Măști cu efect rapid

Elena Josan
După arșița, vântul și radiațiile puternice ale verii, pielea are nevoie de îngrijire atentă. Apelați la măști. Eficiența lor este maximă. Al­cătuite cu produse naturale, ele hidra­tează pielea, o regenerează și o înti­neresc. Măștile sunt absorbite rapid de piele. Se recomandă să fie pre­pa­rate chiar înainte de aplicarea lor.

Aspect proaspăt

Bateți un albuș, adăugați 2 lin­guri cu făină și o linguriță cu miere de albine. După amestecare, aplicați pre­paratul pe fața curată. După 15 mi­nute, spălați masca. Întinde și reface per­fect pielea feței.

Hrană pentru celule

Luați 1 gălbe­nuș crud, 3 picături de suc de lămâie și o lingură cu ulei de măsline. Se ames­tecă și se ma­sează ușor pe față. Lăsați masca timp de 15 minute, apoi spăla­ți-o cu apă caldă sau ceai de mușe­țel. Lumi­nea­ză și hrănește pielea.

Piele perfectă și tânără  

Amestecați două lingurițe de miere, un măr ras și o lingură cu ulei vegetal. Aplicați uniform pasta pe obraz și lăsați-o timp de 10 minute. Apoi umeziți un tampon de bumbac cu lapte cald și ștergeți-vă bine obra­zul.

Lifting rapid

O jumătate de banană (fără pete maronii) se zdro­bește cu furculița, se amestecă cu o linguriță cu pulbere de ghimbir și 2 lingurițe cu ulei de măsline sau de nuci. Se bate bine un albuș și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se aplică un strat subțire de cremă pe față, gât și decolteu. Când se usucă, se mai întinde deasupra preparatul rămas și se lasă 15 minute să acțio­neze. Se ume­zește bine crema cu apă caldă, apoi se spală cu apă rece (la temperatura camerei) și se tamponează fa­ța cu zer de lapte.

Fulgi de ovăz cu lapte  

100 de grame fulgi de ovăz se ames­tecă cu un pahar cu lapte fier­binte și o lingură cu ulei vegetal. A­plicați masca pe față și pe zona de­colteului. Lăsați timp de 20 de mi­nute, apoi spălați-vă cu zer încălzit. După mască, aplicați o cremă hi­dra­tantă.

Drojdie și ceai de mesteacăn  
Se amestecă un cub de drojdie cu apă, până se obține un preparat dens. Se adaugă puțin ulei vegetal și se aplică cu grijă pe față, cu o pensulă sau un bu­re­te, în trei straturi, aș­teptând până se usucă fiecare strat prece­dent. Se înlătură mas­ca cu ceai cald din frunze de mesteacăn, apoi se freacă pielea cu un cub de gheață.

Ceai verde și sare
Se amestecă câte 2 lingurițe de cremă de față hidratantă obișnuită, cu un gălbenuș de ou bătut, un vârf de cuțit de sare, 15 picături de vita­minele A și E și 10 picături de vita­mina D. Spălați această mască cu ceai verde rece, după 1,5-2 ore. Se aplică după aceea o compresă fier­binte, care se ține 10-15 minute pe pielea uscată a feței.