Slăbitul zodiacal

Redactia
O persoană din două nu este pe deplin sa­tis­făcută de silueta ei și-ar vrea să slă­bească. Sunt mulți cei care încep un re­gim, dar îl abandonează pe parcurs, din cauză că re­zultatele încurajatoare nu se prea văd sau nu sunt durabile. Horoscopul vă indică ce regim să adoptați în funcție de zodia sub care v-ați născut, ajutându-vă să descoperiți punctele slabe și zonele vulnerabile, amenințate de kilogra­mele în plus.

BERBEC

Zonele cele mai expuse: fața și corpul, în ge­neral.

Comportamentul alimentar:
Extrem de activi, sunteți tot timpul pe baricade și ardeți caloriile cu aceeași viteză cu care le consumați. Iată de ce puteți să mâncați cât patru, rămâ­nând zvelți. De-a lungul anilor însă, deveniți mai sedentari, faceți mai puțin sport. Rezultatul: corpul dvs. scade ca tonicitate, iar silueta se "în­groașă". Și deși n-ați acceptat niciodată să fiți privați de ceva, sunteți de acord să începeți un re­gim. Dar sunteți mult prea nerăbdători și nu vă mul­țumiți să pierdeți doar 500 g pe săptămână și să vă supuneți unui asemenea efort vreme de mai multe luni. Vreți cu orice preț să obțineți rezultate încurajatoare imediate. De aceea, pentru dvs. există doar o singură metodă: măsuri dra­co­nice!

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Dacă vreți cu-ade­vă­rat să slăbiți, începeți prin a re­nunța complet la ali­men­tele foar­te grase (in­clusiv la carnea de porc și de miel, la an­tricoatele de vită) și la dulciuri. Aceas­tă măsură simplă ar trebui să v-ajute să dați jos câteva kilo­gra­me.
Recomandat: Consumați - după bunul dvs. plac - pește (la grătar sau fiert în aburi) și legume verzi naturale. Din când în când, și zaharuri lente (paste, orez, cartofi, fructe uscate) pentru a vă men­ține intactă energia. Totodată, veți scăpa de senti­mentul de frustrare care v-ar putea determina să întrerupeți regimul.


TAUR

Zonele cele mai expuse: gâtul, umerii, talia.

Comportamentul alimentar:
Obișnuiți să savurați toate plăcerile vieții, veți aprecia și gastronomia la adevărata ei valoare. Și pentru că apre­ciați atât calitatea, cât și cantitatea, nu vă va fi ușor să rămâneți supli. În plus, gătiți dvs. înșivă foarte bine. Prin­cipala problemă este, deci, să rezistați tentațiilor prin toate mijloacele. Să știți că nu vă puteți permite niciun pas greșit, dacă nu vreți să fiți lipsiți, într-o clipită, de be­neficiile efortului dvs. Din fericire, perseverența și voința sunt calitățile dvs. cele mai importante: dacă vă hotă­râți să înce­peți un regim, vă țineți de el. Dar primele zile vor fi cele mai dificile...

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Ar trebui să renunțați - cel puțin două luni - la alcool, la pâine (cu excepția a 2-3 felii, fără unt, la mi­cul dejun) și la ospățurile pantagruelice cu gașca dvs. de prieteni. Proscrise sunt, de asemenea, mesele de afaceri, care, de fapt, sunt un pretext pentru a testa restauran­tele bune...
Recomandat: Profitați de talentele dvs. de "bucătari" și răsfățați-vă, preparând bucate ușoare și delicioase! Nu va fi greu să găsiți rețete de mâncăruri hipocalorice, inclusiv deserturi savuroase. Efectiv, este extrem de important să mâncați cu plăcere.


GEMENI

Zonele cele mai expuse: burta, șoldurile.

