"Doresc leacuri pentru Alzheimer și pentru deochi"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru MIRCEA B. - Constanța, F. AS nr. 1264)

Competenți în boala Alzheimer (demență) sunt medicii specialiști neurologi, care în urma unor in­vestigații stabilesc tratamentul, eliberează rețete și... totul este gratuit. Este necesară o trimitere de la medicul de familie către neurologie. Pentru a reduce crizele menționate (și nu puține) necesită o internare de 2-3 zile într-un spital de psihiatrie. Ca tratament (lea­curi), Lăptișor de matcă, dimineața, pe stomacul gol, cu 1/2 oră înainte de micul dejun, 3-4 lingurițe pe zi rase (în cutie găsiți lingurița dozatoare din plastic); se mestecă încet, timp de 2-3 minute. Polen - cu 1/2 oră înaintea mesei de prânz, 4-6 lingurițe cu puțină apă, care se mestecă încet, ca și lăptișorul de matcă. Ambele au ca rol îmbu­nătățirea capaci­tăților mentale, a concentrării, redu­cerea stresului și a stării de nervozitate. Un lăptișor de calitate este cel importat din China și co­mer­cializat prin Ger­mania, se poate procura de la "Me­lidava" (dr. Cristina Aoșan, tel. 0740/20.50.40, 0768/19.29.39; puteți scrie la adresa: comuna Vârtej, jud. Galați). Alimentația trebuie să fie lacto-vegetariană, se poa­te consuma pește proaspăt gătit la grătar, sau fiert în ciorbă, pui de curte crescuți cu grăunțe (nu cu concentrate), 3-4 ouă fierte moi pe săptămână (nu prăjite). Carnea se poate înlocui cu ciuperci, dar gă­tite pe grătar. Cerealele au un mare aport de fibre care sunt determinante în procesul de detoxifiere. Să auzim numai de bine!
IONEL DUMITRAȘCU - Buzău

"Cum pot scăpa de flegma din gât?"
(Răspuns pentru GHEORGHE P. - Aiud, F. AS nr. 1299)


Stimate domnule, de aproximativ un an, și eu mă confrunt cu aceeași afecțiune ca și a dumneavoastră. Dar pentru că n-am avut dureri, nu m-am prezentat la medic. Totuși, mă de­ranja problema și, intrând într-o farmacie din Reghin, am întrebat-o pe doamna farmacistă ce îmi poate oferi pentru o secreție din gât "căreia nici nu știu cum să-i zic: spută sau altfel". "I-ați spus foarte bine", mi-a răspuns. Și mi-a dat niște tablete, ceva mai mari decât cele de mentosan, de culoare gri deschis, spre vernil, care trebuie supte când este ca­zul. Sunt de mare efect! Denumirea acestor tablete este Evital ACTI-REFLUX.
Vă doresc multă sănătate!
MARIA M. - Mureș

"La aproape 80 de ani, mama e chinuită de o bronșită"
(Răspuns pentru VALERIA P. - Galați, F. AS nr. 1301)


1. Cazurile de bronșită sunt cauzate de o infecție virală, bacte­riană sau de alergii. Se inflamează bronhiile, mucusul se acumulează și vă face să tușiți puternic, să faceți febră, vă dă oboseală, res­pirație șuierătoare până la sufo­care, transpirație. Aceste simpto­me dis­par după 10-12 zile.
* Ca tratament, luați ACC 500, sunt comprimate eferves­cen­te ca­re ajută la expectorație.
* Consumați multe ceaiuri de: cimbru, lumânărică, pătla­gină în amestec sau separat (2 lingurițe de plantă la 250 ml apă clocotită), infuzat, neîndulcit sau puteți adăuga miere după gust. Beți 2-3 căni pe zi.
* Echinachea - fortifică sis­temul imunitar și luptă îm­potriva bacteriilor (200 mg, de 3-4 ori pe zi).
* Inhalații cu abur (fierbeți apă în care adău­gați câteva picături de ulei de mentă, de pin sau de eucalipt). Ele ajută la înmuierea mucusului din căile respiratorii blocate.
* Beți sirop de muguri de brad.
* Faceți șodou (un ou crud, o bucățică de unt, o lingură de miere peste care turnați 250 ml lapte fierbinte) și beți seara înainte de culcare.
* Vitamina C ajută în lupta împotriva viusurilor respiratorii. Luați până la 500 mg pe zi.
Vă doresc multă sănătate!
E. ZAMFIR - Drăgășani

