"Solicit leacuri naturiste pentru multele boli ale mamei"

Cititor Formula AS
"Există tratament pentru boala Behcet?"

Aș dori să știu dacă există tratament pentru boa­la Behcet. Cineva foarte drag mie suferă de această boală și nu știu cum să-l ajut. Boala Beh­cet, la persoana de care vă vorbesc, a început cu afte în gură, apoi inflamare oculară, care a nece­sitat tratament cu cortizon, apoi a ajuns la cata­ractă și a avut operație la ambii ochi. Aftele au apărut la începutul anului trecut. De asemenea, a apărut o iritație pe cap, tot anul trecut. A fost la me­dicul dermatolog care a spus că el bănuiește că e vorba de boala Behcet. A făcut numeroase teste și s-a dovedit a fi această boală. Acestei persoane i-a afectat cel mai mult vederea. Este în tratament la doctorul oftalmolog.
Întrebarea mea este dacă cineva știe un medic în țară sau în afara țării noastre care tratează această boală sau rețete naturale folosite de cineva în tratarea acestei boli care este foarte rară. Numele bolii este dat după medicul turc Behcet.
Vă mulțumesc din suflet,
VIORICA

"Cum să-mi ajut fiul, bolnav de rectocolită hemoragică?"

Fiul meu, în vârstă de 38 de ani, muncește și trăiește în Italia de 15 ani. Anul trecut, timp de aproape o lună, a avut multe scaune moi cu sânge. A mers la doctor și a fost diag­nosticat cu rectocolită hemo­ragică. A urmat tratamentele pre­scrise, dar e foarte slăbit și la ulti­mele analize a reieșit că este și anemic. Am în­țeles că rectocolita hemoragică nu se vindecă, ci doar se ameliorează. Vă rog să ne aju­tați cu un sfat sau un tratament. Vă mulțumesc!
LIVIA - Padova

"Solicit leacuri naturiste pentru multele boli ale mamei"


Vă rog să mă ajutați cu o problemă de care suferă mama mea în vârstă de 81 de ani, diabetică - insulinodependentă, hiperten­sivă - sub tratament, operată de cancer de colon de două ori la in­tervale de 8 ani. Acum o lună a făcut endoscopie și colono­sco­pie, deoarece acuza balonări, stări proaste la stomac, o respi­rație îngreunată. În urma anali­zelor s-a stabilit că are foarte mulți polipi (are o dispoziție ge­netică), dintre care unul mai mare care sângerează în stomac. Biop­sia: polipi benigni. I s-au scos 10 po­lipi din stomac, dar are și helicobacter pylori. A primit tra­ta­men­tul alopat cu anti­bio­tice, dar nu îl su­portă, se simte foar­te rău. L-a mai fă­cut cândva și s-a simțit la fel. Acum nu are poftă de mân­care, are hi­per­aciditate gastri­că, e lipsită de putere. Puteți să-i recomandați un regim alimentar și un tratament din plante cu care să rezolve aceste probleme?
Aștept un sfat, mai ales de la d-l dr. Mircea Peia. Vă mulțumesc,
ANI GERA (fiică)

"Nu mă pot vindeca de hidrosadenită"

Dragi cititori, de mai bine de un an, mă chi­nuie o hidrosadenită la subrațul drept (o infecție a glandei sudoripare, pentru care am fost operat). Am fost diagnosticat cu stafilococ alb de coa­guloză negativă. În prezent fac autovaccin și în urma unei ecografii mi s-a găsit și ficatul mărit, probabil de la atâtea medicamente. Îmi puteți da un sfat? Vă mulțumesc anticipat!
DORU - Galați

"Ajutați-mă să scap de bacterii și ciuperci!"

Vin la dvs. cu rugămintea să mă ajutați să scap de trei necazuri ca­re-mi fac viața un chin. Se numesc Gardnerella, candida albicans și Pseudomonas aeruginosa, scor de creștere +4. Menționez că tratamen­tul recomandat de medic cu Tavanic nu a dat rezultate. Ce aș putea face în sensul ăsta, benefic pentru sănătatea mea? Cei ce știu cum să mă sfătuiască o pot face în paginile revistei "Formula AS" sau pot să mă sune la tel. 0758/49.37.85. Mulțumesc!
MIOARA MATEI

"Sufăr de cistită interstițială"

Am 39 de ani și de curând am fost diagnosticată cu cistită interstițială. Am aflat că nu există vinde­care pentru această boală, ci doar tratamente care îi pot ameliora simptomele. De aceea aș vrea să pot comunica prin intermediul revistei cu alți cititori care au această pro­blemă și care mă pot ajuta. Vă mulțumesc!
ANGELA

"Caut draniță de calitate pentru refacerea unei case vechi"


Fac un apel la oamenii din țară, cititori ai acestei reviste, să mă informeze unde pot găsi să cumpăr draniță de calitate pentru acoperirea unei case ca de muzeu. Casa este foarte veche și îmi doresc să o refac în amintirea părinților care nu mai trăiesc. Vă mulțumesc pentru tot ce faceți pentru oa­meni!
VIORICA MOLDOVAN - Suceava
(Cine mă poate ajuta cu o informație, găsește telefonul meu la redacție.)

"Doresc datele de contact ale unui cercetător român din SUA"


Sunt o cititoare fidelă a revistei dvs. și aș dori să aflu informații despre un cercetător din Ploiești, care a plecat în SUA acum 20 de ani. Știu că făcea cercetări în domeniul pe­trolului rafinat, pentru obținerea de produse na­turiste. Poate știe cineva un număr de tele­fon, numele și adresa persoanei. Vă mulțu­mesc anticipat!
IOANA C.