Înghesuială mare la NEVERSEA

Dana Ene
- Constanța se pregătește pentru cel mai mare festival de pe plajă din Europa -

La începutul lunii iulie, pe malul Mării Negre, vreme de patru zile și patru nopți, iubitorii de vacanțe bine ritmate vor putea să asculte muzică bună, să se bucure, să danseze, să admire marea, răsăritul soarelui și al lunii.
Pe plaja Modern din Constanța vor evolua peste 150 de artiști. Armin Van Buuren, The Script, Scooter, John Newman, Steve Aoki, Jonas Blue, Hardwell, Alan Walker, Steve Angello, Redfoo, Nina Kraviz, Pendulum, Jamie Jones, Galantis, GTA, Kungs, Tujamo, Yellow Claw și Axwell ? Ingrosso sunt doar câțiva dintre ei.
Cunoscut și îndrăgit DJ, Armin Van Buuren este unul dintre artiștii favoriți ai iubitorilor de muzică trance de la noi. Mixează muzică de la 14 ani și și-a lansat primul album de studio "76", în anul 2003, după care a urcat rapid în topuri. Cinci ani la rând, olandezul, acum în vârstă de 41 de ani, s-a clasat pe locul I în topul celor mai buni DJ-ei din lume, ba chiar a primit și o nomina­lizare la premiile "Grammy" în 2014, devenind astfel cel de-al patrulea artist trance din istorie propus pentru această prestigioasă distincție. De ani buni, Armin vine să concerteze și în țara noas­tră. A fost prezent la fiecare ediție a Festivalului UNTOLD de la Cluj, pre­zența lui pe litoralul românesc fiind o premieră.
Trupa rock irlandeză The Script este un alt invitat de marcă al festivalului din Constanța, unde va evolua în premieră pentru țara noastră. The Script este prezentă pe piața muzicală de 11 ani, timp în care a câștigat numeroase distincții, printre care și două premii "World Music". Irlandezii s-au bucurat de un succes nebun încă de la discul lor de debut, intitulat chiar "The Script" (editat în 2008). După cel de-al treilea album, ei dominau deja topurile și scena muzicală internațională, însă au avut parte și de clipe grele, în 2016, atunci când și-au suspendat orice activitate, pentru că solistul trupei, Danny O'Donoghue (37 de ani), a fost supus unei operații. Din fericire, n-a fost ceva grav, iar Danny a reușit să se refacă destul de repede, și în septembrie 2017, The Script au revenit pe piață cu un nou disc, "Freedom Child". Poate părea greu de crezut, dar această formație irlandeză de rock își are în Regina Elisabeta a Marii Britanii o adeptă înfocată. Ma­jes­tatea Sa le-a solicitat nenumărate concerte private, și chiar anul acesta, de ziua ei, irlandezii i-au cântat live "Happy Birthday!". Regina Elisabeta este un fan al emi­siunii "Vocea Marii Britanii", unde solistul trupei, Danny O'Donoghue, a fost jurat timp de doi ani.
Trupa Scooter urcă și ea, pentru prima dată, pe scena Festivalului "Neversea". Ori­ginară din Hamburg, for­ma­ția germană de tehno-dance are o mare experiență muzi­cală. S-a lansat în 1993, și de atunci încoace a acumulat nu mai puțin de 80 de discuri de aur și platină în diverse țări și a vândut peste 30 de milioane de albume. Sub în­drumarea lui H. P. Baxxter (pe numele său real Hans Peter Geerdes - 52 ani) - singurul membru constant al trupei, Scooter a lansat 19 discuri, cel mai recent dintre ele intitulat chiar "Scooter Forever", apărând pe piață anul trecut. Din repertoriul nemților nu vor lipsi cele mai cu­noscute hituri: "Maria", "The logical song" sau "Nessaja".
Steve Aoki este, și el, un alt invitat de soi la "Neversea", el aflându-se, deja, în topul prefe­rințelor fanilor festivalului de la malul Mării Negre, unde a făcut adevărate furori. Are 40 de ani, este muzician, producător și director muzical originar din SUA, și se bucură de succes cu mu­zica lui electro-house. Considerat de mulți un excentric, DJ-ul american cu origini japoneze și-a lansat primul album "Wonderland" în 2012, dar mixa muzică încă din timpul facultății. Discul lui de debut a primit și o nominalizare la premiile Grammy, în 2013, pentru "Cel mai bun album dance/ electronic". Nu a câștigat, dar a reușit să convingă publicul iubitor de muzică house că merită toată atenția. Acum, are peste 250 de concerte internaționale anual, și încinge unele dintre cele mai tari petreceri pe plajele din Ibiza. Chiar dacă spectacolele lui se termină adesea cu băi de șampanie pentru fani, artistul american jură că nu se atinge de vreo picătură de alcool. Pe lângă șampanie, el mai obișnuiește să arunce și cu câte un tort, două, în fanii lui... ?n 2017 și-a lansat discul de studio cu numărul patru, intitulat "Steve Aoki Presents Kolony".
Pe lista festivalului de la malul mării nu se află însă doar staruri internaționale, ci se regăsesc și artiști români îndrăgiți, precum: Vama, Subcarpați, Paraziții, Culese din Cartier, Deliric&Silent Strike, D.O.C, Grasu XXL etc. Iar ca o premieră, de anul acesta, festivalul are și un imn oficial, creat în colaborare de Manuel Riva și Alexandra Stan.
(Neversea se va desfășura în perioada 5-8 iulie, pe plaja Modern din Constanța. Un abonament costă între 494 și 990 lei - pentru categoria VIP, dar puteți procura și bilete de o zi, cu prețuri de 248 și 275 lei - din rețeaua Eventim. Minorii au voie să participe la festival doar pe baza unui acord parental.)