Sunt foarte bogați în substanțe vitalizante și reprezintă un aliment echilibrant energetic, care ar trebui consumat zilnic. Au efecte terapeutice crescute în reumatism, gută, cancer, artrită avansată, stări depresive, probleme digestive cu regularizarea digestiei, sunt tonic nervos, stimulează nutriția.
Mod de preparare: se pun grăunțele de grâu într-o farfurie, după ce au fost spălate, acoperite cu apă timp de 24 de ore. Apoi, se scurg complet de apă și se stropesc la 6-8 ore, având grijă să nu rămână apă deasupra grăunțelor pentru a nu mucegăi sau putrezi. Când grâul a încolțit și are germenele de 1-2 mm, poate fi consumat.
Mod de administrare:
* Adulți: câte 3 linguri pe zi, una înainte de fiecare masă.
* Copii și bătrâni: câte 3 lingurițe pe zi, una înainte de fiecare masă.
* Sugari (de la 6 luni la 1 an): o linguriță în 2-3 reprize pe zi.
Grâul germinat se mestecă îndelung, până la apariția gustului dulceag, produs de zaharificarea parțială a amidonului. Pentru persoanele cu dantură deficitară, grâul germinat se pisează în piulița de lemn și apoi se mestecă îndelung. Pentru bolnavi, sugari și copii mici, se face un piure în care se adaugă puțină miere.