MONARHII - Ecouri la o nuntă princiară

Redactia
Un tată mândru

"Prințul Charles este, cu adevărat, un tată mân­dru!", a titrat cunoscuta revistă "People", după re­centa nuntă a Prințului Harry, nepotul Reginei Eli­sa­beta și fiul regretatei Diana, cu americanca Meghan Markle. Prințul Charles a acceptat cu drag ideea lui Meghan de a o conduce la altar, în condițiile în care tatăl miresei nu a putut ajunge la nuntă. Iar a doua zi după nuntă, la prânzul găzduit de Regina Elisa­beta în Sala "Sfântul Gheorghe" de la Castelul Wind­sor, "Charles a ținut un discurs strălucit" în cinstea tânărului cuplu, după cum avea să afle re­vista de la unul dintre invitații la recepție. "Harry a fost foarte e­mo­ționat" la toastul tatălui său, "foar­te afectuos și foarte sincer". Charles le-a spus tuturor invitaților cât de mândru este de bărbatul care a devenit fiul său și și-a încheiat cuvântul astfel: "Dragul meu Harry, sunt atât de fericit pen­tru tine!".

Mulțumirile fiului: "Tată, ești un model pentru noi"

La primul eveniment la care a participat în cali­tate de "proaspăt mire", Prințul Harry a avut ocazia să-i întoarcă tatălui său cuvintele frumoase pe care i le-a adresat la nuntă. Ocazia a fost cum nu se poate mai potrivită: petrece­rea aniversară, pe care Prin­țul Charles a dat-o, an­ti­cipat, pentru ani­ver­sarea a 70 de ani de via­ță, în pre­zența a sute de invi­tați, la Palatul Bucking­ham. "Tată, știu că nu ți-ai dorit ca la eveni­men­tul acesta să fii tu în centrul atenției, ci invi­tații tăi, oamenii cei mai apropiați, care te-au aju­tat în toate proiectele generoase pe care le-ai desfășurat în ultimii 50 de ani. Știu că pentru tine, asta a fost ocazia ideală să îi aduci pe toți îm­preună, pentru a le mulțumi pentru toată munca lor fantastică, de salvare a unor părți importante a patri­moniului mondial sau de protejare a unor spe­cii ame­nințate. Știu că ai cerut ca ziua de azi să nu fie despre tine, dar, tată, o să mă ierți dacă nu te as­cult - la fel cum ai făcut-o de atâtea ori, când eram copil. O să vorbesc despre tine și o să îți mulțumesc, în nu­mele tuturor celor prezenți, pentru munca ta in­cre­dibilă de aproape 50 de ani. Ne-ai inspirat și pe William, și pe mine, în toți acești ani și, fiind azi aici, alături de tine, știm bine că nu suntem singuri".

Charles și Camilla, "cuplul roz"

Prințul Charles și soția sa, Camilla, ducesă de Cornwall, au fost unul dintre cuplurile cel mai atent urmărite la nunta lui Harry cu Meghan. Zâmbitori și fericiți, cei doi au apărut la cere­monie perfect asortați. Prințul avea o floare roz aprins la butonieră, care scotea în evidență ținuta roz pal a Camillei. La 70 de ani, Camilla, a purtat o rochie și un taior sem­nate de Anna Valentine, cu o pălărie flamboaiantă, marca Philip Treacy, care a stârnit opinii dintre cele mai diverse în rândul nuntașilor regali. Charles, 69 de ani, a purtat un sacou gri, Anderson & Sheppard, personalizat, de Savile Row, cu o cămașă Turnbull & Asser.