"Sora mea are degenerescență cortico-cerebrală"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru LYDIA D. - Iași, F. AS nr. 1298)

Sora dvs., fiind diagnosticată și cu osteoporoză severă, va trebui să evite factorii nutriționali care creează pierderi excesive de calciu în urină și care sunt: zahărul, cafeina, alcoolul, sarea, alimentele procesate.
Calciul provenit din fructe verzi și din legume verzi crește densitatea minerală a oaselor, reducând riscul de osteoporoză. Dieta să fie echilibrată cu cantitatea corectă de alte vitamine și minerale care ajută calciul să fie absorbit și utilizat pentru hrana oaselor. Între acestea sunt: magneziul, care se găsește în spanac, curmale, polen, sfeclă roșie. Potasiul - se găsește în banane, mazăre, polen, praz. Surse de vitamina D sunt: soarele de la 8 la 10, produse lactate fortificate, ciuperci, suplimente. Salvia, rozmarinul și cimbrul pot inhiba distrugerea masei osoase, care duce la osteoporoză. Densitatea osoasă depinde și de exercițiile fizice. Când orga­nis­mul e supus periodic exercițiilor cum e mersul, se depozitează mineralele în oasele picioarelor, în șolduri și în coloana vertebrală. Lipsa exercițiilor regulate accelerează pierderea masei osoase. Și ar­gila, semințele de țelină, fructele de soc contribuie la întărirea oaselor. (Se poate face comandă de argilă la telefon 0788/23.38.73.)
Pentru ateromatoza de la nivelul carotidelor, doc­torul Joel Fuhrman recomandă o alimentație aproape lipsită de grăsimi saturate, de grăsimi trans (colesterol) timp de șase săptămâni. Ateroamele din interiorul vaselor sanguine scad ca dimensiune proporțional cu scăderea în greutate, cu restricția calorică și reducerea grăsimilor, spune un clinician care vede câte 5000 de pacienți pe an. Un rol im­por­tant îl are ceaiul din fructe și flori de păducel. Crește elasticitatea arterelor, având efect dizolvant asupra plăcilor de aterom.
Și Tanakanul sub formă de pastile mărește cir­culația sângelui și a oxigenului în creier. În plus, e necesar să se consume zilnic câte 40 g nuci crude și câte o lingură de semințe de in râșnite. Să se folosească numai ulei de măsline extravirgin, ulei de rapiță presat la rece. Pe lângă dieta de origine vegetală se poate introduce un aport de proteine de origine animală de 10%. Doctorul Cedra de la Universi­tatea din Florida recomandă pectina din grepfruit, care are însușirea de a dizolva placa de aterom și de a îndepărta depunerile din artere. Cred că acest medicament se găsește la unele farmacii din Iași și Bu­curești. Poate și la magazi­nele na­turiste.
Să se aibă în vedere și uleiul de somon Omega 3, care are o concen­tra­ție mare de acizi grași DHA, im­portantă pentru funcționarea normală a creie­rului și pentru reducerea pro­cesului inflamator din creier.
Doctorul Jean Valnet recomandă cura cu 30 de lămâi. Acestea se iau în 10 zile 1 2 3 4 5 5 4 3 2 1. Recomandă și argila.
Amețeala poate fi datorată lipsei de irigare a creierului cu sânge, din cauza arterelor înfundate. La reco­mandarea medicului se pot lua Ta­nakan, Coenzima Q10, lecitină, us­turoi și alte medicamente. Să se evite stresul. Să se aibă în vedere somnul și exercițiul fizic. Cei care nu pot merge, să facă exerciții cu brațele, cu greutăți ușoare.
Niciun tratament prezentat în acest răspuns nu se poate substitui consultației medicale. Deci, cereți sfatul doctorului care are cunoștințe solide și vă va oferi informații utile în privința celor menționate mai sus.
Vă doresc multă sănătate!
EMILIA S. - Bicaz

"Tata are picioarele umflate și din ele curge un lichid"
(Răspuns pentru TINCUȚA, F. AS nr. 1316)


Stimată doamnă, încercați să-i faceți tatălui dumneavoastră, seara, înainte de culcare, o baie la picioare cu apă călduță, în care s-a pus un ceai mai concentrat din flori de fân. Baia nu trebuie să dureze mai mult de 20 minute. Apa nu trebuie să depășească jumătatea pulpelor. Această baie se face de 2-3 ori pe săptămână.
Vă doresc numai bine,
DUMITRU NEGULESCU - Buzău

"Sinuzita cronică se poate vindeca naturist?"
(Răspuns pentru Mihai - Piatra Neamț, F. AS nr. 1316)


Domnule Mihai, sunt con­vins că suferința despre care scrieți, după 32 de ani, a devenit o mare provocare pentru dvs. Am studiat problema și, în mai multe cazuri am recomandat tratamentul cu hrean, pe care l-am găsit în practicile din Si­beria. Sinuzitele de peste un an au fost vindecate definitiv și în cel mai scurt timp. Iată rețeta: se rade hrean, o lingură este suficient, se pune pe o bucată de pânză roșie și se îndoaie odată, apoi se stropește cu 4-5 picături de oțet de mere! Se așează pe frunte, deasupra ochilor și se fixează cu un tifon, păstrând compresa maximum 25 de minute. După ce o în­depărtați, ungeți locul respectiv cu alifie de mușe­țel.
Vă propun să aplicați și un alt remediu - alter­nativ cu celălalt - numai câteva zile, și care este tot așa, extrem de eficient. Rețeta: puneți câțiva cartofi mărișori, bine spălați, la fiert. Se scot pe o farfurie și se despică, apoi, cu un prosop peste cap, se stă deasupra aburilor fierbinți care se degajă din cartofi. Bine ar fi să faceți tratamentul seara, înainte de culcare. În câteva zile vă găsiți alinarea, liniștea și veți uita de necaz. Dacă este necesar mai repetați după 2-3 zile procedura.
Vă previn că efectul este maxim și surprinzător de puternic, numai dacă aplicați procedeul cu suficientă încredere. Reînnoiesc mulțumirile și prețuirea specială pentru minunata revistă AS.
Niculae Bica - tel. 0753/52.22.37

