Vremea florilor de tei

Iulia Vlad
Prima lună de vară sosește în­tot­deauna însoțită de mireas­ma teilor înfloriți.

Un parfum de-a dreptul biruitor care narcotizează tot universul. Și cum ce-i frumos este în­totdeauna și de folos, florile de tei, prin aromele pe care le ascund între petalele lor, au putere majoră asupra delicateții obrazului, indiferent de vârsta doamnelor care le folosesc. Pentru ca promisiunea să se adeve­rească, aveți nevoie de flori de tei proaspete sau uscate.

Loțiune pentru pielea uscată sau sensibilă
Ingrediente: 2 linguri de flori de tei, o linguriță mie­re, o cană de apă.
Aduceți apa la punc­tul de fierbere și tur­nați-o pes­te florile de tei. Lăsați vasul să stea două ore acoperit, apoi strecu­rați. Adăugați mierea și ames­tecați ușor, până la di­zolvarea com­pletă. Folosind un tam­pon de vată aplicați loțiunea pe față, gât și de­colteu, de două ori pe zi. Este un remediu extraordinar. Se păstrează la rece, nu mai mult de 3 zile.

Mască cu tei și argilă
Ingrediente: 3 linguri argilă, ceai de tei concentrat.
Amestecați argila cu câte puțin ceai, până devine ca o cremă groasă, apoi întindeți-o uniform pe fața per­fect curățată înainte. Lăsați să acțio­neze 15-20 de minute, apoi spălați-vă mai întâi cu apă călduță, apoi rece. Această mască are darul de a elimina impuritățile de la suprafața pielii, de a-i restabili netezimea și aspectul mat. Este potrivită în special pentru tenul gras și mixt.

Tratamente intensive de tonifiere și împrospătare

Comprese cu flori de tei
Ingrediente: infuzie concentrată de flori de tei.
Se toarnă o cană cu apă clocotită peste cinci linguri de flori de tei și se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară. Aplicați pe față un proso­pel (sau tifon gros) înmuiat în infuzie caldă, apoi în infuzie rece, ținută la frigider. Compresele se țin câte 5 mi­nute alternativ și au efecte miracu­loa­se de revigorare a pielii și întin­dere a ridurilor. Faceți tratamentul de cel pu­țin trei ori pe săp­tămână.

Gheață de frumusețe
Ingrediente: 5 linguri de flori de tei, o cană de apă.
Peste florile de tei turnați o cană cu apă clocotită, lăsați-le la infuzat 20 de minute, apoi strecurați. Când in­fuzia s-a răcit, turnați-o în tăvița pen­tru cu­buri de gheață și puneți-o la con­­­ge­lator. În fiecare dimi­nea­ță, ma­sați-vă cu un cub de gheață, în jurul ochilor, pe față și pe gât, timp de 4-5 minute. Are un efect ui­mi­tor asupra pie­lii.

Apă de tei și mărar
Ingrediente: flori de tei, mărar proaspăt, apă.
Puneți într-o cană cu apă o lin­gură de flori de tei și o lingură de mă­rar, bine mărunțite, și lăsați-le la macerat cel puțin 6 ore. Strecurați lichidul și spălați-vă fața dimineața și seara.

Împotriva ochilor umflați, a cearcănelor și pleoapelor "șifonate"
Ingrediente: infuzie concentrată de flori de tei.
Aplicați în fiecare zi, timp de 10 minute, un tifon înmuiat în infuzie de tei preparată ca mai sus. Are efecte antiinflamatoare, calmante, de întin­de­re a ridurilor.