Boala se manifestă prin: mâncărimi, furni­cături, dureri moderate sau severe. După o săptă­mână, apar și vezicule pe față, pe gât, pe torace. Acestea sunt pline cu lichid. În timp, se formează o crustă. Boala durează între două săptămâni și până la câteva luni.
Alinați mâncărimea făcând următoarele trata­mente:
* Luați o frunză de aloe vera și aplicați pe piele lichidul lăptos care ajută la vindecarea veziculelor, sau folosiți un gel cu 100% aloe vera (se găsește la plafar sau în farmacii).
* Preparați o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, și aplicați-o pe zona afectată. Repetați ori de câte ori este nevoie.
* Preparați un ceai de roiniță (două lingurițe de plantă uscată într-o cană cu apă clocotită), lăsați-l să se răcească puțin și cu un tampon de vată sau pansament, aplicați direct pe zonele afectate.
* Oțet și miere, amestecate până se formează o pastă. Tamponați cu acest amestec leziunile.
* Stopați durerea, înmuind un pro­sop în apă sau lapte dulce rece (lap­­tele fiind un calmant mai puter­nic) și aplicați-l pe zonele afectate.
* Dacă mai simțiți durerea, după ce veziculele s-au vindecat, umpleți o pungă cu gheață și masați ușor zona.
* Pentru a ajuta organismul în lup­ta cu boala și pentru întărirea siste­mului imunitar, luați câte 200 mg de echinacea pe zi, vitamina C de 3 ori pe zi.
* Un regim alimentar fără pră­jeli, grăsimi, cafea.
* Consumați carne de pasăre, peș­te, fructe, lactate.
Zona Zoster nu este o boală con­tagioasă, nu se ia de la o persoană la alta. Multă sănătate!
E. ZAMFIR - Drăgășani, Vâlcea

"Cum să scap de bulimie?"
(Răspuns pentru A.T., F. AS nr. 1318)


Un sfat simplu: aplicați pe ficat o batistă înmu­iată bine în alcool, care se acoperă cu o folie de plastic, apoi cu un fular. Se ține câteva ore sau toată noaptea. Va neutraliza complet falsa senzație de foame.
CONSTANTIN B. - jud. Mehedinți

"Am degenerescență maculară"
(Răspuns pentru LAURA - Iași, F. AS nr. 1321)


Pentru a stopa evoluția bolii de care suferiți, vă recomandăm următoarele suplimente, care pe mine m-au ajutat: * Vitreoxigen - 20 capsule, o lună, 1 pe zi; * Vitreoclar - 30 capsule, 2 luni, 1 pe zi; * Maxiven - 30 capsule, 3 luni, 1 pe zi. Produsele se găsesc la orice farmacie. De asemenea, se vor mân­ca fructe de pădure (cătină, mure, afine, zmeură), pentru acuitatea vizuală. Alimentația va fi compusă preponderent din legume și fructe, produse lactate și carne foarte puțină.
Se recomandă compre­sele la ambii ochi cu ceai de crăițe.
Sănătate și să vă fie de folos!
D. SCOICĂ - D. Tr. Severin

"Nu reușesc să mă vindec de amigdalită"
(Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1326)


M-am confruntat și eu cu aceeași problemă ca dvs. Am luat antibiotice o perioadă, dar în final am renunțat la ele și am urmat un tratament cu pro­polis, vreme de 2 luni. Datorită lui, nu mai știu ce este durerea în gât. Iată rețeta: 50 de g propolis solid (se găsește peste tot, în piețe, la vânzătorii de produse apicole) se pun la macerat în 250 ml al­cool rafinat, vreme de 2 săptămâni, agitându-se zil­nic sticla. Se ia seara, înainte de culcare, o lingu­riță de lichid amestecat cu miere sau cu puțin za­hăr. Nu se mai bea și nu se mai mănâncă nimic după aceea, cel puțin o oră. Vă garantez vindecarea sigură.
ELENA - Brașov

"De 6 luni mă chinuie o tuse seacă"
(Răspuns pentru CONSTANTIN G., F. AS nr. 1326)


