"De două săptămâni mi se zbate ochiul întruna"

Cititor Formula AS
"Soțul meu are cancer la prostată și nu se poate opera"

Dragi cititori, sunt o soție disperată. Soțului meu i s-a depistat, cu ocazia analizei la computer tomograf, un cancer de prostată. Nu are meta­staze. Ia pastile, face injecții o dată la trei luni, doctorii i-au recomandat și radioterapie. Operație nu poate face, pentru că are mari probleme cu inima. Toată ziua nu iese din casă, e deprimat. N-are decât 59 de ani. E disperat și tot atât de disperată-s și eu, pentru că nu știu cum să-l ajut. Poate știți dvs., cititorii și specialiștii acestei mi­nunate reviste. Mulțumesc anticipat! Dumnezeu să ne ajute!
ANA - Timișoara

"Cum mă pot vindeca de bacteria Gardnerella?"

Dragă redacție, am vârsta de 39 de ani și am o infecție cu Gardnerella. Am făcut tratament recomandat de medicul ginecolog cu Tinidazol, dar fără rezultate. Vă rog, mă poate ajuta cineva cu vreun sfat sau un leac să mă pot vindeca? Cu mulțumiri anticipate,
AURICA B.

"Am multe scaune diareice"

Vă rog să mă ajutați în următoa­rea problemă: la aproximativ o oră după ce mănânc (mai ales după masa de seară), fac o diaree groaz­nică (3-4 scaune apoase), indiferent ce aș mânca. Tratamentul antidiareic (Smecta, Imodium) își face efectul două-trei zile, apoi diareea revine. Nu mă doare stomacul, nu am sen­zație de greață, dar înainte de scaunele apoase simt cum mi se mișcă intestinele, de parcă s-ar zbate, și din abdomen se aud zgomote puternice. Am renunțat la fructele și legumele proaspete (mănânc doar fierte), la băuturile carbogazoase, la lactate, dar nu se vede nicio schimbare și si­tuația aceasta persistă de câteva luni. Vă rog să mă sfătuiți ce să fac. A mai trecut cineva printr-o situa­ție asemănătoare? Vă mulțumesc.
VASILE - jud. Tulcea

"De două săptămâni mi se zbate ochiul întruna"

Am o problemă mai puțin gravă, dar foarte ciudată: de două săptămâni mi se zbate ochiul drept încontinuu - de dimineața, de când mă trezesc, până seara, la culcare. Este adevărat că lucrez la calculator zilnic, dar fac și pauze. Am luat magneziu și vitamina C, dar degeaba. Puteți să mă ajutați cu un sfat? Vă mulțumesc!
MARIUS

"Băiețelul meu are laringotraheită"

Vara aceasta am fost în con­cediu la munte, împreună cu băie­țelul nostru, în vârstă de 4 ani. Am nimerit vremea aceea ploioasă și mai rece și Vlăduț a răcit. Nu foarte rău, dar îi curgea năsucul, mai tușea, dar nu a făcut deloc febră. I-am dat ce mi-a prescris farmacis­tul, iar când am venit acasă l-am dus la medic. Acesta i-a pus diag­nosticul larin­go­traheită și i-a dat urmă­torul trata­ment: aerosol cu ser și ser efedrinat, Ibalgin și Prednison. A trecut o lună și el tot hâ­râie, tușește... Me­dicul mi-a spus că dacă nu îi trece, să revin la control, pentru a-i prescrie antibiotice. Știe ci­neva vreun leac efi­cient? La câte auzi acum des­pre tratamentul cu antibiotice... mă feresc să le folosesc pentru tuse. Vă mul­țu­mesc și aștept răs­puns în revistă.
MIHAELA - Slobozia

"Există tratament natural pentru Aspergillus?"

Soțului meu Aurel, în vârstă de 64 de ani, după un examen de spută, i s-a descoperit la plămâni ciuperca Aspergillus. Rugămintea noastră este să știm mai multe despre această suferință și dacă există tratamente naturale. Vă mulțumesc din suflet!
d-na BONCU - Bacău

"Am dureri de mână și de omoplat"

De aproape o lună mă dor omoplatul si mâna drepte. Pe omo­plat este un punct care, la apăsare, este foarte dureros. La mână mă doare, când brațul, când antebrațul, când cotul, când degetele, când încheietura... Dacă încerc să fac cu brațul mișcări de rotație, am dureri groaznice. Ce credeți că poate fi? Nici măcar nu știu dacă să merg la ortopedie sau la reu­matologie. Menționez că am 34 de ani. Cu mul­țumiri,
GABRIELA - București

"Mă supără un nod în gât, dar analizele ies bine"

În urmă cu doi ani, a început să-mi apară o senzație de nod în gât. Prima dată, nu i-am dat importanță - credeam că e debutul unei răceli. Dar după un timp, situația a început să fie insu­portabilă: simțeam că mi s-a oprit ceva în gât și mă sufoc. Uneori mă trezeam brusc noaptea pen­tru că mă înecam cu saliva pe care nu o mai pu­team înghiți reflex. Mi-am făcut toate analizele prescrise de medicul endocrinolog, însă toate rezultatele au ieșit bine, în limite normale. Am făcut și o ecografie, la care s-a văzut că tiroida este mărită. Singurul tratament care mi s-a pre­scris a fost Calciu +D3, Magneziu Forte și calciu efervescent. Le iau și acum, dar senzația de nod în gât e la fel de supărătoare. Ce îmi reco­man­dați să fac? Vă mulțumesc anti­cipat pen­tru orice sfat îmi puteți da.
CAMELIA - Cluj

"Cum scap de un chist suburetral?"

În urmă cu 3 ani, la un control ginecologic, mi s-a depistat un chist suburetral de mărimea unei măsli­ne. Există un remediu eficient pen­tru acest diagnos­tic fără intervenție chirurgicală? Vă mulțumesc!
LUCIANA - Brăila