"Soțul meu are ginecomastie"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru DANA, F. AS nr. 1083)

Încercați următorul tratament: * Ceai de vâsc preparat la rece (o linguriță cu vârf de plantă mă­cinată fin se înmoaie în 1/4 l apă rece și se lasă de seara până dimineața, când se încălzește ușor și se strecoară). Se vor bea 3 căni pe zi. Durata: 6 săptă­mâni. Este bine ca în acest ceai să se pună câte o lin­guriță din urina proprie, colectată dimineața (doza este aproape homeopată). * Băi de șezut cu urină sau com­pre­se și masaj ușor cu urină, atât pe piept, cât și la tes­ticule.
D.M. - Craiova

"O dereglare hormonală îmi face viața un coșmar"
(Răspuns pentru ANONIMĂ, F. AS nr. 1127)


1. Vă recomand o minune: tinctura de coada-șoricelului. Se ia de trei ori pe zi câte o picătură, vreme de 10 zile, în total 30 de picături în fiecare lună. Succes!
Cristina T.

2. Homeopatia este una dintre cele mai bune metode terapeutice pentru vindecarea dezechili­brelor hormonale la femei. În cei opt ani de practică exclusiv a homeopatiei, am avut frecvent cazuri de dereglări menstruale tratate cu succes. Într-adevăr, prescrierea anticoncepțio­nalelor - pe lângă efectele secundare pe care le pot produce - nu rezolvă cauza patologiei, ci are un efect pur paleativ, determinând instalarea unui ciclu menstrual artificial și mascând tulburările existente. Homeopatia se adresează cau­zei acestor tulburări și nu produce efecte secundare.
Dr. Luminița I.

"Fata mea are bruxism. Știe cineva vreun remediu?"
(Răspuns pentru LAURA - Botoșani, F. AS nr. 1198)


Având în vedere cauzele multiple ale bruxis­mului nocturn (scrâșnitul din dinți), vă sfătuiesc să vă prezentați cu fiica dvs. la un medic stomato­log/orto­dont. Dacă se constată că bruxismul nu e de natură dentară, ar trebui să consultati un neuro-psihiatru. Vă do­resc sănătate.
Camelia - Craiova

"Știe cineva un leac eficient contra limbricilor?"
(Răspuns pentru IOAN N. - jud. Suceava, F. AS nr. 1326)


Puneți pe o felie de pâine 30-35 picături (cu pipeta) de tinctură de propolis (farmacii și plafar) pe care o consumați cu 1/2 oră înainte de masa de dimineață și seara - prin mestecare, încet. Trata­mentul durează 10 zile cu pauză 7 zile, după care se poate repeta. În rest, se pot consuma morcov dat pe răzătoare și 2-3 căței de usturoi. La 10-12 zile după terminarea tratamentului, faceți analiza feca­lelor. Dacă iese bună, se repetă după 2 săptămâni. Analiza la fecale trebuie făcută de toți membrii familiei, spălați-vă pe mâini de fiecare dată când folosiți ceva murdar și spălați lenjeria intimă la temperatura maximă a mașinii de spălat, 95-100°. Să auzim numai de bine!
IONEL DUMITRAȘCU - Buzău, tel. 0238/56.71.33

"Nu reușesc să mă vindec de amigdalită"
(Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1326)


Se poate folosi cu încredere spray-ul Propolis cu gălbenele, realizat de dr. Ionuț Moraru. Pro­polisul este unul din cele mai bune antibiotice naturale. Se fac pulverizări astfel încât conținutul produsului să ajungă cât mai adânc în gură, 3-4 pulverizări pe fiecare amigdală sunt suficiente, se repetă la inter­vale de 4 ore și nu se mă­nâncă nimic după aceea timp de o jumătate de oră. Între două pulverizări se face gargară cu apă fiartă și răcită, în care s-a pus bicarbonat de sodiu: o jumă­tate de linguriță la 200 ml apă. Acestea sunt mij­loace naturale. Dacă nu suportați alcoolul în spray, există și propolis fără alcool.
Multă sănătate!
M. P.

"Corpul meu emană un miros atât de neplăcut, încât nici eu nu-l mai pot suporta"
(Răspuns pentru A.L., F. AS nr. 1326)


Repetați analizele, cu deosebire pe acelea refe­ritoare la rinichi. Mirosul neplăcut al corpului poate proveni de la rinichii care au o infecție ne­depistată. Unele popoare din Africa folosesc, pentru a elimina mirosul neplăcut al corpului, sucuri în care au di­zol­vat seva unor plante locale puternic aromate. În­cercați să faceți ceai sau limonadă în care adăugați pulbere de scorțișoară, de cuișoare, vanilie naturală sau alte plante cu miros plăcut, cum ar fi ceaiul de lavandă. Dacă este posibil, faceți și un control al digestiei și reduceți consumul de carne și mezeluri, care s-ar putea de­grada în corp, ema­nând mirosurile neplăcute care ajung la suprafață. Multă sănătate,
P. M.

"De 6 luni mă chinuie o tuse seacă"
(Răspuns pentru CONSTANTIN G., F. AS nr. 1326)


O răceală, o gripă, o infecție a tractului respira­tor superior pot provoca inflamarea și iritația căilor respiratorii. Tusea poate fi un simp­tom al mai mul­tor boli: bronho­pneu­mopatie, astm bronșic, pneu­monii. Tratați tusea cu ceaiuri din următoa­rele plan­te: cimbrișor de câmp sau cimbru de grădină, pătla­gină, lumâ­nărică, soc, nalbă, mușețel. Beți câte trei ceaiuri pe zi neîndulcite sau în­dul­cite cu miere poli­floră. Ceaiurile se pregătesc dintr-o lingură de plan­tă într-o cană cu apă fiartă (infuzie, cinci minute).
Un alt remediu, cu siropuri de păt­la­gină sau măceșe.
Suc de ridiche neagră: se sco­bește ridichea, se pune o lingură de zahăr sau de miere, se lasă la macerat până se topește zahărul.
Tusea poate fi combătută și cu suc de ceapă, care se prepară din șase cepe de mărime medie, se curăță, se toacă, se adau­gă patru linguri de miere polifloră și se fierbe în bain-marie timp de două ore. Se ia câte o lingură la două-trei ore.
Faceți inhalații cu infuzie de frunze de eucalipt și uleiuri esențiale.
Faceți masaj pe gât și pe piept cu carmol, cam­for, mentol. Toate aceste remedii vă ajută să expec­torați flegma și potolesc tusea, eliberând căile res­piratorii. Multă sănătate!
M. ZAMFIR - Drăgășani

"Pe sora mea o chinuie durerile de genunchi"
(Răspuns pentru LAURA - Cluj, F. AS nr. 1328)


Și băiețelul meu s-a confruntat cu dureri de genunchi și am fost cu el din doctor în doctor, dar fără rezultat. După câteva analize ni s-a spus că durerea este pricinuită de... creștere. Într-un final, am ajuns la un medic neurolog deosebit, la Spitalul Sf. Maria din București, care ne-a recomandat să-i facem copilului un RMN la genunchi. Diagnosticul pus în urma examenului RMN a fost "chisturi și inflamația lichidului sinovial". Băiețelul a fost operat, iar acum este bine. Sper din suflet ca in­formațiile pe care vi le-am dat să-i fie de ajutor su­rorii dvs. Îi doresc multă sănătate!
A. T. - București