Săptămâna 12-18 octombrie

Tana Rosca
Sfârșitul de săptămână poate veni cu ten­siuni emoționale puternice, marcând atât relațiile de cuplu ori asociere, cât și raportul cu persoane aflate în poziții de autoritate. Trei planete sunt strânse în semnul Scorpionului în acest interval: Mercur, micul benefic Venus (în mișcare retro­gra­dă) și marele benefic Jupiter. Mai mult ca oricând, relațiile noastre ne spun cine suntem. Dacă apar scurt­circuite în comunicare sau partenerul re­ac­țio­nează intens la anumite forme de apropiere e pen­tru că e cazul să ne revizuim comportamentul. Cel mai bine este să ne ducem îna­poi cu opt ani, să vedem dacă nu cumva atitu­dini similare au pro­vo­cat același gen de reacții și atunci. Sau poate fi vor­ba despre partener, în sen­sul că la el ne-au deranjat intens anumite atitu­dini. Nu putem evolua decât dacă ne asumăm efec­tul pe care-l avem asupra ce­lor din jur (în primul caz) și dacă înțelegem drept cine ne iau aceștia (al doilea caz).

Semne cardinale:

BERBECII își susțin părerile cu forță în mijlocul prietenilor, dar, pe final de săp­tămână, e cazul să evite orice formă de vehemență. Uitați-vă cu atenție la resursele dvs. ma­­teriale, dar și la cele emoționale. În ambele ca­zuri ar putea fi indicată o redistribuire.
RACII au încheiat în mare parte discu­țiile cu șefii despre viitorul carierei lor. De acum vă puteți dedica muncii menite să vă ducă la vârf. Dar nu e o idee bună să vă manifestați ambițiile pe față, mai ales în week­end. În dragoste, e bine să priviți cu opt ani înapoi.
BALANȚELE încearcă să se împartă în­tre persoana iubită și familie. E greu, pen­tru că cei din familie au nevoie de susți­nere emoțională, iar persoana iubită dorește ex­clu­sivitate și nu se va lăsa împăcată ușor.
CAPRICORNII au nevoie de mai mult autotcontrol ca de obicei pentru a nu in­tra în conflict cu careva dintre șefi, pe fi­nal de săptămână. Prietenii dvs. sunt cei care vă pot sfătui și susține, poate invocând o soluție similară pe care ați gestionat-o în urmă cu opt ani.

Semne fixe:

TAURII nu-și înțeleg partenerul. Pe de o parte e îndatoritor, generos și co­mu­nicativ, pe de alta, are momente ce seamănă cu o criză de nebunie. Nu încercați să treceți peste ele, ci să aflați ce se ascunde în dosul lor. Răs­punsul se poate afla în urmă cu opt ani.
LEII care renunță la o eventuală ex­cursie de weekend s-ar putea să facă ale­ge­rea inspirată, căci drumurile pot fi primejdioase. Mai bine vă folosiți timpul liber pe­tre­când cu familia și încercând să aflați amă­nunte des­pre evenimente care v-au mar­cat copi­lăria.
SCORPIONII își pun întrebări des­pre felul în care își manifestă emo­țio­na­li­tatea, creativitatea și simțul social. E fi­resc să vă faceți acest bilanț acum, por­nind de la evenimente care s-au petrecut în urmă cu opt ani. Drumurile de weekend sunt contrain­di­cate.
VĂRSĂTORII au tendința nespe­ci­fică de a se impune într-o manieră auto­ri­tară. Asta nu vă ajută decât să primiți corectivele de rigoare din partea familiei, a partenerului și a șefilor. Mai ales în privința ca­rie­rei e bine să vă străduiți să vă păstrați calmul.

Semne mutabile:

GEMENII care pleacă în străinătate sau au de susținut examene au reușite cu atât mai mari cu cât sunt mai moderați. O arenă în care evoluați cu o oarecare dificultate e cea a relațiilor de muncă.
FECIOARELE sunt tentate să flirteze cu cine nu trebuie. O alegere la fel de greșită ați comis-o probabil în urmă cu opt ani și rezultatul s-a făcut simțit în cercul apropiaților. În plus, riscați să vă alegeți și cu dușmani.
SĂGETĂTORII au nevoie să își revi­zu­ias­că anumite credințe spirituale. Ori v-ați putea lămuri că în teorie vă pricepeți, dar că practica vă omoară. În weekend riscați să vă certați cu prietenii din pricina unor bani.
PEȘTII trec printr-o perioadă de nesi­gu­ranță care poate avea ca subiect mutarea în altă țară sau schimbarea domeniului de studiu. Ar fi bine să amânați deciziile până în ia­nuarie 2019. Deocamdată trebuie să faceți față unor presiuni legate de serviciu și sănătate.