Anotimpul cireșelor

Iulia Vlad
- Tratamentele naturale cu cireșe sunt la mare căutare în cen­trele de frumusețe din întreaga lume. "Specializarea" principală a lor este redarea elasticității și fermității pielii. Cireșele au și efect antiinflamator, hidratant, de iluminare și albire. -

Pentru fermitate și strălucire

Ingrediente: 5-6 cireșe mari și bine coapte.
Scoateți sâmburii și zdrobiți cire­șele cu furculița. Aplicați-le pe față, gât și decolteu, cu ma­saj ușor și lăsați să ac­țio­neze 10 minute. Făcut zi de zi, în sezonul cireșe­lor, tratamentul are darul de a face pielea elastică, fermă și strălucitoare.

Exfoliant delicat

Ingrediente: 3 linguri de suc proas­păt stors din cireșe, tărâțe de ovăz.
Amestecați sucul de cireșe cu tă­râțele până la consistența unei creme și întindeți-o pe pielea umezită. Lă­sați să-și facă efectul 5 minute, apoi masați crema în piele cu mișcări cir­culare. Clătiți cu apă călduță din a­bun­dență.

Scrub cu cireșe

Ingrediente: 3 linguri de suc proaspăt stors din cireșe, zahăr brun.
Frecați zahărul în sucul de cireșe, până ajunge ca o cremă. Întindeți-o cu vârful degetelor pe întreaga față (umezită cu apă) și masați în cercuri mici, timp de 3 minute. Clătiți cu apă călduță. Se poate folosi și pentru corp.

Tratament pentru ten gras și mixt

Ingrediente: 5-6 cireșe, un albuș de ou, o lingură de făină de porumb, o lingură de miere.
Scoateți sâmburii și zdrobiți ci­reșele cu furculița. Bateți albușul spu­mă și amestecați-l cu cireșele, făina și mierea. Aplicați pe față și pe gât. Clătiți după 20 de minute, cu apă căl­duță.

Împotriva ridurilor

Ingrediente: 2 linguri de suc de cireșe, 2 linguri de frișcă naturală sau iaurt grecesc.
Amestecați ingredientele și apli­cați crema pe față, gât și decolteu, vreme de 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

Împotriva acneei și acneei rozacee

Ingrediente: 5-6 cireșe, o lingură de miere, o lingură suc de lămâie.
Scoateți sâmburii și zdrobiți cireșele cu furculița. Amestecați-le cu mierea și sucul de lămâie și apli­cați preparatul pe față pentru 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

Mască revitalizantă pentru piele ofilită

Ingrediente: 5-6 cireșe, o piersică coaptă, o linguriță de ulei de măs­line.
Eliminați sâmburii și transformați fructele într-un piure, la care adăugați uleiul de măsline, amestecând până la omogenizare. Întindeți pasta pe față, gât și decolteu și lăsați să acționeze o jumătate de oră. Clătiți cu apă căl­duță.