Comportamentul alimentar:
Sunteți mai axați pe plăcerile intelectuale decât pe hrana terestră și de aceea veți reuși să vă men­țineți timp îndelungat silueta longilină din ado­­lescență. Din păcate, sunteți niște "ronțăitori" înnăscuți și în momentele de nervozitate intensă nu vă mai con­trolați. Pentru a slăbi, veți fi obligați să vă autoimpuneți o dis­­­­ciplină severă. În loc să mân­cați în picioare, "la botul ca­lului", instalați-vă con­for­tabil și faceți-vă timp să apre­ciați ceea ce consumați. În fe­lul acesta veți avea un ab­do­men plat, fi­ind­că evitați aero­fagia, o anomalie la care sunteți pre­dispuși.

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Ciugulitul! Fiind incapabili să îngur­gitați cantități mari de alimente, încercați tot mai des să vă "tăiați" foamea ba cu un sandvici, ba cu o tabletă de ciocolată, ba cu o pungă întreagă de ara­hide sărate. În final, acumulați într-o sin­gură zi un număr impresionant de calorii.
Recomandat: Luați un mic dejun copios, bazat pe cereale sau pâine in­tegrală și pe sucuri de fructe, pentru că, în general, aveți tendința să ie­șiți din casă fără să mâncați nimic. La prânz, "ex­­pul­zați" din meniu pizzele, budincile și optați pentru o bucată de carne sau de pește la grătar. Sea­ra, mâncați tot ce vă poftește inima, dar păstrând măsura, firește.


RAC

Zonele cele mai ex­puse: bustul, bra­țele, fesele.

Comportamentul alimentar:
Dacă v-ați mul­țu­mi să fiți doar gur­manzi, pro­ble­ma ar fi ușor de re­zolvat, dar pen­tru dvs. hra­na este un refu­giu, o com­pen­sa­ție. Pofta de mân­­care se în­scrie în ritmul emoțiilor dvs. La cel mai mic stres, mâncați ca să vă re­mon­tați mo­ra­lul și să uitați grijile. Ca să slă­biți, va tre­bui mai întâi să fiți con­știenți că proble­ma dvs. este înain­te de toate de na­tură psi­hologică. Dacă reu­șiți să de­tașați ali­mentele de orice context afec­tiv și să le acor­dați o va­loare pur nu­tri­­tivă, primul pas va fi deja făcut. Din acel moment, veți fi mai puțin tentați, fiindcă nu veți mai mânca pentru a compensa ceva, ci pur și simplu pentru a vă hrăni!

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Evitați cu orice preț "stocurile" de bis­cuiți, înghețată și alte dulciuri care vă plac la nebunie, dar care vă duc la "pierzanie"! Diminuați în mod simțitor con­sumul de fructe prea dulci, de lapte și de brânzeturi cu peste 20% grăsimi.
Recomandat: Peștele gătit în toate felurile (la grătar, fiert în aburi sau rasol), crustaceele și fruc­tele de mare (după care vă dați în vânt). Carnea albă (pui, curcan), legumele proaspete, brânza de vaci slabă. Beți apă și ceaiuri, dar numai între me­se. Și pentru că nu vă puteți lipsi de dulce, mân­cați câte puțină miere.


LEU

Zonele cele mai expuse: umerii, brațele, bustul.

Comportamentul alimentar:
Nativii din zodia dvs. se îm­part în două tipuri morfo­logice destul de distincte. Unii sunt longilini și su­pli și n-au nici o problemă cu greutatea. Ceilalți, mai ma­sivi și mai îndesați, sunt mult mai expuși la o astfel de problemă. În orice caz, predilecția dvs. pentru mâncărurile cu sos v-ar putea "ferici" cu kilo­gra­me în plus, mai ales în jurul vârstei de 40 de ani. În cazul dvs., este inutil să planificați un regim foar­te com­plicat. Va fi suficient să respectați câteva re­guli die­tetice extrem de simple. Voința dvs. de fier și dorința de a plăcea și de a fi admirat vor face restul!