2. Pentru mama dvs. luați legătura cu domnișoara Lud­mi­la BZOVÎI, tel. 0733/02.45.21 - vă poate oferi cașete cu untură de bur­suc, despre care mulți au o pă­rere foarte bună privind însă­nă­toșirea persoanei.
Sănătate tuturor!
R.C. - București

"Tatăl meu are dureri mari, cauzate de gută"
(Răspuns pentru CORINA - Bistrița, F. AS nr. 1302)


Stimată doamnă, guta este o boală care apare de obicei la oamenii care mă­nâncă multă carne, sau consumă băuturi alcoolice. La aceste persoane apare un exces de acid uric în sânge, care apoi se localizează de obicei în mem­brele inferioare, în special la degetul mare, unde apar dureri. Pentru aceasta, vă recomand un trata­ment mai simplu și la îndemâna oricui. Faceți un ceai din următoarele plante: conuri de hamei, mătase de porumb, frunză de frasin, frunză de mesteacăn și frunză de arțar. Se amestecă în părți egale, se opăresc cu apă și din acest amestec se beau 3 căni de ceai pe zi, dimi­neața, la prânz și sea­ra. La o cană de apă se pune o lingură de plante din acest amestec. Nu se îndul­cește cu zahăr. Se face o cură de 3 săptămâni, după care se face o săp­tămână pauză, apoi cura se reia. Nu o să dis­pară durerile imediat, dar după o anu­mi­tă perioadă în­cep să se poto­lească, fără să re­vină vreodată. Și nu uitați: consu­mul de ceapă ajută foar­te mult la eliminarea acidului uric din orga­nism. Vă doresc numai bine!
DUMITRU N. - Buzău

"Caut rețete naturiste contra paraziților intestinali"
(Răspuns pentru V.I. - Vălenii de Munte, F. AS nr. 1304)


Vă ofer un citat din cartea unui mare cercetător, Eugen A. Pora: "Am întâlnit animale cu obiceiuri curioa­se", edi­tura "Dacia", 1978, pag. 40. "În co­pi­lărie, am su­ferit de tenie. Locuiam vara la bunici, la țară. A­veam o anemie accentuată și, nu rar, scaun sangui­nolent. Medicul a spus că am «viermi intestinali» și am urmat un tratament foarte curios: mi se dă­deau, dimineața, pe nemâncate, niște semințe de dovleac mărunțite în mojar, peste care se punea pu­țin zahăr și, după micul dejun, la 2 ore, mi se dădea o lingură de ulei de ricin. O cură ținea cam 2 săp­tă­mâni. L-am repetat de câteva ori. În fiecare zi eliminam bucăți de panglică, de circa 1 1/2 cm. Du­pă un timp, n-am mai eliminat și s-a considerat că am scăpat de paraziți. Nu peste mult timp, m-am refăcut". Multă sănătate!
R.C. - București

"Fiul meu suferă de epilepsie idiopatică"
(Răspuns pentru d-na MARILENA S. - Craiova, F. AS nr. 1309)


Stimată doamnă, pentru afecțiunea fiului dvs. (epilepsie idiopatică), vă recomand cu toată convin­gerea să o contactați pe d-na dr. Ioana Mîndruță, la Spitalul Universitar de Urgență - București. E-mail-ul d-nei doctor este ioanamindruta@me.com, iar referințe despre domnia sa puteți găsi la o sim­plă căutare pe internet. Cu ajutorul lui Dumnezeu și priceperea doam­nei Mîndruță sunt convins că totul va fi bine pentru băiatul dvs.
MIRCEA - Brăila