Cazuri de extremă urgență

Cititor Formula AS
"Ajutați-mă pentru a-mi continua viața, așa cum vrea Dumnezeu"

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,
Mă numesc Țînțăreanu Lucreția și am 43 de ani. Locuiesc în Zimnicea. Vă scriu a treia scrisoare, cu aceeași rugăminte de a fi ajutată într-un moment de cum­pănă. În scrisorile anterioare, vă ceream ajutorul pentru a ajunge într-o clinică de specialitate, ca să fiu operată de o tumoră ovariană depistată la tomograf. Nu era vorba de plata operației, ci de tot ce presupunea această ne­norocire: drumuri la spital în primul rând, neputându-mă deplasa cu un mijloc de transport în comun. Trăiesc dintr-un ajutor social de 142 lei. Alte venituri nu am. Nu am fa­milie proprie, părinții au murit. Am fost operată pe 18 aprilie 2018, la Spitalul de Urgență Militar "Carol Davila" din București. Mi s-a îndepărtat tot aparatul ge­nital. La cinci zile după operație, am plătit o altă mașină, din bani împrumutați, ca să ajung înapoi acasă. A trebuit să plătesc un cadru medical care să mă panseze, să cum­păr pansamente sterile, dezinfectante. Trebuie să merg lunar la control. Am nevoie de ajutor financiar și pentru a-mi lua medicamentele necesare altor boli cronice care mă chinuie, pentru alte drumuri pe care trebuie să le fac la control, deoarece biopsia, după cum mi-a spus doamna doctor, nu a fost bună. Am slăbit foarte mult, nu am bani pentru hrană, pentru medicamente, nu mai zic de regim pentru ulcer. Până să-mi apa­ră necazul actual, am fă­cut menaj unei pensionare bă­trâne și fiicei acesteia, cu han­di­cap locomotor. Din ce să trăiesc acum? Ajutorul social e mic!
Nu pot să închei scrisoarea aceasta fără să nu vă mul­țumesc încă o dată pentru ajutorul oferit de Fundație și de mai mulți cititori în martie 2005, ca să-mi îngrijesc ma­ma, aflată în ultimele clipe de viață, și s-o înmor­mân­tez. Ajutați-mă, vă rog, încă o dată, pentru a-mi continua viața așa cum vrea Dumnezeu cel bun! Ajutorul îmi va fi de folos să mă fac bine și, pe viitor, să pot mun­ci. Pu­bli­cați-mi, vă rog, scri­soa­rea!
Vă doresc sănătate multă dum­nea­voastră, colectivului redac­țio­nal și cititorilor revistei.
Anexez: copii după acte me­dicale, cupon de ajutor social, re­țete pe care tre­buie să le cumpăr; copii după an­cheta socială de la Pri­mărie, care dovedește că sunt sin­gură și locuiesc în condiții precare de igienă (nu am baie și nici încălzire iarna) și de viață. Trei luni nu am voie să fac efort.
Mulțumesc din suflet!
ȚÎNȚĂREANU LUCREȚIA - str. Călugăreni, bl. 4A, sc. A, ap. 11, Zimnicea, jud. Teleorman

"Sunt năpădită de boli și de sărăcie"

