Un îndulcitor al obrazului - MIEREA

Iulia Vlad
- Aliment luminos și mira­cu­los, cu efecte puternice și în să­nătate, mierea este, totodată, un aliat de nădejde al obrazului, pe care îl tonifică, prin energia ei. Mai ales vara, când e prepa­rată proaspăt, zi de zi, de albine, li­coa­­rea dulce și aurie face mi­nuni la atingerea cu obrazul. În­cercați să vedeți da­că este ade­vărat -

Mască cu miere
Utilizarea mierii simple, în forma sa naturală, este una dintre cele mai bune modalități de a profita la maxi­mum de toate acele proprietăți care o fac unul dintre cei mai buni aliați ai fru­museții. O metodă simplă este aplica­rea unei măști cu miere.
Ingrediente: miere lichidă sau za­harisită.
Aplicați un strat subțire de miere pe toată fața, pe gât și decolteu, cu o miș­care circulară ușoară. Lăsați 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

Demachiant cu miere
Acest demachiant natural dizolvă rămășițele de machiaj și de murdărie și curăță pielea delicat, fă­ră să o a­gre­seze. Pie­lea ră­mâne suplă și cati­felată.
Ingrediente: o lingură cu miere li­chidă sau zaha­risită, o linguriță cu ulei de măsline sau de migdale.
Combinați cele două ingrediente în­tr-un mic recipient de sticlă și a­mes­tecați bine. Aplicați câte puțin în zonele pe care vreți să le curățați și ștergeți cu un tampon de vată, ume­zit în apă.

Exfoliant cu miere
Ajută la eliminarea celulelor moar­te și lasă o piele reînnoită și proas­pă­tă.
Ingrediente: 3 linguri migdale mă­­cinate, 2 linguri miere lichidă sau za­harisită.
Amestecați mierea și migdalele mă­cinate într-un castron până se for­mează o pastă lipicioasă. Aplicați-o când faceți duș, pe corp, cu masaj cir­cular. Se poate folosi și pentru ten.

Loțiune regenerantă cu miere
Ajută la prevenirea deteriorării pie­lii din cauza agresiunilor mediu­lui sau îmbătrânirii și accelerează proce­sul de reparare și regenerare a aces­teia.
Ingrediente: o lingură cu miere lichidă sau zaharisită, o linguriță ulei de măsline, o jumătate de linguriță suc de lămâie.
Amestecați ingredientele și apli­cați loțiunea cu un tampon de vată, cu masaj ușor. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă caldă.

Pentru estomparea cicatricelor, a urmelor lăsate de coșuri, a petelor
Ingrediente: 2 linguri cu miere lichidă sau zaharisită, o linguriță ulei nucă de cocos.
Amestecați ingredientele în­tr-un bol de sticlă sau por­țelan și aplicați preparatul obținut în zonele afectate, cu masaj delicat. Lăsați să acționeze 30 de minute și îndepărtați cu apă căl­­­duță. Repetați de 3 ori pe săptă­mână.

Mască reparatoare pentru păr deteriorat
Dacă doriți să hrăniți podoaba capilară și să pre­veniți deteriorarea părului, nu ezitați să folosiți miere. Este un adevărat bal­­sam reparator, și în combinație cu alte ingrediente va­lo­roase, efectul se amplifică.
Ingrediente: 2 linguri miere, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri gel aloe vera.
Amestecați mierea cu uleiul și ge­lul până la omogenizare. Aplicați pre­paratul pe părul umed și lăsați să ac­țio­­neze 30 de minute. Clătiți cu apă căl­duță, apoi rece. Repetați tratamen­tul de două ori pe săptămână.