Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Rețetă rapidă pentru vindecarea Trichomonas-ului

Mă adresez tuturor femeilor și fetelor care au avut neșansa să se "potcovească" cu Trichomonas, nesuferita scurgere vaginală de care eu m-am vin­decat doar după o săptămână de "luptă", făcând spă­lături dimineața și seara cu planta numită Mă­rul-lupului.
Rețeta: în 1-2 litri de apă rece se pun de seara (pentru ceaiul de dimineață) 2 linguri mărunțite de Mărul-lupului. Dimineața, se pune vasul pe foc și se aduce lichidul, cu plante cu tot, până la punctul de fierbere, lăsându-se să dea 2-3 clocote. Apoi va­sul se dă deoparte, se lasă să se răcească, se stre­coa­ră, și lichidul obținut e folosit pentru clisma vaginală (cu irigatorul). În aceeași dimineață, se pun alte 2-3 linguri de plantă la ma­ce­rat în apă rece, pentru clisma de seară, proce­dându-se în ace­lași fel (lichidul se fierbe ușor, se strecoară, se folo­sește). Tratamentul cu cele două spălături zilnice obligatorii, una dimineața și alta seara, se repetă o săptămână. S-ar putea să apară mâncărimi sau ustu­rimi puternice, dovadă că planta își face efectul. Vă dorește tuturor sănătate
Daniela I. - Ploiești


Alifie contra hemoroizilor

Vă propun o rețetă infailibilă, pe care am ex­pe­rimentat-o cu succese durabile chiar asupra mea. O știu de la o măicuță din Ardeal, care vin­decase cu ea o mulțime de lume.
Ingrediente: ceară de albine cât o alună, 1 lin­gură cu miere de albine (curată), 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui sau de măsline, 2 cm de frunză de aloe pisată (mai veche de 3 ani).
Se amestecă toate componentele într-un vas emailat, așezat pe foc potrivit, până se obține un li­chid omogen. Se toarnă în cutiuțe din plastic, se lasă să se răcească și, după o bună igienă locală, se unge locul afectat, până la vindecare. Cu această ali­fie am scăpat de operația de hemoroizi, care era iminentă. Sunt ani de zile de când nu mai am niciun fel de probleme.


Tratament pentru arsuri grave, de orice natură

Acest tratament este o minune dumnezeiască, și o spun din tot sufletul, cu toate că personal n-am citit nicăieri, în nicio revistă, vreo recomandare în legătură cu el. Rețeta mi-a parvenit cu 23-24 de ani în urmă, de la un coleg de serviciu mai în vârstă, despre care nu mai știu nimic, nici măcar dacă mai trăiește. Oricum, după atâta amar de vreme, mă bucur că am prilejul să-i mulțumesc. Unul dintre bă­ieții mei (pe când avea 6 sau 7 ani) a tras de pe aragaz o cratiță de apă care fierbea, opărindu-se cumplit pe burtică și pe ambele labe ale picioa­relor. Plângându-mă la birou de nefericita întâm­pla­re, fostul meu coleg mi-a recomandat o rețetă cu aju­torul căreia o cunoștință de-a lui își salvase soțul, cu arsuri foarte grave, externându-l din spital pe răspunderea ei (medicii îl țineau numai cu Mor­fină și Novocaină, așteptându-se să moară). Așa mi-am vindecat și eu copilul, fără să-l mai duc la spital.
Rețeta: se culeg frunze de liliac alb, care are florile simple (nu bătute). Ele pot fi proaspete, uscate sau culese de sub zăpadă, dacă se știe locul acestui liliac. Se pun frunzele la fiert (se apreciază cantitatea în funcție de suprafața afectată, cât să o acopere). Se fierb până când se înnegrește apa, se lasă să se răcească și când sunt călduțe, se scot frun­­zele și se aplică pe suprafața arsă (chiar ne­dezinfectată și chiar dacă are resturi de materiale arse). Se leagă cu pânză curată sau cu tifon și, timp de 24 de ore, se umezește continuu pansa­mentul cu apa în care au fiert frunzele. Sub niciun motiv nu trebuie lăsat pansamentul să se usuce, altfel frun­zele uscate agravează rana. După 24 de ore se scoa­te pansamentul, care va ridica primul strat de im­purități și arsura, lă­sând locul curat și sterilizat. În funcție de gravitatea arsurii, se repetă opera­țiu­nea încă 24 de ore, 48 ore etc., dar la fiecare 24 de ore trebuie înlocui­te frun­zele de liliac. Tot ce pot să vă spun este că eu am stat lângă copilul meu 48 de ore, zi și noap­­te, dar am avut imen­sa sa­tis­­fac­ție că s-a vindecat și nu i-au mai rămas niciun fel de ci­ca­trice. Pielea ră­mâ­ne catife­lată și elas­tică, fără ur­mele groaz­nice care ră­mân de obi­cei după ar­suri. De atunci, mă tot întreb cum de nu s-au făcut cerce­tări asu­pra efec­tului vin­de­că­tor al frun­zelor de liliac alb cu flori sim­ple, pentru că tratamentul ar­surilor este de-a dreptul miraculos.
Emilia P. - Brașov


