Agenți clasici de frumusețe, cu efect fulgerător și durabil (dacă sunt aplicate consecvent), măștile de frumusețe reprezintă un soi de vacanță pentru pielea obrazului, oferindu-i ocazia să se regenereze prin vitamine.
Sfaturi de respectat
* Înainte de a aplica o mască de frumusețe, fața, gâtul și decolteul trebuie curățate minuțios. Ca mijloc de demachiere, folosiți un lapte demachiant sau smântână (proaspătă), apoi aplicați câteva tampoane de tifon sau un prosopel înmuiat în apă fierbinte, pentru ca porii să se deschidă la maximum. Acum, obrazul va resimți din plin efectul măștilor.
* E bine ca măștile să fie aplicate seara, înainte de a ne culca, pentru ca substanțele active să lucreze și noaptea.
* Măștile se întind mai întâi pe obraz, apoi pe gât și pe decolteu. Zona ochilor și buzele nu trebuie acoperite.
* Pe gât, masca se întinde de jos în sus, de-a lungul circuitului limfei. Mișcarea întărește țesutul de pe gât și împiedică formarea bărbiei duble.
* Masca se lasă să acționeze 20 de minute. Pentru un efect maxim, stați culcate pe spate sau așezate într-un fotoliu sau, și mai bine, faceți concomitent o baie. Aburii calzi umezesc aerul și pielea se va simți minunat.
* Măștile cu fructe e bine să conțină iaurt natural, un aliment care hrănește și liniștește obrazul.
* Înlăturarea măștilor se face cu apă călduță, iar ultima limpezire cu apă rece sau cu o vată umezită în apă minerală sau sifon.
Pentru tenul gras
Mască cu suc de măr
Curățați câteva mere și radeți-le pe o răzătoare de sticlă sau din material plastic. Stoarceți pulpa fructului printr-un tifon. Amestecați sucul cu o lingură de iaurt și întindeți compoziția pe obraz, gât și sâni. Sucul mărului dă vigoare țesuturilor.
Mască cu pepene galben și oțet
Curățați de semințe un pepene galben și luați două-trei linguri din miezul zemos de la mijloc. Zdrobiți-l cu o furculiță și adăugați 3 linguri de oțet de mere (neindustrial, de la apicultori). Lăsați amestecul să se pătrundă o oră, apoi strecurați lichidul și întindeți-l imediat pe obraz. Lăsați-l să acționeze și peste noapte, spălându-vă pe față abia a doua zi dimineața.
Pentru tenul uscat
Mască cu struguri
Două linguri de iaurt se amestecă bine cu must sau suc de struguri, până ce se obține o pastă moale. Se întinde pe piele, se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță și la urmă cu apă rece.
Mască de dovleac
Patru linguri de miez de dovleac tăiat mărunt se fierb la flacără mică cu o ceașcă de smântână, până ce pulpa se înmoaie. Se adaugă o lingură de tărâțe de grâu, se amestecă repede și se aplică pe față, cât masca e încă (aproape) fierbinte. Se lasă să acționeze 25 de minute, apoi se spală.
Mască de mere și miere pentru ten îmbătrânit
Dați pe răzătoare un măr cu coajă cu tot, amestecați-l bine cu două lingurițe de miere, până ce pulpa fructului se încorporează complet. Întindeți spuma obținută pe piele și lăsați să acționeze 20 de minute, după care spălați-vă.
Pentru toate tipurile de ten
Mască cu miez de piersici
Alegeți două piersici foarte bine coapte. Cojiți-le, tăiați-le mărunt, apoi striviți-le într-o casoletă (vas mic) de sticlă sau porțelan (niciodată într-un vas de metal). Amestecați miezul zdrobit cu 2-3 linguri de iaurt. Întindeți conținutul pe obraz, pe gât și pe decolteu.