"Băiețelul meu face febră în mod repetat"

Cititor Formula AS
"Băiețelul meu face febră în mod repetat"

Am un băiețel în vârstă de 3 ani, care de apro­ximativ o jumătate de an face febră 38-39 de grade, fără nicio explicație și fără a avea alte simp­tome. Starea lui generală este bună, mă­nân­că, se joacă, este vesel, doar că la un interval de două săptămâni face febră mare. De fiecare dată am fost cu el la pediatru, dar nu i-a găsit nimic. O dată sau de două ori a bănuit că ar putea avea "roșu în gât". La primul episod de febră i s-au prescris antibiotice, după aceea Sumetrolim. Du­pă 2-3 zile de tratament, febra dispare, dar după 2-3 săptămâni revine! I s-au făcut toate analizele medicale (de sânge, exudat faringian, urină) - toa­te rezultatele sunt bune. Vă rog să îmi dați un sfat, să-mi spuneți ce ar putea fi, la ce medic să merg cu el? Vă mulțumesc mult!
IRINA R. - Cluj

"De aproape un an îmi amorțește mâna dreaptă"

Dragi cititori, vă rog să mă ajutați și pe mine cu un sfat, având în vedere că am consultat doi medici, dar nu au putut să-mi pună un diagnostic. Care e problema: de aproape un an, îmi amorțește mâna dreaptă, mai ales după ce fac treabă prin casă, când solicit mai mult degetele (frec o cratiță sau altceva de genul acesta). Peste noapte, îmi amorțește mâna și am o durere de tendoane (cred eu). A doua zi, când mă trezesc, nu pot nici să strâng pum­nul, iar dacă ridic mâna dea­supra capului, amorțește imediat. Dacă las mâna jos, să atârne liberă pe lângă corp, amorțeala dispare, dar durerea - nu. Am nevoie de un sfat de la dvs. Nu pot să stau fără să fac nimic. Mulțumesc!
MARIA D.

"Fetița mea este balonată și nu are poftă de mâncare"

Fetița mea, în vârstă de 10 ani, este tot timpul balonată, nu are poftă de mâncare, acuză dureri de burtică și are niște cearcăne mari și vinete. Am fost cu ea la medic și i s-au făcut analize, inclusiv examenul coproparazitologic, pe care l-am repe­tat de patru ori. Nu are giardia sau alți paraziți intestinali. Menționez că, pentru vârsta ei, este slăbuță. Știe cineva ce problemă ar putea fi? Vă mul­țumesc și aștept cu nerăbdare răspunsurile dvs. în paginile revistei.
GEANINA D.

"Am mari probleme digestive, cărora nu le găsesc leacul"

Bună ziua. Mă numesc Șerban, am 56 de ani și vă cer ajutorul pentru a-mi rezolva problemele digestive. De aproape trei ani, aproape în fiecare dimineață am scaun moale (nu diaree, dar nu cum ar trebui să fie). Am fost la control la gastroente­rologie, mi s-a făcut endoscopie și s-a des­coperit că am esofagită de reflux. Pentru aceasta mi s-a prescris tra­ta­ment cu Omez și Nexium, dar pro­blema cu scaunul nu s-a rezol­vat. De asemenea, în acești ani am făcut mai multe ecogra­fii abdominale, fără a mi se pune un diagnos­tic concret. Mi-am luat inima în dinți și am fă­cut și co­lono­scopie, dar nu mi s-a găsit nimic. În plus, acum am și o sen­zație de iritare a intes­tinelor, am scaun de 3-4 ori pe zi și mi-au apă­rut și he­moroizi. Foarte des mă balonez, am gaze... Am luat de capul meu și medicamente cărora li se fă­cea reclamă la tv, în speranța că mă vor ajuta (Smecta, Linex, cărbune medicinal), dar nu și-au făcut efectul decât pe moment. Am nevoie de un sfat, de un leac bă­besc... Nu știu încotro să mă mai îndrept. Aștept răs­puns de la cititorii care au fost în situația mea, dar și de la medicii care răs­pund la "Pagina spe­cialiștilor". Mulțumesc!
ȘERBAN

"Mă doare în spatele genunchilor"

De aproape o lună mă confrunt cu dureri mari în spatele genunchilor, care radiază înspre pulpă. Nu știu ce poate fi, câteodată am impresia că mă dor venele, tendoanele... Oricum, nu genunchiul mă doare. La recomandarea medi­cului de familie, m-am uns cu Hepa­throm­bin, am luat Detralex, timp de 5 zile, și du­rerile s-au liniștit. Cum am întrerupt medica­mentele, dure­rile au reapă­rut. Ce îmi recomandați să fac? Cu mulțumiri,
CECILIA - București

"Am dureri de stomac și stări de greață"

De ceva timp am dureri puter­nice de stomac, o transpirație rece la ni­velul capului, stări de greață și ame­țeli. Mi-am făcut analizele și au ieșit bine, dar nu e prima dată când fac o astfel de "cri­ză". Aștept părerea unui medic sau a cuiva care s-a con­fruntat cu aceleași simptome. Mențio­nez că am 29 de ani. Mulțumesc!
DANIELA F.

"Am dureri în piept și fac atacuri de panică"

Mă numesc Zoli, am 21 de ani, și de câteva săp­tămâni mă simt foarte rău. Într-o seară, am sim­țit niște dureri acute în piept, ca niște înțepături. Mi-era teamă să și respir, pentru că atunci când inspi­ram, durerile erau mai puternice. Pentru că tata a fost cardiac (a decedat acum 5 ani), m-am temut să nu moște­nesc boala lui și am fost la un cardio­log. Mi s-au făcut o electrocar­diogramă și o eco­grafie la inimă și mi s-a spus că sunt perfect sănă­tos. Doar ten­siu­nea era cam mare (140 cu 86), dar după ce am mai stat de vor­bă cu medicul, m-am mai calmat, și când mi-a verificat din nou ten­siu­nea, era bună și pulsul la fel. Acum o săptă­mână, citeam liniștit în pat când am sim­țit brusc că le­șin. Am încercat să-mi verific pul­sul, dar nu îl sim­țeam. Apoi, brusc, ini­ma a început să bată foarte puter­nic, încât se ve­dea cum îmi saltă tricoul. Am decis să chem salva­rea, iar medi­cul mi-a spus că sunt an­xios, că am făcut un atac de pa­nică și m-a sfătuit să merg la un psihia­tru. Nu pot să cred că o boală psihi­că poate avea asemenea mani­fes­tări fizice. Dvs. ce mă sfă­tuiți să fac?
ZOLTAN
(Să nu vă despărțiți de tinctura de păducel, leacul suprem al inimii. Scrie pe ambalaj cum se folosește.)