Efectele terapeutice ale hreanului

Hreanul - o plantă insuficient cunoscută - are efec­te benefice asupra organismului. În rândurile care urmează, vă recomand câteva rețete de sănă­tate la care puteți apela cu încredere.
Tinctură de hrean. Se dă pe răzătoarea mică o rădăcină de hrean, se pune într-un vas și se aco­peră cu alcool alb. Se lasă la macerat câteva zile, apoi se strecoară, presând amestecul printr-un ti­fon. Recomandări: vindecă plăgile (ră­nile) necro­tice. Aplicarea tinctu­rii este dureroasă puțin, dar foarte eficientă.
Cataplasme cu hrean. Se cu­ră­­ță 1-2 rădă­cini de hrean, se spală, apoi se dau pe răzătoarea cea mică. Pro­dusul obținut se așază pe un tifon și se aplică pe ceafă. Reco­mandări: dă re­zultate foarte bune în vindecarea migre­nelor și a durerilor de cap.
Sirop de hrean. Se dă pe răză­toare o ră­dăcină de hrean, se adaugă 2 linguri cu miere, se amestecă bine și se lasă câteva minute la macerat. Se stre­coară, presând conținutul cu un tifon. Se obține siropul crud. Resturile care rămân în tifon se pun la fiert cu puțină apă (cât să le acopere) și miere. După fierbere, se strecoară prin presare, se lasă să se răcească, apoi se amestecă împreună cu siropul crud. Se iau trei linguri pe zi. Recomandări: în tuber­culoză pulmonară, bronșite cronice și afec­țiuni ale căilor respiratorii. Având calități rege­nerative și hipotensive, este recomandat în afecțiunile venoase ale bătrâneții și în hiper­ten­siune, alături de usturoi. Adăugat în diverse sa­late, vindecă tusea și gu­tu­raiul.
Dr. Viorica Roșu


Rețetă pentru diabet zaharat

Se culeg 40 de nuci verzi proas­­pete, se taie în patru - când sunt tinere, până nu le crește sâm­burele - și se pun în 2 litri de țui­că tare sau palincă. Sticlele cele mai bune sunt cele închise erme­tic. Se lasă la macerat 6-7 săptă­mâni. După acest timp, lichidul se strecoară. Se pun la fiert 2 l de apă cu 2 linguri cu zahăr și se fierb până ce se topește zahărul. Se lasă să se răcească și se ames­tecă lichi­dele. Se beau o lingură pe zi sau 3 lingurițe pe zi, înainte de masă.
Pentru diabet și reumatism, eficiente sunt și urzicile verzi și uscate, făcute ceai, fierte timp de cinci minute și infuzate tot cinci minute.
Maria P., asistentă medicală - Băile-Herculane, jud. Caraș-Severin


Leac pentru revigorarea organismului

În urmă cu mulți ani, mă simțeam destul de slăbit. E drept că fumam mult, dar mă alimentam nor­mal și nu sufeream de nimic. Un coleg din Bu­curești mi-a sugerat următoarea rețetă naturistă, pe care am experimentat-o mai ales în săptămânile când eram în delegație, pe teren. Rețeta, în cazul meu, a dat rezultate bune. Iată în ce constă:
Se ia conținutul unui borcan mic de iaurt (pe atunci erau borcanele de sticlă de 200 g), se pune într-o cană mai mare, la care se adaugă: o linguriță cu oțet de mere, o linguriță miere de albine și 20 g drojdie proaspătă. Se omogenizează bine tot acest amestec. Se bea întreaga cantitate numai diminea­ța, pe stomacul gol. Ce nu se consumă se aruncă. Tot timpul, produsul trebuie preparat proaspăt. După 20 de minute, se mănâncă ceva consistent.
Tratamentul durează 41 de zile și se face după următoarea schemă: 7 zile tratament, 10 zile pau­ză; 7 zile tratament, 10 zile pauză; 7 zile tratament.
Tratamentul se poate repeta la 2-3 luni (numai dacă e cazul).
Dacă cineva vrea să încerce, să poftească, și se va bucura sigur de forță și sănătate. E bine ca și noi, românii, să ne ajutăm între noi cu ce putem și să folosim mai puține medicamente, care sunt dău­nătoare și scumpe. Cu sinceră stimă,
Nicolae Z. - Deva, jud. Hunedoara