Soțul meu, în vârstă de 52 de ani, care nu a fumat niciodată și nu a lucrat într-un mediu toxic, dintr-o dată, în luna mai 2012, a început să tu­șească. Am mers la doctor, i s-au făcut fel de fel de investigații și, deși nu i s-a pus niciun diagnostic, i s-au dat antibiotice la greu, ca după aceea, să vorbească des­pre o candida, ca urmare a tratamen­tului îndelungat cu antibiotic. Dezamă­gită de nesiguranța lor, am început să îi dau soțului meu zeamă de ceapă, pe care am preparat-o în felul următor: am tăiat rondele ceapa, le-am pus într-un tifon peste care am turnat miere de albine, am agățat tifonul cu ceapa și mie­rea de albine de un suport în bucă­tă­rie, iar soțul meu, în fiecare dimi­neață, timp de o lună de zile, avea să ia acest sirop băbesc, alternând cu un suc de ridiche neagră, pe care o scobeam, umpleam gaura făcută cu miere de albine, iar seara soțul meu avea să bea această licoare.
Deci, dimineața suc de ceapă, seara suc de ridiche neagră. De asemenea, în această perioadă a băut în fiecare zi câte un ou proaspăt, crud, și câte 1 l de borș pe care l-am făcut eu în casă. Nu trebuie uitată nici varza, pe care i-o puneam pe piept în fiecare zi, și cartofi tăiați ron­dele, la gât. Situația s-a ameliorat, aș spune, dar în numai două luni de zile, a reapărut. Atunci am re­curs la o cură cu produsele naturale Pectoralis Canadian Sweet Extract și Immunoforce Canadian Sweet Extract, de la firma "Secret Herbs" (tel. 0748/11.24.20). Ei bine, pe zi ce trecea, situația soțului meu se îmbunătățea, tusea s-a diminuat până când a dispărut de tot. Deci, acele crize de tuse pe care le-a avut pe parcursul a doi ani de zile, după cura de șase luni cu aceste pro­duse, nu a mai revenit. Astăzi, soțul meu își menține nivelul coles­terolului și al trigliceridelor în limite normale, după cura cu produsele amintite mai sus (așa cred), face sport zilnic, doarme numai cu geamul deschis (mai fac mențiunea că ne-am mutat cu casa dintr-o zonă poluată, într-o zonă cu multă verdeață), e atent ce mănâncă, îmi spune că nu mai vrea să mai sufere cum a suferit. La aceste produse am ajuns citind un articol în "Formula AS", scris de o persoană care se confruntase cu aceeași problemă de sănătate.
Vă doresc succes în a scăpa cât mai repede de problema dumnea­voas­tră de să­nă­tate și le mulțumesc celor care ne-au ajutat să ne recăpătăm li­niștea.
Sunt o soție fericită!
STELA MARIA PETRE - tel. 0765/72.09.08

"Solicit leacuri naturiste pentru atacuri de panică"
(Răspuns pentru ELENA MARIN, F. AS nr. 1332)


Pentru atacuri de panică, în­cer­cați să faceți un ceai din ur­mă­toarele plante: flori de tei, talpa-gâștii, conuri de hamei, frunze și flori de păducel, mentă și salvie. Se amestecă în părți egale, și din acest amestec se fac 2-3 căni de ceai pe zi. Se pune o lingură de plan­te la o cană de apă. Se face o cură de 3 săptămâni, urmată de o săptămână pauză, după care cura se reia cât este nevoie. Dacă se bea o sin­gură cană de ceai pe zi, nu se mai face pauză. Cea­iul se bea înainte de masă, neîndulcit. Încercați să luați seara, înainte de culcare, o linguriță de mie­re de albine polifloră, după care nu mai mâncați și nu mai beți nimic.
Vă doresc numai bine!
DUMITRU NEGULESCU - Buzău

"Soțul meu are cancer de prostată și nu se poate opera"
(Răspuns pentru ANA - Timișoara, F. AS nr. 1333)


La tel. 0232/23.21.21 și 0722/66.04.06 îl găsiți pe d-l Dumitru Călina din Iași, care vă poate rezolva problema. Încercați să citiți interviul d-lui Călina din F. AS nr. 1248. Vă doresc succes!
PETRU - tel. 0720/14.40.21