"Cu ajutorul argilei și cu mila lui Dumnezeu, sunt pe picioarele mele"

Cititor Formula AS
Sunt un român de 61 de ani, originar din locali­tatea Saravale, județul Timiș, care trăiește acum în SUA.

În toamna anului 2016, pe 30 octombrie, m-am simțit foarte rău și am fost internat în spital. După două săptămâni de tratament intensiv și admi­nistrarea a circa 15 medicamente zilnic, situația mea mai rău se agravase. Doctorii mi-au spus că, dacă nu accept să fac dializă zilnic, voi muri. Mi s-a montat branula la mâna stângă și după două săptămâni de dializă la spital, am fost transferat la o clinică de dializă, la care mergeam de trei ori pe săptămână, unde stăteam vreme de patru ore și-un sfert, pentru ca aparatele să-mi curețe sângele. Am trecut prin momente foarte grele: mai întâi am fost transportat pe brațe, apoi am mers în căruciorul cu rotile, cu însoțitor, și, într-un final, când mi-am mai revenit, puteam să merg singur, sprijinit în baston. Am avut mare noroc că am fost ajutat permanent de cei doi copii și de soția mea. Însă rezultatele dializei nu erau tocmai bune - doctorii de la centrul de dializă mi-au spus că dacă nu voi face transplant de rinichi urgent, nu voi scăpa de dializă niciodată.
Într-o zi, am fost vizitat de un prieten de familie, care mi-a arătat pe pagina de internet a "Formulei AS" un articol amplu despre d-l ing. Mircea Bocan și argila sa tămăduitoare. Orice om, când ajunge în cea mai adâncă disperare, încearcă orice pentru a se salva. Așa și eu: mi-am zis că nu strică să încerc și această argilă, care s-ar putea să mă ajute sau chiar să mă salveze. Mi-a fost foarte greu să aduc argila ALGO în SUA. Într-un final, a ajuns coletul cu "pă­mânt de flori" - singura formă sub care am reușit s-o aduc, fără formalități vamale și licențe de import. Pe 13 februarie 2017, am început cura cu argilă - timp în care rinichii mei mai lucrau doar la aproximativ 5% din capacitate. După câteva săptămâni, am înce­put să mă simt mai bine, iar lună de lună, rezultatele analizelor de sânge erau din ce în ce mai bune. După trei luni, am reușit să merg singur cu mașina, de trei ori pe săptămână, la centrul de dializă.
În luna ianuarie 2018, mi-a fost redusă dializa la două zile pe săptămână. În 17 aprilie 2018 am avut ultima programare - doctorul mi-a spus că nu mai trebuie să fac dializă. De atunci, în fiecare lună merg la control, unde mi se fac analize de sânge și urină. Rezultatele sunt bune și mă simt foarte bine! Cu aju­torul argilei și cu mila lui Dumnezeu, sunt pe pi­cioarele mele și pot să mă bucur de familie și de viață.
Dragi oameni care citiți aceste rânduri, aș putea scrie un roman întreg, numai prin câte am trecut! Să nu vă închipuiți că am scris această scrisoare pentru a face propagandă sau vreun favor cuiva. Totul este perfect adevărat, martor mi-e bunul Dumnezeu! Vreau doar să vă rog să încercați, dacă treceți prin aceleași suferințe, acest leac vechi de când lumea, și veți vedea cu ochii voștri de ce argila este numită "îngerul pământului"!
Închei aceste rânduri cu mult respect pentru cei ce le-au citit și cu mulțumiri d-lui ing. Mircea Bocan și echipei sale, care m-au salvat de suferințe!
MOISA ARDELEAN - Grand Prairie, TX, USA.

(D-l Mircea Bocan poate fi contactat la tel. 0788.233.873. Argila ALGO poate fi comandată la tel. 0258.865.677)