"Am o unghie încarnată. S-o operez?"

Cititor Formula AS
"Sufăr de amiloidoză primară. Există vreun leac naturist pentru această boală?"

Am fost diagnosticată cu această afecțiune în urmă cu trei ani. Boala a avansat foarte repede, mi-a afectat rinichii și am ajuns să fac dializă de trei ori pe săptămână. Medicii mi-au spus că un transplant nu rezolvă problema, deoarece cauza este structura anormală a celulelor albe din sânge. Nu am înțeles foarte bine explicațiile lor. Acum fac tratamentul recomandat, cu Dexametazonă. Cunoaște cineva un tratament naturist sau un medic specializat în această boală? Vă mulțumesc din tot sufletul.
LILIANA - București

"Ce pot face pentru o tumoră benignă sub braț?"

Acum câțiva ani, mi-a apărut sub brațul stâng un nodul mic, dar nu i-am dat importanță. Între timp, a crescut, ajungând de mărimea unei prune. Am consultat un medic, iar acesta mi-a spus că e o tumoră benignă și mi-a recomandat intervenția chirurgicală. Dacă știe cineva vreun tratament naturist pentru a mă vindeca de această tumoră fără operație, îl rog să mi-l spună și mie, sau să-mi reco­mande un terapeut. Cu mulțumiri,
AURA T. - Râmnicu Sărat

"Am o unghie încarnată. S-o operez?"

În urma unei lovituri, acum circa 4-5 ani, m-am ales cu o unghie în­car­nată. Îi rog pe cititorii dvs. să-mi spună dacă este bine s-o operez. Poate ar fi mai bine s-o tratez, dar cum și cu ce? Vă mulțumesc!
ALEXANDRA - Brăila

"Am mulți negi pe spate și pe piept"

Mă numesc Paulina, locuiesc în Brăila și vă cer ajutorul într-o problemă de sănătate. În urmă cu trei ani am fost internată în spital cu anemie și probleme digestive. După externare, cam la 5 luni, au început să-mi apară pe spate mulți negi care se extind și pe piept. Am încercat fel de fel de tratamente, dar degeaba, și mă gândesc cu groa­ză să nu se mărească. Am venit la dvs. cu rugămintea și speranța ca cineva care cunoaște vreun tratament să aibă bunăvoința să mă ajute. Vă mulțumesc din suflet! Cu respect,
PAULINA P. - Brăila

"Am infertilitate feminină. În afară de FIV, îmi recomandați și altceva?"

Adresez și eu o întrebare dis­perată, în urma aflării unui diagnostic de la medicul care se ocupă de infertilitate. Am 30 de ani și am fost diagnosticată cu infertilitate feminină, în sensul că am puțini foliculi și un AMH de 0,75, plus ovare îmbătrânite. Concluzia medi­cilor a fost clară: fertilizare în vitro (FIV). Menționez că sper­mograma partenerului nu e toc­mai grozavă, dar medicii nu s-au îngrijorat atât în privința lui, cât mai mult a mea.
Doresc să întreb cititorii dvs. ini­moși, dacă s-au con­fruntat cu o ast­fel de situație și dacă pot recomanda și alte variante, îna­in­te de protocolul FIV, care mențio­nez că este extrem de costisitor. Sau, dacă au tre­cut prin FIV, ce medici recomandă pentru trata­ment.
Aș aprecia și aș rămâne recunoscătoare dacă această întrebare și-ar putea găsi răspuns în pa­ginile revistei "Formula AS".
Mulțumesc și o săptămână cu spor!
ANDREEA IONEL

"Ce pot face? Băiețelul meu răcește întruna"

Dragi cititori, am un băiețel în vârstă de 4 ani, care, de când a răcit prima dată (pe la 7 luni), nu se mai vindecă. Face când bronșită, când larin­gită, când pneumonie... Cred că a făcut deja toate bolile aparatului respirator. L-am tratat la cei mai buni medici, i se făcea tratament, se simțea bine 3-4 săptămâni, apoi răcea din nou. Anul acesta, i s-au făcut o serie de vaccinuri pentru întărirea imunității, dar degeaba. Acum nu mai răcește la plămâni, dar face aproape săp­tămânal forme ușoare de gripă. Me­dicul îmi spune să am răbdare, că o să fie bine. Dar după jumătate de an de când i s-au făcut vaccinurile, el tot răcește. Dacă m-ați putea ajuta să-l vindec, v-aș rămâne veșnic re­cu­noscătoare.
LAVINIA - Brașov

"Aud permanent zgomote în ureche. Vreau să scap de acest chin"

Oare nu există niciun remediu pentru elimina­rea zgomotelor din urechi? Aud cum îmi bate inima (pulsul) în urechea stângă și mă deranjează mai ales noaptea. Am fost și la ORL-ist, și la car­diolog, dar fără rezultat. Am urmat timp de o lună un tratament cu un supliment alimentar, Acou­phenol, dar tot fără rezultat.
Dacă știe cineva cum se pot îndepărta aceste zgomote, rog să-i informeze pe cei interesați. Eu sunt unul dintre ei. Cu respect,
SIMON V. - Buzău

"Mama nu mai iese din casă din cauza problemelor intestinale"

Dragi cititori, vă rog să o ajutați cu un sfat și pe mama, în vârstă de 72 de ani. Din cauza problemelor intestinale, a ajuns să nu mai poată pleca de acasă. Imediat ce mănâncă, oricât de puțin, mama simte imperios ne­voia să meargă la toaletă și acest lucru se întâmplă de mai multe ori pe zi. De câte ori se ridică din pat, elimină un lichid maroniu. Când se duce a toaletă, elimină întâi mai mult lichid, apoi are scaun normal. A făcut mai multe trata­mente care nu au ajutat-o. Vă rog din suflet, dacă știți vreun leac na­turist, să ni-l comunicați prin intermediul revistei.
ELENA - jud. Vrancea