"Știe cineva vreun leac pentru pareză?"

Cititor Formula AS
"Mama are hepatită cronică tip C, activă"

Acum un an, mama mea, în vârstă de 66 de ani, a fost diag­nosticată cu hepatită cronică tip C, activă, și ficat mă­rit. A fost inter­nată, i s-au făcut trata­mente și per­­­fuzii cu Aspatofort, vita­mine din gru­pa B, Lagosa, He­paton, Pred­nison. Nu i s-a pre­scris Inter­feron (după vârsta de 65 de ani nu se reco­man­dă acest tratament). Menționez că mama a făcut acum cinci ani și o colecistectomie laparoscopică (nu mai are vezică biliară). Vă rog foarte mult să mă ajutați cu un tratament care măcar să-i amelioreze boala. Mi-e foarte frică să nu evolueze, să nu dea în ciroză. Vă mulțumesc.
CAMELIA V. - Galați

"Caut tratament pentru rinită sicca"

Dragi cititori, sora mea se confruntă cu o boală numită rini­tă sicca. I se usucă nasul, gura și ochii. Medicii i-au prescris mai multe spray-uri și inhalații, dar nu i-au aju­tat cu nimic. Știe cineva vreun tratament naturist pen­­tru această boală? Dacă da, îl rugăm să răspundă prin in­termediul revistei. Cu mulțumiri,
BIANCA - Timișoara

"Mama a fost diagnosticată cu mielom multiplu"

Mama mea, în vârstă de 71 de ani, a fost diagnos­ti­ca­tă cu mielom mul­tiplu cu predominanța creșterii de IgC, stadiul IIA, cu an­chiloză în semiflexie la genunchi. Din cauza bolii, are o ane­mie avansată (hemo­glo­bina 6,2 g/dl). Ca trata­ment la toate aceste afec­țiuni, urmează cura VMCP, cu rezultate modeste. Vă rog să-mi reco­mandați, dacă există, un tratament natu­rist care să amelioreze starea de sănătate a mamei mele. Cu multe mulțumiri,
IULIAN V. - București

"Nu mai am reflexul de a înghiți saliva"

Sunt un bărbat de 50 de ani și de aproape doi ani nu mai am reflexul de a înghiți saliva. Mă înec și încep să tușesc de-mi ies ochii din cap. La început se întâmpla în timpul somnului, destul de rar, dar acum mă înec de două-trei ori pe noapte și chiar și în timpul zilei. Pur și simplu mă su­foc, abia mai pot respira. Dacă știe cineva vreun re­me­diu, îl rog să mă ajute. Vă mulțumesc din su­flet și vă doresc sănătate.
DUMITRU - jud. Mehedinți

"Știe cineva vreun leac pentru pareză?"


Acum un an, tata a suferit un accident vas­cular ce­re­bral și a rămas cu o pa­reză pe partea dreaptă. De atunci ur­mea­ză tratamentul dat de me­dici și starea i s-a îm­bu­nătățit puțin, dar mișcă mâna dreaptă greu și târâie piciorul drept. E foarte greu pentru el, pentru că e încă om în putere, are doar 61 de ani. Toată viața lui a muncit din greu (la coasă, la vite, în gos­po­dărie). Acum se simte neputincios și îl văd că tot vrea să lucreze ca îna­inte, dar nu poate, și se enervează foc. Aș vrea ca pe lângă trata­mentul pre­scris de docto­rul neurolog să facă și un tra­ta­ment natu­rist și de recupe­rare. Știe ci­ne­va vreun leac pen­tru pareză? Ajuta­ți-mă, vă rog, prin intermediul revis­tei. Vă mul­țu­mesc din suflet.
ȘTEFAN - jud. Neamț

"Am retracție mamelonară și un nodul la sân"

Dragă redacție, vă rog să mă ajutați și pe mine cu un tratament pentru boala de care sufăr. Sunt pensionară, sunt la menopauză și am re­trac­ție mamelonară (acum trei ani mi s-a descoperit un nodul de 28 mm). După ce am făcut tratament, nodulul a scăzut în dimensiuni la aprox. 13 mm, dar mamelonul nu și-a revenit la normal și nici nodulul nu a dispărut de tot. Prin in­terme­diul re­­vistei aș dori un trata­ment eficient, de preferat natu­rist. Cu mulțumiri,
S. R. - Brăila

"Mă confrunt cu o pro­blemă la nivelul esofagului"

Am 41 de ani și de câteva luni mă confrunt cu o pro­blemă la nivelul esofagului. La început simțeam o difi­cultate când înghițeam alimente solide, apoi aceasta a început să se manifeste și când înghit lichide. Uneori, simt dureri la nivelul umerilor, în partea dreaptă a ster­nului sau în spate. Sunt foarte speriată, pentru că uneori nu pot bea și nu pot înghiți nimic (alimen­tele se opresc la baza esofagului). Până acum am suferit doar de hiperaciditate (care în ultimul timp a dispă­rut). Nu vreau să apelez la ajutorul medi­cului și aș în­cerca un tratament naturist. Vă rog să mă ajutați. Vă mulțumesc.
ALINA - București

"Am fost tratată pentru enterocolită acută, dar tot nu m-am vindecat"

Vă scriu în speranța că se va găsi un medic care să-mi salveze viața. În urmă cu patru luni am avut 10-12 scaune cleioase, dureroase, cu mu­cozități și spumă cu sânge. Am fost internată la spital, la boli infecțioase, un­de mi s-a pus diagnosticul entero­colită acută. Mi s-a făcut tratament, dar scau­nele sunt la fel. În plus, stoma­cul mă arde cumplit, iar intestinele îmi fierb întruna. Scaunele sunt multe, cu mu­cozități și urât mirositoare. Vă rog din suflet, dacă mai există cineva care s-a con­fruntat cu astfel de simptome, să-mi răs­pundă prin intermediul revistei. Vă mulțumesc.
M. R.