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Nu mai mâncați pâine decât la micul de­jun (de preferință pâine integrală). Excludeți al­coolul, brânze­tu­rile cu peste 20% grăsimi și mân­că­rurile cu sos.
Recomandat: Carnea la grătar, peștele la grătar sau fiert în aburi, legumele verzi, fruc­tele și sucurile de fructe proas­pe­te vor înlocui - în avantajul dvs. - pră­jiturile. Nu vă serviți niciodată de două ori și evi­tați să beți în tim­pul meselor. Dacă sunteți obligați să participați frec­vent la prânzuri de afaceri, nicio pro­blemă: majo­ri­ta­tea restauran­telor vă pot oferi mâncăruri dietetice à la carte.


FECIOARĂ

Zonele cele mai expuse: abdomenul, stomacul.

Comportamentul alimentar:
Foarte anxioși, aveți tendința să "ciuguliți" din cauza nervozității. Aceeași nervozitate vă "suge" energia, provocându-vă o stare bruscă de oboseală în timpul zilei. Și atunci, mâncați ca să învingeți aceas­tă obo­seală care vă îngrijo­rează. Dar în dvs. se as­­cunde un "fa­natic" al die­telor: când vă dați sea­ma că deprin­de­rile ali­mentare vă pot pe­riclita să­­nă­ta­tea, deci­deți să ac­țio­nați. În acel mo­ment, ex­ploa­ta­ți-vă la ma­xi­mum per­fec­țio­nis­mul și sim­țul dis­cipli­nei. Meticu­loși și raționali, veți ține regimul cu stric­tețe, calcu­lând exact calo­riile. În plus, sun­teți capabili să vă supuneți la un asemenea efort, pe durată lungă. Deci: vă dați toată oste­neala, dar o să vedeți că a meritat!

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Intestinele dvs. sunt foarte fragile și nu vă permiteți să adoptați un regim clasic, bazat pe iaurt sau lactate degresate. Aceste alimente vă sunt contraindicate, deoarece vă produc dureri și în loc să slăbiți, vă balonați.
Recomandat: Consumați cereale com­plete, ușor asimilabile, legume proaspete, fier­te (mai puțin că­lite în ulei sau unt), salate (nu crude), pește la gră­tar sau fiert în aburi (stropit cu puțin ulei și zeamă de lămâie), carne de pasăre (fără pieliță), fructe coap­te sau fierte, sub formă de compot.


BALANȚĂ

Zonele cele mai expuse: fața, gâtul, brațele, talia.

Comportamentul alimentar:
Micul dvs. "păcat" este lăcomia, de aceea nu e de mirare că vă decideți greu să țineți regim. Și totuși, pentru că sunteți și co­cheți, pe cât sunteți de gur­manzi, din când în când o să ac­ceptați să fa­ceți un efort pentru a vă regăsi zveltețea. Misiunea dvs. este însă anevoioasă, și pentru a reuși, aveți nevoie de sti­mulare psihică. Pen­tru doam­ne, costumul de baie re­prezintă "proba de foc": dacă anul trecut le venea de minune, iar acum le este prea mic, se vor decide, probabil, să treacă la acțiune. Pentru domni, mobilizator va fi chiar gândul că vor putea purta din nou haine cu două măsuri mai mici și că vor fi admirați.

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Eliminați mezelurile, dulciurile și pro­dusele lactate nedegresate și goliți toate "ascunză­torile" în care ați depozitat provizii de delicatese, ca veverițele prin scorburi. Oferiți-le colegilor ciocolata "pusă bine" în sertarul biroului.
Recomandat: Toate alimentele cu calorii puține. Gândiți-vă, de asemenea, să umpleți frigiderul cu pro­duse care taie pofta de mâncare (morcovi și țelină crudă, piept de pui, ouă fierte tari)... pentru accesele de foame violentă, când vă repeziți să mâncați tot ce vă cade-n mână.


