Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Suntem niște amărâți"

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,
Mă numesc Pârlogea Andreea Bianca și am 16 ani. Sunt elevă în clasa a X-a, la profil filo­logie, Liceul Teoretic Zimnicea. M-am hotărât să vă cer ajutorul în numele părinților mei, după ce am stat de vorbă cu d-na dirigintă, o fidelă ci­ti­toare a revistei "Formula AS", care cunoaște si­tuația grea a familiei mele. Tatăl meu este grav bol­nav de ani de zile. Și-a pierdut un rinichi în­tr-un accident în armată. Foarte repede i-au apărut probleme și la celălalt rinichi. La început mai rare, mai puțin grave, dar în ultimii ani este mai mult pe drumurile spitalelor. A fost internat pe raza teritorială, dar și în spitalele din București: "Prof. dr. Burghele", Clinica de Nefrologie "Dr. Carol Davila" și Spitalul de Urgență Ilfov, pentru in­suficiență renală acută, hidronefroză, hema­tu­rie, chiar cu cheaguri, a fost și operat și i s-a mon­tat un stent pe unicul rinichi funcțional malfor­mat. În afară de problema renală, mai suferă de arterită obliterantă, stadiul IV. A fost operat anul acesta la Institutul de Urgență pentru boli cardio­vasculare București, pentru ischemie critică mem­bru pelvin drept. Mama este zilieră și suferă de o afecțiune oftalmologică de mai mult timp. Cu un ochi nu mai vede deloc. Pentru celălalt i s-a pre­scris o pereche de ochelari, dar pentru ea, suma de 240 de lei este mare. O spun cu o foarte mare amă­răciune. Muncește pe un­de găsește, în orice condiții, frig, umezeală, praf. Venitul nos­tru garantat este pensia de boală a tatălui meu, de 640 de lei, și alocația mea, de 84 lei. Îmi iubesc foarte mult părinții și aș vrea să îi pot ajuta. Nu am putut să îi bucur până acum decât cu rezultatele de la școa­lă, menținându-mă printre elevii premianți ai clasei. Anul acesta, am promovat anul școlar pe locul II, cu media generală 9,70. Avem nevoie de suport financiar pentru medicamentele per­ma­nente necesare tatălui meu, pentru drumurile lui la spital, departe de casă, dar care înseamnă viață.
Ajutați-mă, vă rog, doamnă directoare, dragi cititori ai revistei, care credeți în Dumnezeu, așa cum cred și eu. Numai El poate face minuni în viața nefericiților loviți de boli grele, cum este și tatăl meu.
Suntem așa cum ne spun unii oameni, "niște amărâți". Nu știu dacă în cuvintele lor este com­pa­siune sau dispreț, dar nu furăm, nu cerșim, suntem oameni cu credința că Dum­ne­zeu ne va ajuta și pe noi prin dvs., doam­nă directoare Sân­zia­na Pop, și prin citi­torii revistei.
Tata a deschis pe numele lui, Pârlogea Mihai, și un cont în lei la CEC Zimnicea, cont RO43CECEB00008RON 0266004.
Vă rog din tot sufletul, ajutați-ne!
PÂRLOGEA ANDREEA, elevă Liceul Teoretic Zimnicea
Adresa pentru eventualii doritori care vor să ne ajute este: PÂRLOGEA MIHAI - str. Miron Radu Paraschivescu nr. 125, Zimnicea, jud. Teleorman

(Anexez: acte medicale ale tatălui, ale mamei și ale mele; cupon de pensie al tatălui; copii xerox bu­letine de identitate; adeverințe de venit elibe­ra­te de ANAF pentru tatăl meu și mama mea; cer­tificat de naștere al meu, acte școlare și anchetă socială.)

"Mă zbat în disperare"

Stimată doamnă director Sânziana Pop,
Mă numesc Faur Ilie, pensionar în vârstă de 72 de ani, și locuiesc în orașul Sibiu, la un bloc-cămin de nefamiliști, într-o cameră la etajul 4. Dar blocul fiind foarte vechi (din 1970), totul e deteriorat, căci fiind cămin de nefamiliști, nimeni nu a făcut niciun fel de reparații. Eu sunt bolnav, după ani munciți pe șantiere, având și accident de muncă. Bolile mele sunt cronice, toate alimentate de cancerele sufletului, de mizerie și să­ră­cie.
De aceea, doamnă Sânziana Pop, v-aș ru­ga ca prin intermediul revistei dum­nea­voastră, "Formula AS", și al cititorilor dvs., să fiu ajutat cu cât se poate, pentru a-mi re­zolva cea mai urgentă problemă: izolația aco­pe­rișului, deoarece curge ploaia în casă. Vă rog să mă credeți că ni­ciodată nu am cerut nimănui ni­mic, dar acum mă zbat în disperare.
În speranța că voi fi ajutat, eu vă mulțumesc anticipat. Neavând posibilitatea să deschid un cont, în caz că vor fi donatori, îi rog să depună banii la Fundația revistei, urmând ca ulterior să-mi fie trimiși prin poștă.
Cu stimă, respect și speranță,
FAUR ILIE - str. Oțelarilor nr. 50A, bl. 1, sc. A, etaj 4, camera 418, Sibiu, jud. Sibiu, tel. 0269/23.08.59