"Nu mă simt bine după operația de deviație de sept"

Cititor Formula AS
"Nu mai suport chimioterapia"

Urmăresc cu deosebit respect "Formula AS" și am constatat că mulți oameni au găsit rezolvarea problemelor de sănătate în revistă. Mă confrunt de ceva vreme cu următoarea problemă: în cursul anului 2016, am fost diagnosticată cu tumoră malignă la sân, fără precizare. Am început tratamentul chimio, efectuând 4 serii cu Epi­rubicin 140 mg și Endoxan 1100 mg și alte 4 serii cu Docetaxel 140 mg și Trastuzumag 450 mg. În urma tratamentului, am făcut un CT și rezultatul a fost următorul: multiple adenopatii axilare pe partea stângă infra și supracentimetrică; mic nodul tisular de 1 cm la nivelul glandei mamare de partea stângă; rari noduli pulmonari nespe­cifici, necesită monitorizare imagistică; adeno­patie axilă stânga; discretă densificare a grăsimii în rădăcina mezenterului. Am terminat și cea de-a doua serie chimio, rezultatul de data acesta a fost "fără leziuni metabolice active cu substrat oncologic". Medicul oncolog a consultat chirurgul oncolog, luându-se decizia a nu se face interven­ția chirurgicală, dar urmându-se în continuare un an de zile cu Trastuzumab. După 4 luni, am făcut din nou un CT cu substanță de con­trast la indicația medicului on­co­log și iată concluziile: adeno­patii axilare stânga; leziune nodu­lară mamară stânga și rari micro­noduli pulmonari lobari inferiori bilateral (unul pe partea dreaptă, doi pe stân­ga). În această situa­ție, eu nu știu ce să mai fac, dacă să reiau tratamentul sau nu, pentru că simt că nu mai rezist, este foarte dur. De aceea vin la dvs. cu rugămintea de a publica aceste rânduri și poate cineva să-mi dea o soluție sau o altă procedură de a deveni din nou o femeie să­nătoasă și liniștită, acum, când am 60 de ani.
Vă mulțumesc, cu multă recu­noștință,
SIMONA - Drăgășani

"De un an întreg nu mai pot dormi noaptea"

Stimată redacție, sunt o femeie în vârstă de 79 de ani, nevăzătoare, și vă rog să mă ajutați. De un an întreg nu mai pot dormi noaptea. Am încercat mai multe tratamente și metode naturiste pentru a mă putea odihni și eu, ca toți oamenii, dar nu am reușit. Acesta este motivul pentru care apelez la ajutorul dumnea­voastră. Cu mulțumiri,
VALERIA B. - Constanța

"Am o mâncărime insuportabilă pe cap"

Sunt în vârstă de 88 de ani, fost inginer de aviație, în prezent pensio­nar. Vă cer aju­torul într-o problemă de sănă­tate. Cu câțiva ani în urmă, am fost la un frizer și m-am tuns. După câtva timp, mi-a apărut pe cap o mâncă­rime insuportabilă. Mă scarpin tot timpul, îmi tund părul, mi-l smulg cu degetele și nu știu ce să mai fac. Am fost la mai mulți medici dermatologi, la Bacău și la București, de vreo două ori. Rețetele care mi-au fost date, regimul strict pe care l-am ținut, nu m-au vindecat.
Poate vreun ci­titor de-al revistei dvs. a suferit sau suferă și în prezent de această afecțiune, poate vreun medic din această țară cu­noaște vreun medi­ca­ment alopat sau na­turist să mi-l co­mu­nice și mie pentru a mă vindeca. Îi voi fi foarte recunos­că­tor.
Vă mulțumesc din suflet și Dumnezeu să vă aibă în pază.
TOMA C. - jud. Bacău

"Știe cineva un leac să-mi vindec picioarele bolnave?"

De câțiva ani viața mea a devenit un chin: tălpile și picioarele sunt când reci, când fierbinți și mă dor, ceea ce este un chin pentru oricine. Vă dați seama, după doi ani de suferință, nu mai pot... Vă rog să-mi transmiteți soluția care să ducă la dispariția durerilor de picioare. Vă mul­țumesc din suflet și aștept un răspuns rapid.
MARIANA I. - Slatina

"Am un urcior care s-a transformat în chist"


Dragi cititori și specialiști ai "Formulei AS", mă puteți ajuta cu un sfat? Iată problema mea: de ceva timp, mi-a apărut un urcior pe pleoapa inferioară a ochiului drept. Recunosc că l-am neglijat, pentru că îmi mai apăruse și altă dată și a trecut de la sine... Acum însă nu s-a întâmplat la fel. Nu numai că nu a dispărut, dar s-a format un fel de chist. Am consultat un medic oftalmolog care mi-a pre­scris tratament cu Oxacilină (pastile) și un un­guent local - Fucithalmic 10 mg. Am urmat trata­mentul, dar nu a avut niciun efect. Medicul mi-a recomandat intervenția chirur­gi­cală, dar mi-e tea­mă... A trecut cineva printr-o asemenea operație? E dureroasă? Aștept sfaturile dvs. Vă mulțumesc anticipat.
MIRCEA F.

"Nu mă simt bine după operația de deviație de sept"

Stimați cititori ai revistei, vă supun atenției cazul meu, poate sunt persoane care au avut aceeași problemă și-mi pot da un sfat. Acum doi ani am făcut operație de deviație de sept. După operație am respirat bine aproape trei luni, dar de atunci, nu pot să respir decât pe gură. Am în per­manență nasul înfundat, mi-am pierdut și mi­ro­sul - e groaznic! Am făcut și testele alergo­logice, nu s-a depistat vreo alergie. Vă rog să mă ajutați cu un tratament naturist. De curând sunt mămica unui băiețel, dar nu mă pot bucu­ra pe deplin de minunea care a apărut în viața noastră. Pentru că nu res­pir cum trebuie, sunt tot tim­pul epuizată. Soțul meu e cel care e "mămică" - el îl plimbă în parc, el se duce noaptea la pătu­țul lui când plânge... Vă rog din suflet să mă ajutați cu un sfat. Cu mulțumiri,
LAURA