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,
Mă numesc Popescu Ioana și am 76 de ani. Locuiesc în comuna Brânceni, județul Teleorman. Vă cer și eu ajutorul, pentru că sunt năpădită de boli și de sărăcie.
În 2012, după un an și mai bine de dureri de cap, am fost operată la Spitalul "Bagdasar Arseni" din București de o tumoră cerebrală. Am rămas cu pareză pe partea dreaptă, surditate și dureri de cap. Trăiesc dintr-o pensie de 520 de lei. Soțul mi-a murit, răpus de o boală incu­rabilă, în 1995. Am un fiu care locuiește cu familia, în satul Malu, județul Giurgiu. Am făcut tratament în urma operației, cât a putut fiul meu să mă ajute, deși are familie numeroasă, cu copii și socri, dar de doi ani, are și el pro­bleme de sănătate și trăiește dintr-o pensie pe caz de boa­lă. Sunt ajutată de Dumnezeu, care m-a trimis la dum­nea­voastră, și de vecinii din fața casei, de Mițuș Nico­leta, cărora vreau să le mulțumesc și în revistă, sunt oa­meni cinstiți, cu suflet mare, cu credință multă. Am ne­voie de medicamente multe, care nu se compensează. Nu­­mai unul din ele, Tanakan, costă 170 de lei, pe care trebuie să-l iau mai multe luni.
M-a sfătuit doctorul curant să fac o tomografie acum, când aceste dureri au devenit insuportabile, ca să vadă dacă nu s-a refăcut tu­mo­ra. I-am spus doc­to­ru­lui că nu am bani s-o plă­tesc. Se face la Spitalul Roșiori con­tra cost.
În 2015, am fost cu tri­miterea (pentru a câta oa­ră?) la medicul of­tal­mo­log de la Spitalul Ale­xandria și mi-a spus că am cris­ta­li­nul drept și stâng opacifiate și am nevoie de ope­rație. N-am avut posibilitate, cum n-am nici acum. Cu pareza pe ca­re o am, greutate în deplasare, durerile de cap per­sis­tente și vederea puțină, în toamna anului trecut m-am prăbușit la pământ. Salvarea mea a fost o vecină, care a che­mat am­bulanța și m-a transportat la Spitalul Ale­xan­dria, incon­știentă.
Ajutați-mă, doamnă Sânziana! Am nevoie de un ajutor financiar să mă pot opera de cataractă măcar la un ochi, că m-aș descurca mai ușor în situația în care sunt. Ori­cine poate să ceară relații la Primăria din satul Brân­ceni, unde se știe situația mea. Ajutați-mă, dragi cititori, care aveți părinți, rude apropiate, care trec sau au trecut prin suferință, care înțelegeți cel mai bine chinul meu. Sau cei care vor să facă un bine în fața lui Dumnezeu!
Anexez: copie după buletin, actul de deces al soțului, acte medicale, cupon de pensie, act de venit de la ANAF Alexandria (comuna Brânceni ține de această instituție), adeverință de la Primărie că locuiesc singură.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
POPESCU IOANA - com. Brânceni, str. Alexandru Macavei nr. 7, jud. Teleorman, cod 147035

"Nepoțelul meu, în vârstă de 5 ani, e bolnav de leucemie"

Bună ziua, mă numesc Năstase Ana, lo­cuiesc în ora­șul Piatra-Neamț. Sunt o bunică foarte su­pă­rată, dar cu mare credință în Dumnezeu. În­gri­jesc o ne­po­țică de 11 anișori, deoarece mama ei, adică fiica mea, este plecată cu cel de-al doi­lea copil, bol­nav de leucemie, în Italia, la tra­tament. Bă­ie­țelul în vârstă de 5 anișori a fost internat la Bucu­­rești, la Spitalul Fundeni, dar pentru că tra­tamentul necesar lipsea, a fost nevoită să ple­ce din țară, cu speranța că-l va putea salva. Ru­gă­mintea mea este să-i ajutați să poată sta aco­lo, pentru că ei nu au bani. Stau la Crucea Ro­șie.
Vă rog din suflet, să punem mână de la mâ­nă, să-i putem ajuta. Fiica mea este din luna mar­­tie acolo. Vă trimit toate documentele pen­tru a con­firma ade­vărul. Știu că aveți de ajutat mulți oa­meni, dar suntem disperați, căutăm să ne agățăm de orice. Mă voi ruga toată viața pentru cei cu suflet mare. Dum­ne­zeu să vă aju­te și lumina raiului să vă însoțească peste tot.
Cont deschis la BCR, Piatra-Neamț. RO 42 RNCB0318027438250001, titular cont Nanu Florica Daniela (fiica mea). Numărul de telefon al Danielei, în Italia, este 0039/389.043.9160
Telefonul meu, bunica Năstase Ana, este 0747/38.89.67.
Vă mulțumesc!
NĂSTASE ANA - Piatra-Neamț
(Scrisoarea este însoțită de certificat medical eliberat în Italia.)


"Ajutați-mă cum puteți și cu ce puteți"

Stimată doamnă director Sânziana Pop,
Mă numesc Pitulice Anica, am 59 de ani, locuiesc în Brăila, strada Graurului nr. 19, județul Brăila. Sunt foarte bolnavă. Am hernie de disc, obezitate, diabet zaharat tip II, dislipidemie, sunt bolnavă cu inima și rinichii. Nu am niciun venit. Nu am cu ce trăi. Mă plouă și în casă, nu am cu ce să-mi pot cumpăra rețete și medicamente, nu am bani de mâncare. Trebuie să merg din nou la doctor și nu am cu ce plăti consultația și cumpăra rețetele. Vă rog mult, nu mă lăsați, ajutați-mă! Nu mai pot să mă descurc, îmi este foarte greu, cheltuielile mă depășesc.
Vă rog mult să mă ajutați și pe mine cum puteți și cu ce puteți. Vă doresc multă sănătate și tot binele din lume.
PITULICE ANICA - str. Graurului nr. 19, Cartier Chercea, loc. Brăila, jud. Brăila
(Scrisoarea este însoțită de acte medicale.)