SCORPION

Zonele cele mai expuse: ab­domenul, stomacul.

Comportamentul alimentar:
Aparținând zodiei extre­me­lor, puteți să fiți la fel de bine asceți, dar și nebuni după bu­catele gus­toase. Decizia vă apar­ține! Nu vă lăsați sfă­tuiți de ni­meni în legătură cu felul cum vă alimentați. Vă place să fiți slabi, dar când aveți probleme sentimentale ori pro­fesionale, tendința de autodistrugere poate să pună stăpânire pe dvs. și să vă împingă la excese. În schimb, în ziua când veți decide că trebuie să slăbiți, nimic nu vă va împiedica s-o faceți. Un motiv în plus pentru a elimina radical alimentele care îngrașă. Încet, încet, ele nu vă vor mai tenta deloc.

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: În primul rând, vinul și alcoolul (dacă vă abțineți de la bău­turile alcoolice o perioadă suficientă de timp, în final vă veți dezobișnui să mai beți), mâncărurile iuți, condimentate, care stimulează pofta de mâncare, prăjelile și pâinea albă.
Recomandat: Fiind carnivori prin excelență, va fi greu să renunțați la friptură. Atenție însă: nu mâncați decât bucățile slabe, la grătar, și nu mai mult de trei ori pe săptămână. În restul timpului: pește, salate, fructe și, din când în când, fecule (orez, cartofi, paste făinoase).


SĂGETĂTOR

Zonele cele mai expuse: șoldurile și coapsele ("de cal").

Comportamentul alimentar:
"Petrecăreți" din fire, vă place ambianța veselă, sun­teți nelipsiți de la ban­chete și ieșiri cu prie­tenii. Și cum duceți o viață socială activă, aveți nenumărate oca­zii să beți și să mân­cați bine. Sunteți deci predis­puși la îngră­șare! To­tuși, cuvântul "regim" vă irită, iar perspec­tiva unor re­stricții vi se pare in­suportabilă. De aceea, dacă vreți să obțineți rezultate pal­pabile, folosiți un mic șiretlic: mâncați în așa fel în­cât să nu vi se pară că țineți regim, căci în clipa când vă simțiți frustrați, îl veți aban­dona imediat... Nu reduceți așadar cantitățile, ci "um­blați" la natura ali­mentelor consumate.

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Dulciurile, mâncărurile cu sos, car­nea gra­să (miel, porc, an­tri­coa­te de vi­­­tă), pro­duse bo­­gate în co­les­terol (brân­­zeturi, gălbe­nuș de ou, cre­ier, mo­­mițe).
Re­co­man­­dat: Mi­cul de­­­­jun, com­­pus din suc proaspăt de fructe, o felie de șuncă sau un ou tare, un iaurt slab, una-două felii de pâine integrală, ceai sau cafea. La prânz și la cină, umpleți-vă stomacul cu crudități după pofta ini­mii (evitând însă sosu­rile cu ma­io­neză). Mân­cați, de ase­menea, car­ne albă, pește. Ca desert: fructe proas­pete (căpșuni, piersici, pe­pene...).


CAPRICORN

Zonele cele mai expuse: abdomenul, talia, șoldu­rile.

Comportamentul alimentar:
Nu sunteți dintre cei hărțuiți permanent de celulită sau kilo­gramele în plus! Și totuși, nu uitați că sunteți animați de senti­mente intense: ori totul, ori nimic. Iar anxietatea vă poate împinge la buli­mie, în perioadele de stres. Dar: când veți simți că nu mai aveți control asupra propriei pofte de mâncare, veți lua imediat hotărârea de a ține regim. În cazul dvs. este vorba mai ales de o alimentație mai echili­brată și mai variată, pentru că, efectiv, aveți ten­dința de-a consuma mereu aceleași produse și, în gene­ral, dintre cele care îngrașă! Odată decizia lua­tă, disciplina și răbdarea vă vor fi de mare folos.

