Săptămâna 17-23 august

Tana Rosca
Marte retrograd în Capricorn, zodia în care capacitățile sale decizionale sunt cel mai bine puse în valoare, ne ajută să revenim asupra anumitor decizii, în special cele legate de carieră, de așa manieră încât să ni se deschidă perspective mai bune. Acest efect se va face simțit cu pre­că­dere de marți încolo. Spre ușurarea noastră a tu­turor dar mai ales a Leilor, Mercur, care tra­versează această zodie, revine în mișcare directă luni, deci de marți putem să rezolvăm neînțele­gerile din ultimele trei săptămâni, pe care le-am avut cu persoana iubită, copiii sau în cadrul unui proiect creativ. Joi, Soarele intră în zodia Fe­cioarei, prilej cu care le urăm acestora "La mulți ani!".

Semnele cardinale:

BERBECII
își regăsesc tonusul și pot corecta greșeli din trecut în privința re­la­țiilor cu autoritățile și/sau calea pro­fesională aleasă. Discuțiile cu persoana iubită sau copiii nu ar trebui purtate sub nicio formă luni, ci după ce Mercur își regăsește drumul înainte.
RACII care își petrec weekend-ul în­cer­când să-și dea seama în ce situații parte­nerul de cuplu sau de afaceri se înfier­bân­tă și ies certuri, vor putea găsi o abordare eficientă în a preveni asemenea conflicte. De marți în­cepând, se găsesc rezolvări și în probleme bănești.
BALANȚELE ocrotite de prezența mi­cului benefic Venus în semnul lor, pe care îl și guvernează, judecă cu înțelepciune situațiile pe care le observă în jur. Astfel veți reuși să corectați decizii mai puțin inspirate legate de casă sau familie. De marți se mai dreg relațiile sociale.
CAPRICORNII se lămuresc asupra unor probleme personale, cărora nu au reușit să le dea de capăt în primăvară. Aveți o re­­prezentare corectă asupra trecutului acum, dar nu inițiați nimic nou înainte de 28.

Semnele fixe:

TAURII
care s-au aflat în concediu în această perioadă se poate să fi întâmpinat greutăți, până luni inclusiv, posibil din partea autorităților. Nu-i nimc, măcar vă lămuriți ce aveți de făcut pe viitor, pentru a evita asemenea pro­ble­me. Nici cu șefii nu vă înțelegeți grozav, până marți.
LEII nu găsesc cuvintele potrivite până când Mercur, aflat în semnul lor, nu-și reia traseul direct, deci până marți. Luni e ziua cea mai dificilă, căci atunci se schimbă direcția. De marți e bine să regândiți modul în care vă exercitați autoritatea asupra cola­bo­ra­torilor.
SCORPIONII, aflați sub protecția marelui benefic Jupiter și a inspiratului Neptun, ignoră majoritatea problemelor din jur. Poate ar trebui să priviți însă mai atent ce se petrece în sfera carierei, să nu vă treziți prinși în încurcături. Îi priviți cu alți ochi pe unii amici.
VĂRSĂTORII își mai revin după tensiunile atât de solicitante din ultima vreme. De marți, majoritatea dintre dvs. își vor regăsi, măcar în parte, echilibrul. Mai ales că și ciondănelile cu partenerul de cuplu ori de afaceri încetează. Un dușman ascuns redevine în schimb activ.

Semnele mutabile:

GEMENII
cei umblăreți ar face bine să se ocupe de partener, la finele săptămânii, în loc să plece în excursii. Drumurile sunt riscante, mai ales luni, când Mercur schimbă di­recția, deci atenție maximă la volan.
FECIOARELE își procesează trecutul amoros sau felul în care au decurs relațiile cu copiii lor. S-ar putea să reveniți la o iubire mai veche ori să găsiți soluții mai ingenioase pentru disciplinarea celor mici.
SĂGETĂTORII se găsesc sub influența Lunii în semnul lor, la sfârșit de săpă­mâ­nă, așa că e ușor de înțeles de ce preferați să stați acasă ori să vă vedeți cu familia. În călătorii nu v-am sfătui să plecați până marți.
PEȘTII se gândesc la chestiuni pro­fe­sionale, pe final de săptămână. Poate, ca urmare a unor discuții purtate cu prietenii, cu care ați vorbit și în primăvară. De marți, ideile se limpezesc. Fiți atenți ce mâncați, luni, stomacul e sensibil, la fel și colegii, la cuvinte necugetate.