"De trei ani mă chinuie dermatita seboreică"
(Răspuns pentru ALINA, F. AS nr. 1317)


Pentru a preveni dermatita seboreică de care suferiți, treceți la un regim ali­mentar fără carne de porc, mezeluri și oțet alimentar. Pentru spălarea capului folosiți numai șampon neutru (de copii) iar părul se va clăti cu ceai concentrat de pelin.
Să auzim numai de bine!
DUMITRU SCOICĂ - D.T. Severin

"Știe cineva un leac să-mi vindec picioarele bolnave?"
(Răspuns pentru MARIANA I. - Slatina, F. AS nr. 1319)


Durerea de picioare poate fi provo­cată de boli cum ar fi: artrita, diabetul zaharat, o boală a tiroidei sau o circu­lație deficitară. Pentru un tratament reconfortant, pentru a ameliora durerile, faceți băi alternative astfel: luați un lighean și-l umpleți cu apă rece și altul cu apă caldă cât puteți suporta. Stați pe un scaun și țineți picioarele timp de 5 minute în li­gheanul cu apă rece, apoi treceți la ligheanul cu apă caldă.
Acest procedeu ajută la dilatarea și contracția vaselor de sânge, stimulând circulația.
* Faceți băi cu apă caldă în care adăugați câteva picături de ulei de mentă, de eucalipt și de roz­marin. Baia să dureze timp de zece minute. Dacă n-aveți la îndemână aceste uleiuri, pregătiți o cană cu ceai de mentă foarte concentrat pe care-l adăugați în apă.
* Faceți frecții cu unguente ca: Diclofenac, Voltaren etc. Puneți comprese cu oțet de mere sau cu bitter suedez. Înainte ungeți locul cu alifie de găl­benele, aplicați frunze de varză crudă pe care pu­neți bitter suedez, aplicați com­presa pe locul dureros și legați cu o bucată de pânză.
* Beți infuzie din: urzică, sal­vie, coada-calului, în ames­tec sau se­parat în care adău­gați și câte o lingură de bitter suedez. Ceaiurile se beau ne­îndulcite sau îndulcite cu miere polifloră.
* Feriți-vă de frig și ume­zea­lă. Purtați încălțăminte corespun­zătoare. Vă doresc toate cele bune!
MIRCEA ZAMFIR - Drăgășani

"Caut leac pentru tuse"
(Răspuns pentru ANA - București, F. AS nr. 1323)


Doamnă Ana, întrucât și eu am trecut prin aceleași clipe de căutare și de bătut la ușile doctorilor cu problema de sănătate cu care soțul dvs. se confruntă, încerc să vă ajut. Niciodată nu am avut un diagnostic exact, dar tusea care nu mă lăsa să dorm în tot timpul anului mă punea pe gânduri, atât pe mine, cât și pe doctorii pe care îi vizitam și care încercau să-mi găsească baiul. Tratamentul cu antibiotice pe care l-am făcut de-a lungul a doi ani de zile nu numai că nu m-a ajutat cu nimic, dar mi-a adus și o candida și, în același timp, o constipație de care am crezut că nu voi mai scăpa niciodată. Mergând în vizită la un doctor de plămâni (aș putea să spun una dintre personalitățile în domeniu din Austria), mi-a recomandat să încerc niște produse naturale. Mare mi-a fost surpriza când am intrat în posesia remediilor, erau tocmai din România, din țara mea. Am început cura cu aceste remedii ale doamnei dr. Himovith și în nu­mai câteva luni m-am pus pe picioare.
Ulterior, am întâlnit și alte persoane cu proble­me ale plămânului, la același medic, și care trecu­seră peste diferite forme de boli. Nu am să uit nicio­dată povestea unui țăran de lângă Cluj, pe care doc­torul curant îl trimisese acasă, din cauza unei tu­mori gigant la plămân, pentru care nu putea să facă nimic.
Moșul, care nu era cu mult mai mare decât mine, dar așa obișnuiam să-i zic, avea o fată farma­cistă care a decis să-și ducă tatăl în Austria la un control, iar aici și-a găsit leacul, produsele d-nei dr. Himovith, pe care a început prima dată să le ia din Austria și apoi din România, iar povestea noastră s-a petrecut acum 7 ani și iată-ne, atât eu, cât și mo­șul, suntem în viață și cu o poftă nebună de viață. Iar dacă în România mai citesc câte un ziar este numai "Formula AS", despre care am auzit tot în Austria. Așa că doamna Ana, nu vă mai pierdeți timpul și luați-i soțului dumneavoastră aceste pro­duse, care cu siguranță îl vor ajuta, atât pe el, cât și pe dumneavoastră. Eu vă doresc noroc și să dea Dumnezeu să vă întoarceți cât mai repede la o viață normală. Relațiile necesare despre aceste pro­duse, de la acest număr de telefon: 0748/11.24.20.
Cu stimă,
DECEBAL