Săptămâna 10-16 august

Tana Rosca
Ultima eclipsă a acestui an ne întâmpină sâm­bătă, în zodia Leului. Deși este doar o eclipsă par­țială, are totuși o forță deosebită, din două mo­tive. Mai întâi, pentru că se petrece în Leu, zodia pe care Soarele eclipsat o guvernează, pe urmă pen­tru că atinge astrograma României cu și mai multă forță decât cea precedentă. După cum se știe din ve­chime, eclipsa de Soare afectează condu­că­torii ță­rilor vizate. Deoarece eclipsa se întâmplă în opo­ziție cu Soarele României, putem spune că și în opoziția politică apar probleme cu privire la ca­pacitatea de a contesta autoritatea existentă. Luni, Marte intră în Capricorn, fiind în mișcare retro­gradă. E bine că o face, pentru că în această zodie, energica planetă roșie știe să ia cele mai bune de­cizii (în termeni astrologici, spunem că este în exal­tare). Iar pentru că e în retrogradație, poate in­­terveni asupra unor decizii imperfecte luate cu circa doi ani în urmă, cel mai probabil în perioada aprilie-iunie 2016.

Semnele cardinale:
BERBECII își revizuiesc criteriile după care se îndrăgostesc, își cresc copiii sau își manifestă creativitatea. Direcția în care să vă orientați puternica energie vă rămâne însă neclară până luni, deci nu încercați să vă forțați să luați decizii înainte.
RACILOR li se prezintă posibilitatea de a câștiga bani în altă manieră decât au făcut-o până acum. E însă important să vă duceți cu gândul în urmă, la sfârșitul lui martie-mijlocul lui aprilie, pentru că până când nu veți finaliza lucrurile începute atunci, nu veți putea începe bine.
BALANȚELE privesc cu alți ochi ac­tivitățile mondene și pot reconsidera în­treg cercul lor de prieteni. De luni, Marte vă ajută să luați decizii familiale inspirate.
CAPRICORNII reconsideră anumite inves­tiții. Unele pot fi materiale, iar o analiză obiectivă vă arată că ar trebui să vă retrageți, altele țin de cunoașterea ezoterică. Începând de luni, veți ști fără greș ce anume să alegeți.

Semnele fixe:
TAURII n-ar face bine să petreacă sfârșitul de săptămână mai ales sâm­bătă cu cei din familie, în special dacă puști­mea face parte din anturaj. Se pot isca discuții neplăcute, care să ducă la discordie.
LEII se confruntă cu felul în care și-au gestionat până acum autoritatea, mai ales față de copii și de subalterni. Aceia dintre dvs. care au tratat autoritatea ca fiind responsabilitate ar trebui să facă acum un pas îna­inte. De luni, luați hotărâri inspirate la serviciu.
SCORPIONII sunt îndemnați de eclipsa de Soare să-și facă bilanțul în pri­vința carierei. V-ați atins obiectivele? Subor­donații vă privesc cu respect sau res­pectă doar funcția pe care o ocupați? Întrebați-i pe amicii dvs., începând de luni, atunci când nu vă este clar răspunsul.
VĂRSĂTORII, aflați sub imperiul energiei lui Marte în semnul lor până luni, doresc să dea tonul în cuplu. S-ar putea să fiți însă surprinși, constatând că autori­tatea dvs. este contestată cu argumente solide din trecut de partenerul sau perechea dvs.

Semnele mutabile:
GEMENII se simt mai puțin siguri pe ei dacă se întâlnesc cu persoane mai au­to­ritare dintre rudele, amicii sau vecinii lor. Se poate ca acest complex să vă fi fost indus în primăvară. De luni începând, puteți inaugura o afacere promițătoare.
FECIOARELE care ies în lume sâm­bă­tă ar putea comite niște gafe care să le atragă dușmănii inveterate. Dvs. nu veți ști probabil nimic despre aceste animozități, vă veți izbi doar de obstacole inexplicabile.
SĂGETĂTORILOR le pasă mult cum sunt priviți de ceilalți. Nu este vorba nea­pă­­rat de faimă, cât de prestigiu. Este po­si­bil ca eclipsa de sâmbătă să vă schimbe pers­pec­tiva asu­­pra acestor lucruri. Luați în seamă ce spun cei tineri.
PEȘTII fac bine dacă se ocupă de sănătate în weekend, mai ales sâmbătă, când eclip­sa le va trimite simptome precise. Înce­pând de luni, ar fi bine să fiți atenți la sfaturile prie­tenilor, care pot fi excelente pentru dvs., cu con­diția să le urmați.