Cazuri de extremă urgență

Cititor Formula AS
"Ajutați-l pe Daniel!"

Stimată redacție,
Numele meu este Mihaela Ursache, sunt me­dic, și vă scriu acest mesaj cu rugămintea de a publica cazul medical foarte dureros al unui tânăr de 22 de ani, care a fost operat de trei ori pentru o formă de cancer sever - sarcom sino­vial coapsa dreaptă. Vă atașez do­cumente me­dicale actuale ale lui și vă adresez rugă­mintea de a face public cazul în paginile revistei dum­neavoastră, deoarece are urgentă nevoie de sus­ținere finan­ciară pentru o nouă intervenție chirur­gicală (are leziuni se­cun­dare, posibil metas­taze, în plămâni - vizibile pe examinarea CT) la o cli­nică din străinătate, al cărei cost este de 300 mili­oane lei, din care până în prezent a adunat din do­nații doar 105 mi­lioane lei. Numele băiatului es­te DANIEL VASILE ANGHEL, este din Ga­lați și are 22 de ani.
Vă las și numărul de telefon al doamnei Joc Genia, tel. 0746/89.73.06, o profesoară a bă­iatului, care îi este alături și îl susține cât poate de mult, deoarece crede în șansa lui la viață.
Cont deschis la Banca Transilvania, pe numele: DANIEL VASILE ANGHEL, RO45BTRLRONCRT0265292101.
Vă mulțumim din suflet!
MIHAELA URSACHE

"Locuim cinci inși în două camere. Băiatul meu are 18 ani"

Doamnă director,
Subsemnata Zanfir Elena, domiciliată în satul Coșoaia, jud. Teleorman, prin prezenta vă în­fă­țișez necazurile și gre­utățile prin care trecem:
Suntem o familie com­pusă din cinci per­soane și locuim în două cămăruțe care țin loc și de dor­mi­toare, camera de zi și ma­gazie de depozitare a di­verselor lucruri de îm­brăcăminte - anexele ca­sei în număr de două (o că­măruță și o bucă­tă­rioa­ră) sunt dărăpănate, cră­pa­te, se vede cerul prin ele, în plus, sunt și inva­date de rozătoare mari.
Nu ne deranjează fap­tul că ambele camere sunt cu lut pe jos, nu acesta este necazul. Nu știm cum să mai rezolvăm problema amenajării unei camere în plus, pentru băiatul meu, în vârstă de 18 ani. Singurul venit financiar acordat de primărie ca ajutor social este în sumă de 442 lei. Bun și acesta, ne putem cum­păra pâi­nea ne­cesară hra­nei. Am omis să spun că cele cinci per­soane care lo­cuim în două camere sun­tem eu și soțul meu, doi copii de vârstă șco­lară - băiatul de care v-am spus, și sora lui, în vârstă de 14 ani, și soacra, de 70 de ani. Nu este nor­mal ca cei doi copii mari să doar­­­mă în a­ceeași cameră. În plus, nu-și pot face temele, întrucât în aceeași cameră doar­me și soacra mea, care este su­fe­rindă. Am copii foarte buni. Fiul meu, anul acesta, a obținut locul I pe județ la olim­piada teh­nică. De aceea m-am adresat revistei dvs., pentru acordarea unui aju­tor financiar, pentru a reuși să construim și să amena­jăm o ca­me­ră pentru fiul nostru. Mi-a fost jenă să aș­tern pe hârtie această scrisoare, dar aceasta este situația. În plus, la vârsta lor, copiii mei nu au văzut marea, decât la tv. Ăștia sunt copiii de la țară, care nu au po­sibilități, și mun­cesc înainte de a merge la școală.
Vă rog din suflet ajutați-mă în limita po­sibilităților financiare ale revistei dvs. Anexez prezentei: copii după actele de identitate, cupon cu ajutorul social, fotografiile în cauză, consim­țământul semnat de sub­semnata. Cu respect,
ZANFIR ELENA - sat Coșoaia (oraș Videle), jud. Teleorman, cod 145301

"Am nevoie de-o magazie. Ne fură hoții lemnele"

Mă numesc Pașcovici Maria, în vârstă de 70 de ani, din comuna Mânăstirea-Humorului, jud. Suceava. Vă scriu această scrisoare cu speranța că mă veți ajuta și pe mine. Am nevoie de o sumă de bani, cam 6000 de lei, pentru construirea unei magazii de lemne. Magazia cea veche s-a ruinat. Acum țin lemnele în curte, dar noaptea vin hoții și mi le fură, mi-au furat cam o căruță de lemne, și nu mai am bani cu ce cum­păra altele. Soțul meu are o pensie de 520 lei, iar eu nu am pensie, sunt casnică. Soțul are vârsta de 76 de ani și este și bolnav, ne descurcăm foarte greu. Puteți să mă ajutați și pe mine? Nu vreau ca la iarnă să înghețăm în casă de frig.
Vă rog, ajutați-mă să nu-mi mai fure hoții lemnele! Vă mulțumesc!
Cu stimă și respect pentru dvs.,
MARIA PAȘCOVICI - str. Ștefan cel Mare nr. 141, com. Mânăstirea-Humorului, jud. Suceava, cod 727355