"Pe sora mea o chinuie durerile de genunchi"

Cititor Formula AS
"Am fost diagnosticată cu chist dermoid ovarian stâng"

În urmă cu doi ani, la un control de rutină, mi s-a pus diagnosticul: chist dermoid ovarian stâng de 7 cm/6 cm. Mi s-a propus intervenția chirurgi­cală, însă aș vrea să evit operația. Dacă știe cineva un tratament naturist pentru a mă vindeca de această tumoră, îl rog să mi-l spună și mie. Vă mulțumesc din suflet!
ANAMARIA F.

"Pe sora mea o chinuie durerile de genunchi"

De aproape o lună, sora mea, în vârstă de 16 ani, se plânge de dureri foarte mari de genunchi. Mama a fost cu ea la mai mulți medici, dar ni­meni nu a putut să spună ce are. I s-au făcut ana­lizele de sânge și rezultatele au fost foarte bune. Nici radiografia la genunchi nu a arătat că ar fi ceva în neregulă. Nu s-a lovit, dar o doare foarte tare când merge mai mult sau când urcă scările. Până acum a făcut tratament cu Arcoxia (pastile) și s-a uns cu Ibalgin, dar nu se vede vreun rezul­tat. S-a mai confruntat cineva cu o asemenea situație? La ce specialist să mai mer­gem? Vă mulțumesc și aștept răspunsurile dvs.
LAURA - Cluj

"Mama lăcrimează excesiv după operația de cataractă"

Mama mea, în vârstă de 78 de ani, s-a operat de cataractă anul tre­cut - în septembrie la ochiul stâng și în decembrie la ochiul drept. În luna martie a început să lăcrimeze excesiv la nivelul ambilor ochi. Am adus-o în oraș, la control, la medicul care a operat-o. Acesta i-a recomandat două tipuri de picături cu care a făcut tratament două săptă­mâni (perioada prescrisă), dar nu se vede niciun rezultat. Am vrut să o aduc din nou la control, dar mama refuză, regretând chiar că s-a operat. Știe cineva vreun leac pentru problema ei? Are mare încredere în remediile naturiste. Cu mulțumiri,
ANCA D. - Iași

"Am o stare foarte proastă, dar toate analizele ies bune"

Dragi cititori, de câteva luni mă confrunt cu niște stări zil­nice greu de suportat. Am 32 de ani și până acum am fost un om perfect sănătos, fă­ceam multă mișcare (alergam în fie­care seară 10 km), am o dietă sănătoasă, cu multe legume și fructe, lactate, ouă, pește și câteodată pui. Când am început să mă simt rău, am mers la doctorul de familie, care m-a trimis apoi la spe­cialiști, pen­tru investigații. Ana­lizele de sân­ge - bune; con­sultul la en­do­cri­nologie - la fel; com­pu­terul tomo­graf și RMN-ul nu evi­den­țiază nicio problemă; con­sultul oftal­mo­logic - sănă­tos cli­nic. Cu toate astea, eu nu mă simt bine. Redau simpto­mele, în spe­ranța că cineva a trecut prin aceeași situație și a găsit și solu­ția: fur­nicături în picioare, spas­me mus­culare (mai ales seara), presiune intra­cra­niană, senzație de căldură intensă în tâm­ple, dureri de cap difuze, persis­tente, care se am­plifică spre seară, a­morțeli ale mâi­nilor și pi­cioarelor, intole­ran­ță la lumi­nă și une­ori la zgo­mote, lip­să de con­centrare, somn de proas­­tă ca­litate, cu în­treru­peri dese, sen­zație de sufo­care, mici pro­ble­me de memorie. Men­­ționez că cel mai mult mă deranjează presiu­nea intracrania­nă. Une­ori e atât de puternică, încât am impresia că îmi scoate ochii din orbite. Nu mai rezist! Am început să fiu ner­vos, randa­men­tul la serviciu a scăzut și mi-e tea­mă să nu-mi pierd și locul de muncă. Cum să mă concentrez, când simt în fie­care clipă că-mi ex­plodează ca­pul?! Eu nu mai știu încotro să o apuc. Îmi puteți da un sfat? Dacă a trecut cineva prin­tr-o situație si­milară, aștept să-mi scrie pe adresa revistei. Vă doresc sănătate!
A. G. - București
(Consultați un neurolog cu experiență. Iată o sugestie fericită: d-l dr. Petre Onaca de la Clinica BIO-MEDICA, București, tel. 021/311.77.93.)


"Am senzații neplăcute în picior, după operația de varice"

Mă numesc Alexandra, am 48 de ani și acum două săptămâni m-am operat de varice. Am optat pentru cea mai modernă și minim-invazivă metodă de tratament a varicelor - laserul endo­venos, cu anestezie lo­cală. Operația a decurs bine, n-am simțit nicio durere, am avut doar câ­teva mici hematoame. Conform reco­man­­dă­rilor, am început să port cio­rapi de compresie, dar am sen­zații neplăcute în picior: înțepături și dureri de mică intensitate, dar care sunt prezente și în re­paus. În plus, când mă ridic în picioare, am sen­zația că sângele năvălește pur și simplu în picior și asta mă sperie. Îi rog pe cei care au suferit aceas­tă intervenție să-mi spună cât timp durează recu­perarea și dacă au recurs și la alte remedii natu­riste. Cu mulțumiri,
ALEXANDRA

"Mi se umflă picioarele și obosesc foarte repede"

De aproape o lună mă confrunt cu o stare ciudată: rețin apa, picioarele mi se umflă atât de mult încât mă ustură pielea și obosesc foarte re­pede. În primele zile am băut ceai diuretic și picioarele au revenit la normal, oboseala a dis­părut. Dar cum am renunțat la ceai, am început să mă umflu din nou. Menționez că fac mișcare și nu mănânc sărat. De la ce să mă umflu?! Ca să pot funcționa, beau întruna ceai - cozi de cireșe, mătase de porumb, păpădie... Bag atâta lichid în mine, că am senzația de valuri în stomac când merg. La recomandarea medicului de familie, mi-am făcut analize pentru rinichi și un EKG, dar rezultatele au fost bune. S-a mai confruntat cineva cu a­ceas­tă problemă? Îmi puteți da un sfat? Cu mulțumiri,
MIOARA

"Sufăr de furunculoză"

Am 23 de ani și de cca doi ani, sufăr de furunculoză. Mă tratez, dar după doar două-trei luni, furunculele reapar. Cum pot scăpa de ele definitiv?
ROBERT