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Feriți-vă mai ales de consumul exagerat de carne de vită sau de oaie, care conține grăsimi as­cunse în cantități im­portante. Evitați, de asemenea, brânze­tu­rile foarte grase și bo­gate în calorii și pâi­nea, ideală pentru a vă umple burta! Ca să nu mai vorbim de vin, pe care-l apreciați în mod deosebit.
Recomandat: Nu ezi­tați să mâncați le­gu­me verzi, fructe proas­pete, zaharuri lente (paste sau orez) și leguminoase, mai ales fasole uscată roșie, și carne de pasăre. În plus, fiind predispuși la afecțiuni ale oaselor, consumați lactate degresate, pentru a suplini carența de calciu.


VĂRSĂTOR

Zonele cele mai expuse: picioarele, gleznele.

Comportamentul alimentar:
În general, nativii din zodia dvs. nu sunt prea afectați de problemele de greutate. Morfologic, sunteți mai degrabă înalți și subțiri și dotați cu niște oase foarte fine. Și pe urmă, mâncatul nu este preocuparea dvs. majoră. Când vă adânciți în muncă sau într-o activitate care vă pasionează, chiar uitați de mese. În schimb, plictiseala și lipsa de activitate au un efect nefast asupra siluetei dvs. Pentru a scăpa de cele câteva kilograme în plus, inventați rețete dietetice exotice. Regimul se va transforma într-o joa­că, iar dvs. veți slăbi amu­zân­du-vă!

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Sandviciurile, pizzele, budincile, migda­le­le, arahidele sărate și alte "mă­­­runțișuri" pe care le con­su­mați ca aperitiv. În această perioa­dă, limitați cinele cu prie­tenii. Cuceriți de ambianța caldă și plăcută, ați ceda ten­tațiilor.
Recomandat: Mizați pe originalitate și variație. Fier­beți peștele cu mirodenii, presărați pe salate coriandru sau mentă proaspătă. Accentuați gustul brânzei de vaci, adăugând puțină paprică.Și dacă n-aveți timp pentru gătit, cumpărați alimente ușoare și "îmbunătățiți-le" cu câteva "găselnițe" geniale.


PEȘTI

Zonele cele mai expuse: abdomenul, fesele, șoldurile (cu un risc major de celulită).

Comportamentul alimentar:
Zodie de apă gu­ver­nată de Neptun (planeta "di­latației"), sunteți obli­gați să vă supravegheați permanent silue­ta. Dacă vă lăsați în voia sorții, ea nu va întârzia să se "îngre­uneze". Din păcate, dvs. nu apreciați nici efortul și nici con­strângerile și dați înapoi de în­dată ce vi se cântărește porția de mân­ca­re. Schim­barea de­prinderilor ali­mentare vi se pare un efort mult prea mare! Gândiți-vă însă că va fi mult mai ușor dacă ata­cați această pro­blemă imediat. Primul kilogram va fi cel mai greu de dat jos, însă oda­tă lansați, lu­cru­rile vor merge de la sine. Mai ales dacă-i pre­veniți pe cei apropiați că ați început un regim. Ei vă vor susține moral, ceea ce este capital pentru dvs.!

Tipul de regim care vă convine:
Interzis: Evitați cu orice preț alimentele care conțin zahăr (inclusiv alcoolul) sau pe cele prea bo­gate în apă. Feriți-vă, de asemenea, de unele fructe, mai cu seamă de cireșe, dar și de pepeni și piersici.
Recomandat: Pentru că vă place tot ce "creș­te" în mare, delectați-vă cu pește la grătar sau la cuptor, cu crustacee și cu moluște. Consumați, de aseme­nea, legume fierte (cu o bucățică mică de unt), com­poturi din fructe proaspete (căpșuni sau caise) în­dulcite cu edulcoranți și beți apă, ceaiuri, sucuri de portocală sau de grapefruit proaspete, dar niciodată în timpul mesei!