Răspuns pentru ROBERT CEICA - Reșița, F. AS nr. 1312 - "Am foarte mult plumb în corp"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

În epoca modernă este aproape imposibil să nu absorbi o anumită cantitate de meta­le grele toxice, precum mercurul, aluminiul, cuprul, cadmiul, nichelul și plumbul. Adeseori, aceste metale grele se acumulează în ficat, vezica biliară sau în intestine.
Metalele grele toxice sunt otră­vitoare, iar dacă încep să se oxideze, ele dau produși secundari care determină mutații și daune celulelor din veci­nătate. Dar cel mai nociv efect pe care îl au me­talele grele constă în faptul că acestea reprezintă principala hrană a bacteriilor patogene, virușilor, fungilor și paraziților. Cu alte cuvinte, aceste me­tale grele atrag și hrănesc strepto­cocii A, B și E, Escherichia Coli cu multiplele sale tulpini, Clos­tridium dificile, H. Py­lori sau diferiți viruși. Atunci când acești agenți patogeni con­sumă metale grele toxice, are loc eliberarea de otrăvuri și toxine, care reprezintă ame­­nințări pe multiple pla­nuri pentru organism. Astfel, otră­vi­rea organismului are reper­cu­siuni asupra capa­ci­tății cere­brale, ficatului, siste­mu­lui ner­vos central și a altor zone vitale, iar ceea ce este mai rău, atrage și hră­nește cancerele, virușii, bac­teriile și alți invadatori care pot cauza probleme de sănă­tate foarte grave.
Una dintre cele mai bune metode de eliminare a me­talelor grele din orga­nism constă în admi­nistrarea zilnică a următoa­relor ingrediente:
Afine de pădure - elimină metalele grele la nivel cerebral și regenerează golurile rămase după extragerea acestora, lucru extrem de important pentru țestul cerebral. Se consumă cel puțin o cană pe zi.
Algele roșii (dulse) - se leagă de mercur, cupru, cadmiu și nichel. Ele pătrund în locurile cele mai ascunse ale organismului, se leagă chimic de me­talele grele și nu își mai desfac această legă­tură până când nu le elimină din organism (che­latare).
Se consumă 2 linguri de fulgi de alge pe zi.
Coriandru ( frunze) - chelatează metalele gre­le acumulate în ani de zile. Se consumă sa­late, la care se adaugă coriandru, sau se amestecă o cană de coriandru într-un shake natural.
Spirulina - chelatează metalele grele acumu­late în sistemul nervos central și ficat. Se admi­nistrează zilnic 2 lingurițe amestecate cu apă, apă de cocos sau suc natural.
Suc de orz verde sub formă de pulbere - chela­tează metalele grele din splină, tractul intestinal, pancreas și sistemul reproducător. Pulberea de orz verde acționează sinergic cu spirulina, pregătind o absorbție totală a metalelor grele de către a­ceasta. Se administrează zilnic 2-3 lingurițe ames­tecate cu apă sau cu un suc natural.
Pentru un efect optim, ar trebui să se consume toate cele 5 ingrediente într-un interval de 24 de ore.
Să auzim numai de bine!


Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, tel. 0722/73.52.72

"Sufăr de astm bronșic și mi-am pierdut mirosul"
(Răspuns pentru DORIN - Iași, F. AS nr.1314)


Pierderea mirosului de care suferiți are impli­cații majore în viața dvs.: anumite gaze și alimente alterate nu mai pot fi conștientizate, dispare aroma ali­mentelor care stârnesc foamea, de­oarece simțul olfactiv este înrudit cu simțul gustului.
Terapia tulburării olfactive (pier­­­derea mirosului în cazul dvs.), vizea­ză dezobstrucția nazală și ven­tilația eficienta a epiteliului olfactiv (receptorii mirosului). Prognos­ticul tulburării de miros din cauză respiratorie este rezervat în cazul anosmiei neuro-senzoriale. Vă recomand următoarea schiță de tratament:
* Dimineața și seara, după mâncare, se efec­tuează lavajul (spălarea) foselor nazale cu o soluție salină (1 lingură sare gemă la 1 litru apă călduță), sau soluții sterile din apă de mare (Rhinomer, Nazomer, Sterimar).
* Se instilează în fosele nazale câte 2 picături dintr-o soluție preparată (rețetă magistrală proprie) și vitamina A uleioasă/sau ulei de cătină.
* 10 zile ședințe de aerosoli, cu dexame­ta­zonă/ fli­xotide nebules, în ser fiziologic.
* Inhalații și pulverizații cu Ocnasept (soluție salină cu ex­tract din plante medicinale aro­matice), de 2 ori/zi, timp de 15-20 zile.
* Completarea tratamentului alopat cu fito-gemoterapie: tinc­tură/ceai/extract din coacăz negru și trei-frați-pătați.
* Vitaminoterapie grup B: se administrează injectabil, zilnic, câte 1 fiola B1 și B6, timp de 10 zile.
* Obstrucțiile importante ale foselor nazale (hipertrofia corne­telor, deviația de sept, polipoză nazală) asociate tulburărilor de miros, beneficiază de cauteri­zare/mucotomie, septoplastie sau chirurgie endoscopică a sinu­su­rilor paranazale.


Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

"Am fost diagnosticată cu cistită hemoragică"
(Răspuns pentru MARIA V., F. AS nr. 1314)


Cistitele reprezintă afecțiuni ce intră în cate­goria infecțiilor tractului urinar. Așa cum este bine știut, femeile sunt mult mai predispuse decât băr­bații în a dezvolta acest tip de infec­ție, iar pe par­cur­sul vieții, fiecare fe­meie suferă cel puțin o dată de un episod mani­festat prin infecție și inflamație a apa­ratului urinar, aso­ciat cu simptome caracte­ristice cum ar fi: nevoia imperioasă de uri­nare, în­so­țită de senzație de pre­siu­ne, disconfort, usturime, urinarea în cantități mici, des, atât pe tim­pul zilei, cât și pe timpul nop­ții, senzație de durere, arsuri, înțe­pături, durere în partea inferioară a spa­telui, fe­bră, frisoane, urina colorată roșiatic.
Evident că unele simptome pot fi absente sau se pot ma­ni­fes­ta prin forme mai ușoare sau mai agre­sive. Tratate necores­pun­ză­tor, cistitele mani­festă for­me re­cidivante ce nece­sită tra­tamen­te complexe aso­ciate, ast­­fel că, pe lângă consu­mul adecvat de lichide, este nece­sară și o igienă corespun­ză­toare, deoarece, în cazul femei­lor, în special, uretra - tu­bul prin care se elimină urina din vezică, este situa­tă la o distanță foarte mică de anus, prin care se elimină fecale, zonă "bogată" în bacterii ce pot ajun­ge mai ușor în vezică. Sunt utile ceaiurile cu acțiune diu­retică: soc, mătase de porumb, cozi cireșe etc., dar cu precauție în cazul prezenței pie­trelor sau în cazul persoanelor hipotensive. Admi­nistrarea, în caz de nevoie, a unui tratament anti­biotic va fi urmată de efectuarea unei uroculturi la 10-14 zile după ter­minarea antibioticului.
Vă recomand, de asemenea, administrarea unui tratament natural specific simptomelor asociate: durerea persistentă din zona lombară poate fi redu­să cu un antiinflamator natural, cum este Robo­Flex; produsul CalmUrin Forte reduce disconfor­tul în timpul urinării, împiedică aderarea bacteriilor la tractul urinar, reface flora bacteriană prietenoasă și reduce frecvența micțiunilor. Completarea ali­mentației cu Vitamina C (modifică pH-ul urinei), fibre în stare naturală (legume, fructe) ce asigură un tranzit intestinal corect. Multă sănătate!


VASILE STANCIU - fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Cum îmi pot trata fragilitatea vasculară?"
(Răspuns pentru IOAN PĂTRUI - Mediaș, F. AS nr. 1310)


Fenomen cauzat de leziuni ale celulelor epite­liale pavimentoase ale peretelui capi­lar, fragilitatea capilară constă în de­formarea/um­fla­rea și ruperea țesutu­ri­lor ce formează rețeaua de vase mici de sânge, cu diametru 5-20 um, din ramificațiile arte­relor, venelor și vaselor limfatice.
Peretele acestor vase fragile, for­mat dintr-un sin­gur rând dens de celule epiteliale are rol impor­tant în schimburile permanente ionice, de oxigen, săruri, apă, dioxid de carbon etc. și în menținerea echili­brului hidro-electrolitic.
Predispoziția la rupere a micilor vase ce asigură microcirculația poate fi de natură congenitală, sau ca urmare a unor boli secundare - sindrom Marfan, boala Cushing, sindrom Ehlers-Danlos, reacții la me­dicamente, trombocitopenie etc. Hemoragii la ni­velul tegumentelor (purpură), apariții de pete de cu­loare roșie la degetele de la mâini, dosul palme­lor, partea inferioară a picioarelor - cu manifestare vizibilă - erupție - se pot datora și prezenței în sân­ge a unei proteine - crioglobulină - care duce la obstrucția și ruperea vaselor mici sangvine.
Tratament - petele roșii/violacee superficiale de la nivelul pielii pot fi combătute prin întărirea țesu­turilor conjunctive, folosind în mod curent biofla­vonoizi/antocianozide/antocianidine.
Pe termen lung folosiți următoarele produse cu rol în reglarea permeabilității și rezistenței capila­relor superficiale, protejându-le de rupere și mici he­moragii: Complex B natural Health Nutri­tion, afine - consum de fructe proaspete și suc, suc Noni (Morinda Citrifolia), Sil-Vir - must de stru­guri ne­gri fermentat cu antocianine - probiotic, Vital-Vir, struguri negri, pudră din sâmburi de stru­guri roșii - 2 lingurițe/ 200 ml apă, tinctură din frunze de viță de vie.
Masați zonele afectate cu extract de castan - Venostim.
* Urmăriți ca nivelul bilirubinei directe să fie < 0,30 mg/dl, iar al bilirubinei totale < 1,20 mg/dl.
Notă: Dacă această concentrație ajunge la 1,5 mg/100 ml sânge, apare icterul vizibil. Faceți "Tes­tul Van Der Bergh" pentru a de­termi­na felul biliru­binei (con­jugată sau neconjugată) și care este cau­za - afecțiuni hepatice sau blocaj al cana­lului biliar.
* Hemoragiile oculte/ mas­­cate din fecale, în can­tități mici, ce pot fi detec­tate mai ales la mi­cro­scop, se pot datora fragilității capilare din zona anus/rect sau pre­zenței de microhemoroizi.
Schimbați-vă stilul de viață, regimul alimentar, cu dietă în raport de grupa san­guină.
Multă sănătate!